Stoiximan Super League

Ήταν ουσιαστικός…

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Βίλεμ, όμως για ακόμη μία φορά, φάνηκε ότι θέλει δουλειά. Ο Μουσλίμοβιτς στο 33’ ‘άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+2’) ο Αναστασάκος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τελευταία δοκιμασία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» επί ολλανδικού εδάφους, την Πέμπτη κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Βίλεμ, όμως για ακόμη μία φορά, φάνηκε ότι θέλει δουλειά. Ο Μουσλίμοβιτς στο 33’ ‘άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90+2’) ο Αναστασάκος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τελευταία δοκιμασία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» επί ολλανδικού εδάφους, την Πέμπτη κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ.

Το ματς:

Έχοντας ήδη αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αγωνιστεί με το 4-4-2, για πρώτη φορά σε φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους και συγκεκριμένα απέναντι στη Βίλεμ, δοκίμασε το 4-3-3.

Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν θετικά… Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχαν κλείσει σωστά τους χώρους και πίεζαν για την επίτευξη ενός τέρματος. Από την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά», δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την απόδοση του και πιέζοντας αρκετά ψηλά, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αναγκάζοντας του ποδοσφαιριστές της Βίλεμ να υποπέσουν σε αρκετά λάθη. Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος είχε ανεβάσει ταχύτητα και στο 33’ μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με τον Μουσλίμοβιτς να βρίσκει δίχτυα, μετά από ωραία προσπάθεια των παικτών του «Δικεφάλου».

Φτάναμε προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου, με την Βίλεμ να συνεχίζει να απειλεί, χωρίς όμως να φτάνει στο γκολ της ισοφάρισης. Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, όπου μετά το τέρμα του Μουσλίμοβιτς, διατήρησε για λίγα λεπτά τα ηνία του αγώνα, όμως στη συνέχεια, οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρά και στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Σάντος να έχει «ρίξει» στον αγωνιστικό χώρο τον Αραμπατζή στη θέση του Λίνο. Η εικόνα παρέμενε ίδια, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να αντιμετωπίζει, πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς δεν έβρισκε λύσεις για να σπάσει την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων.

Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς, έκαναν ότι και στο πρώτο ημίχρονο… Άρχισαν να πιέζουν ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ, αφού του… έλλειπαν οι κάθετες πάσες που θα «έσπαγαν» την καλή αμυντική λειτουργία.

Ο ρυθμός είχε πέσει στο παιχνίδι, καθώς η κούραση ήταν φανερή, όμως το συγκρότημα του Σάντος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Αναστασάκος, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Αραμπατζή από τα αριστερά, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο (46’ Αραμπατζής), Τσιρίλο (87’ Μαλεζάς), Μπιζέρα, Γκαρσία, Σορλέν (87’ Βερόν), Φωτάκης (82’ Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς (82’ Αναστασάκος)

ΒΙΛΕΜ: Άερτς, Σβίνκελς, Τουταχάρ (71’ Σουλμπ – 82’ Βάνσιψεν), Βελόσο, Μουράτ, Ντίμανς, Ζάιλερ (60’ Γιάνσεν), Βάου (60’ Μελτς), Περέιρα, Κάργκο (46’ Βάλκερς), Γκρεγκουάρ

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x