Ελλάδα

Κουφός στον NovaΣΠΟΡ FM: «Ανήκω στο ΝΒΑ»

Ιδιαίτερη τιμή αισθάνεται ο Κώστας Κουφός που θα είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Ο Έλληνας φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ βρέθηκε στα στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σύντομα σε ελληνικό σύλλογο. «Είναι ευλογία που είμαι εδώ. Ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών», τόνισε ο άσος των Τζαζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι θέλει να κατακτήσει τα πάντα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ιδιαίτερη τιμή αισθάνεται ο Κώστας Κουφός που θα είναι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Ο Έλληνας φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ βρέθηκε στα στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σύντομα σε ελληνικό σύλλογο. «Είναι ευλογία που είμαι εδώ. Ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών», τόνισε ο άσος των Τζαζ, ο οποίος πρόσθεσε ότι θέλει να κατακτήσει τα πάντα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. O Νικ Καλάθης δεν κατάφερε να έρθει στα στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αφού λόγω ενός προβλήματος στο στομάχι, προτίμησε να μείνει στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστεί.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη εδώ.

Αναλυτικά:

Πώς αισθάνεσαι που θα πάρεις μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας;

«Χάρηκα που είμαι εδώ για την Εθνική ομαδα. Είναι ευλογία που είμαι εδώ. Ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Εθνική Ανδρών. Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Θέλω να δουλέψω για να γίνω καλύτερος σαν παίκτης.Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά».

Από την Εφήβων στην Ανδρών, ποιο είναι το όνειρό σου τώρα;

«Θέλω να παίζω κάθε χρόνο για την Εθνική. Θέλω να κατακτήσουμε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Πολωνία και το Παγκόσμιο του χρόνου στην Τουρκία, αλλά και το Ολυμπακό τουρνουά το 2012 που θα γίνει στο Λονδίνο. Είμαι νέος, θέλω να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Νομίζω πως έχουμε πολύ καλή ομάδα».

Τα συμπεράσματά σου από την πρώτη σου χρονιά στο ΝΒΑ;

«Μια χαρα πήγα τον πρώτο χρόνο μου στο ΝΒΑ, ως ρούκι. Είμαι χαρούμενος εκεί. Ο Τζέρι Σλόαν είναι πολύ καλός προπονητής, τον οποίο σέβομαι και τον εκτιμώ. Έπαιξα και λίγο στο ΝΒDL. Για δύο εβδομάδες συγκεκριμένα. Έχω έρθει εδώ για να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο ως παίκτης και μετά να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Είναι ευλογία. Οι οπαδοί είναι πάρα πολύ καλοί, γενικά περνάω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος εκεί. Ανήκω στο ΝΒΑ».

Τι σκέφτεσαι για την προετοιμασία που ξεκινά στο Καρπενήσι;

«Προσπαθώ να παίζω καλά και πιστεύω ότι θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά στο Καρπενήσι. Θα πάμε εκεί για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και περιμένω πώς και πώς να αρχίσουμε. Να γνωριστώ με τα παιδιά και να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας για να φτάσουμε στην κορυφή».

Τι άποψη έχεις για τις άλλες ομάδες του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας;

«Δεν ξέρω ποιοι ακριβώς θα είναι οι παίκτες των άλλων ομάδων. Για παράδειγμα, ο συμπαίκτης μου στους Γιούτα Τζαζ, Αντρέι Κιριλένκο, δεν θα έρθει με τη Ρωσία. Άμα θέλουμε να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πιστεύω ότι πρέπει να νικήσουμε την Ισπανία, η οποία είναι και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Αυτή νομίζω είναι η μεγάλη μας αντίπαλος».

Έχεις μιλήσει με κανέναν από τους άλλους παίκτες της Εθνικής Ανδρών;

«Μίλησα με τον "Σόφο" (σ.σ. Σχορτσιανίτη) σήμερα που πήγαμε για εργομετρικά. Είναι καλός άνθρωπος και καλός παίκτης. Ξέρω τον Βασίλη Σπανούλη, ξέρω τον Αντώνη Φώτση και πολλά από τα παιδιά που θα συναντήσω στην προετοιμασία».

Μπόγρης Σλούκας, Κασελάκης και άλλοι. Παρακολούθησες την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας;

«Είδα από την Αμερική το παιχνίδι της Εθνικής Εφήβων με τις ΗΠΑ. Τα παιδιά πορσπάθησαν αρκετά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα δούμε πολλούς από αυτούς να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο».

Πώς βλέπεις την Εθνική Νέων Ανδρών;

«Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι θα έχει τύχη για κάποιο μετάλλιο».

Σκοπεύεις να έρθεις ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το όνειρό μου είναι το ΝΒΑ. Μετά, πολύ μετά (σ.σ γέλια), θα δούμε. Τώρα θέλω να παίξω στο ΝΒΑ».

Σε «ενόχλησαν» ελληνικές ομάδες ποτέ στο παρελθόν;

«Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδρίτη είχα τηλεφωνήματα από κάποιες ομάδες, αλλά προτίμησα να ακολουθήσω το όνειρό μου στο ΝΒΑ. Έμεινα στο κολέγιο (σ.σ Οχάιο) και μετά από ένα χρόνο πήγα στο ΝΒΑ.».

Θα πήγαινες στους Σπερς;

«Οι Σπερς έχουν πολύ καλή ομάδα, αλλά έχω στη Γιούτα τον Ντερόν Γουίλιαμς που με κάνει πολύ καλό παίκτη».

Τι αισθάνεσαι περισσότερο; Αμερικανός ή Έλληνας;

«Είμαι και Αμερικανός και Έλληνας. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που παίζω για την Ελλάδα. Κάθε μέρα στο σπίτι μου μιλούσα ελληνικά με τη μητέρα μου. 50%-50% λοιπόν».

Ποιοι είναι για σένα οι καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ;

«Ο Χάουαρντ είναι πολύ καλός παίκτης και αθλητής. Όπως επίσης και οι Ντάνκαν, Μέμο Οκούρ,Ντιρκ Νοβίτσκι, Στούνταμάιρ. Από πόιντ γκαρντ ξεχωρίζω τον Ντερόν Γουίλιμας, Ουέιντ, Λεμπρόν».

Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς;

«Είδα τους τελικούς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Κάθε φορά που έχει αγώνες στην τηλεόραση και μπορώ να τους δω, το κάνω με χαρά».

Τι άποψη έχεις για τον Νέιτ Ρόμπινσον;

«Ο Ρόμπινσον είναι πολύ καλός παίκτης. Αν έρθει στον Ολυμπιακό θα είναι πολύ καλός πλέι μέικερ».

Τι ακούστηκε στην Αμερική για τη μεταγραφή Τσίλντρες;

«Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Πρέπει πάντα να σεβόμαστε τις επιθυμίες των παικτών. Αυτά συμβαίνουν στην Αμερική με τους free agent».

Πώς ένιωσες όταν η Ελλάδα νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες;

«Περήφανος! Το παρακολουθούσα ζωντανά. Πανηγύριζα τα καλάθια τις Ελλάδας. Πήγα με την ελληνική σημαία στο σχολείο. Τελικά είμαι 60% Έλληνας. Επέλεξα να παίξω στην Εθνική Ελλάδας και όχι σε αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί αισθάνομαι Έλληνας».

Τι μουσική ακους;

«Όταν κάνω προπόνηση και ακούω μουσική, παίζω πιο καλά. Ακούω ραπ, ποπ κ.α.».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x