Stoiximan Super League

Θέλουν νικητές

Όπως αποκάλυψε χθες η «SportDay», οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να ρίξουν «χρυσάφι» στα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού». Με μια προϋπόθεση όμως. Να κατακτηθούν τίτλοι.

Όπως αποκάλυψε χθες η «SportDay», οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να ρίξουν «χρυσάφι» στα πόδια των παικτών του «τριφυλλιού». Με μια προϋπόθεση όμως. Να κατακτηθούν τίτλοι.

Πριμ για τίτλους, όχι για συμμετοχές

Στα προηγούμενα συμβόλαια οι παίκτες είχαν ένα σημαντικό μπόνους, άλλοι 50.000 ευρώ, άλλοι 100.000 ευρώ ή και περισσότερα, αν έπαιζαν για παράδειγμα στο 50%, 60% ή 70% των αγώνων. Αποφασιζόταν επίσης να πριμοδοτείται 60 ή 70 ευρώ το λεπτό συμμετοχής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτά, όμως, θα αλλάξουν και όσοι παίκτες είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και υπάγονται σε αυτό το καθεστώς θα κληθούν για την ανάλογη μετατροπή.

«Κάποιος παίκτης έχει πριμ 100.000 ευρώ αν παίξει στο 60% των αγώνων. Γιατί να του δώσω αυτά τα λεφτά αν στα 20 ματς κερδίσουμε τα δέκα, χάσουμε πέντε κι έχουμε πέντε ισοπαλίες;», αναρωτιούνται στον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό θα πριμοδοτούν τη νίκη με κάποιες χιλιάδες ευρώ (πιθανότατα από 3 έως και 5.000 ευρώ) και θα έχουν ατομικό πριμ για τον τίτλο. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Αν κάποιος που είχε πάγιες αποδοχές 500.000 ευρώ και 100.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών –αν το έπιανε–, με τα νέα δεδομένα θα πάρει 500.000 ευρώ, 60.000 ευρώ αν η ομάδα κερδίσει είκοσι ματς και θα υπάρχει και ατομικό μπόνους για τον τίτλο, από 50.000 έως 100-150.000 ευρώ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δηλαδή και ο κάθε παίκτης θα πάρει περισσότερα και η ομάδα θα τους δώσει κίνητρο ώστε να θέλουν να κερδίζουν σε κάθε ματς. Να σταματήσει μία δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και να έρθουν νίκες και τίτλοι στον Παναθηναϊκό. Από ομαδικό το πριμ (θα καταργηθεί και η πριμοδότηση για κάθε λεπτό συμμετοχής) θα γίνει ατομικό. Ακούγεται λογικό και ήδη έχει γίνει μια κουβέντα με τους αρχηγούς (Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Ζιλμπέρτο). Οταν ανακοινωθούν στην Αθήνα οι νέοι αρχηγοί, θα γίνουν νέες συζητήσεις και θα κληθούν ατομικά και κάποιοι παίκτες με παλιά συμβόλαια.

Ηδη υπάρχει θετική διάθεση και στο «τριφύλλι» θέλουν να δημιουργήσουν μία ομάδα με νοοτροπία νικητή σε κάθε ματς. Το ίδιο φυσικά θα ισχύσει και σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο το πρωτάθλημα. Τα χρήματα βέβαια στις νίκες θα δίνονται και πάλι ανάλογα με τη συμμετοχή του κάθε παίκτη σε αυτές. Αν δεν παίζει, δεν θα παίρνει όλα τα χρήματα στις νίκες του «τριφυλλιού», αλλά ένα ποσοστό.

Αυτοί εξαιρούνται

Από τη διαδικασία των πριμ ο Παναθηναϊκός θα εξαιρέσει ορισμένους παίκτες. Κυρίως αυτούς που είναι δύσκολο να βρουν μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Για παράδειγμα, ο Τζόρβας, ο Μαχλελής, ο Πετρόπουλος μπορεί να έχουν λίγα παιχνίδια. Σε αυτούς θα παραμείνει το πριμ συμμετοχών έστω και σε 20% των αγώνων για να πάρουν κάποια χρήματα.

Διαψεύδει τις φήμες για Σεϊταρίδη

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης δεν έχει κλείσει ακόμη σε κάποια ομάδα και όσο ο Έλληνας αμυντικός κυκλοφορεί…ελεύθερος, ορισμένοι συνδέουν το όνομα του με τον Παναθηναϊκό. Από την ΠΑΕ, όμως, διαψεύδουν πως υπάρχει ενδιαφέρον και μάλιστα οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» υποστηρίζουν πως δεν ασχολούνται αυτή τη στιγμή με την απόκτηση δεξιού μπακ.

• Αρκετοί ομογενείς από Γερμανία και Αυστρία βρέθηκαν στο γήπεδο και τράβηξαν φωτογραφίες. Δύο είχαν έρθει από την Ολλανδία και φορούσαν φανέλες του Αγιαξ και της Ρόντα με το όνομα του Γιάννη Αναστασίου.

• Ανενημέρωτοι φάνηκαν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, μια και όταν έμαθαν ότι ο Σισέ αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, ρωτούσαν ποιος είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x