Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Προσεχώς πανίσχυρη…

Το επίπεδο της ΑΕΚ θα ανεβάσει η είσοδος του Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται έτοιμος να διαθέσει χρήματα για την πραγματοποίηση μεταγραφών και αναμένεται να πάρει το 20% των μετοχών της ΠΑΕ. Το μπάσιμο του νέου επενδυτή θα διαφοροποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της «Ένωσης», η οποία θα κινηθεί για έναν παίκτη «κράχτη», που θα ενθουσιάσει τον κόσμο. Ανοιχτό του Γιούρκα Σεϊταρίδη, στο προσκήνιο επανήλθε του Λεονάρντο. Δανεικό θέλουν να αποκτήσουν τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Έτοιμος να διαθέσει χρήματα για την πραγματοποίηση μεταγραφών εμφανίζεται Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να πάρει το 20% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Νίκος Νοτιάς και οι μέτοχοι της εταιρείας παρουσιάζονται θετικοί στην είσοδο του νέου επενδυτή στη διοίκηση της ομάδας, με τον όρο να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβει το ποσοστό που του αναλογεί.

Όπως αναφέρει η «SportDay», ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο, δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, είναι ένθερμος φίλος της ΑΕΚ και αυτός ήταν που προσέγγισε τους μετόχους της «Ένωσης», γνωρίζοντας ότι θέλουν συμπαράσταση. Μάλιστα, είχε τη διάθεση ακόμα και να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, αφού τα χρήματα... δεν είναι πρόβλημα για εκείνον, αλλά στην παρούσα φάση θα κάνει αυτό που του «επιτρέπεται».

Έτσι, αναμένεται να καλύψει μόνος του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με 9 εκατ. ευρώ (έχουν ήδη καταβληθεί 6 εκατ. ευρώ) για να φτάσει το «ταβάνι» των 15 εκατ. ευρώ. Όπως γίνεται αντιληπτό, μεγαλομέτοχος θα παραμείνει ο Νίκος Νοτιάς και ο νέος επενδυτής θα πάρει το 17-20% των μετοχών της ΠΑΕ. Άλλωστε, οι μέτοχοι του «Δικεφάλου» έχουν βάλει ήδη 30 εκατ. ευρώ και τα περισσότερα χρήματα ανήκουν στον κ. Νοτιά, ο οποίος συνεχίζει να πληρώνει «χοντρά» για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου στα Σπάτα.

Όταν τελειώσει η συγκεκριμένη διαδικασία και πέσουν οι υπογραφές στα σχετικά έγγραφα, θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ 9 εκατ. ευρώ. Έτσι, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο το ταμειακό πρόβλημα θα αποτελέσει παρελθόν και θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Εξάλλου, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ιδιοκτησίας και δεν θα σημειωθούν αλλαγές στην ΑΕΚ πριν από την έναρξη της σεζόν.

Πρόθεση του Κύπριου επιχειρηματία δεν είναι να έρθει ως «αφεντικό», αλλά ως σημαντικός μέτοχος που θα χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ, δίνοντάς της «οξυγόνο» και αισιοδοξία.

Παίρνει «κράχτη»

Η έλευση του νέου επιχειρηματία και τα χρήματα που αναμένεται να βάλει στην ΑΕΚ, όπως γίνεται αντιληπτό, θα αλλάξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. Τώρα θα δημιουργηθούν καλύτερα δεδομένα στην ΠΑΕ και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αποκτηθεί ένας παίκτης- «κράχτης» που θα ενθουσιάσει τον κόσμο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή συνάντηση με τον Νίκο Θανόπουλο, ο οποίος θα μεταβεί στην Αυστρία. Μέχρι τότε δεν αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για κάποιον ποδοσφαιριστή, αφού δεν έχει κλείσει το θέμα της εισόδου του νέου επενδυτή της ΠΑΕ. Άλλωστε, χρόνος υπάρχει και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν τη δυνατότητα να «τσεκάρουν» αρκετές περιπτώσεις παικτών από μηδενική βάση.

Κλείνει Μάντζιο

Η είσοδος του νέου επενδυτή, τον οποίο έψαχναν για αρκετούς μήνες οι διοικούντες την Ένωση, φαίνεται πως αλλάζει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση παίκτη, ο οποίος θα κάνει "γκελ" στον κόσμο, ενώ ήδη έχουν υπάρξει επαφές για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο 26χρονος επιθετικός είχε επαφή με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους κιτρινόμαυρους, με τον Παναθηναϊκό να δίνει την συγκατάθεσή του για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή. Ο Μάντζιος αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα φορ.

Σε ό,τι αφορά τον Εντίνιο, χθες ο πρόεδρος της Μάλαγα, Φερνάντο Σανθ, ρωτήθηκε για τον Πορτογάλο. «Υπάρχει καταρχήν συμφωνία. Αυτή τη στιγμή μελετάμε αν ο Εντίνιο είναι η καλύτερη επιλογή για την επίθεσή μας ή αν μπορούμε να βρούμε καλύτερη», δήλωσε. Να σημειωθεί ότι η ισπανική ομάδα δεν μιλάει ποτέ για κλεισμένη μεταγραφή, αν δεν υπάρχουν υπογραφές και στην περίπτωση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού θα μπουν τις επόμενες μέρες.

Ανοιχτό του Σεϊταρίδη

Εφόσον η ΑΕΚ θα έχει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, δεν αποκλείεται να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, θέλοντας να τον δελεάσει να απαντήσει θετικά. Ωστόσο, οι διοικούντες την «Ένωση» δεν έχουν ενθουσιαστεί με τη στάση του διεθνούς οπισθοφύλακα, ο οποίος δεν επικοινώνησε μαζί τους, αν και πέρασε το δεκαήμερο.

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιλαμβάνονται ότι η προσφορά των 600.000 ευρώ (συν μπόνους) δεν ήταν ικανή να αναγκάσει τον 28χρονο αμυντικό να πει το «ναι» και να σταματήσει να ελπίζει ότι μπορεί να υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Αν, όμως, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ζητήσει να γίνει καλύτερη πρόταση στον Σεϊταρίδη, τότε το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συμβεί.

Λεονάρντο ξανά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», η πλευρά του Λεβαδειακού ρίχνει γέφυρες με την ΑΕΚ προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τόσο τις ομάδες όσο και τον Λεονάρντο. Ο Γιάννης Κομπότης φέρεται να αλλάζει στάση και να συζητά την αποχώρηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού, πιθανόν με έναν ευνοϊκότερο διακανονισμό στο ποσό που προσέφερε η «Ένωση» (800.000 ευρώ). Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχει ευνοϊκή κατάληξη μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

Σήμερα το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ (Novasports 1, 19:00) με την Κλουζ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x