Stoiximan Super League

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τελευταίο φιλικό στην Αυστρία

Την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας θέλει να πετύχει σήμερα (19:00 ώρα Ελλάδος) ο Ηρακλής απέναντι στην Μόναχο 1860, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας επί αυστριακού εδάφους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Πφαρβέρφεν, 72 χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο του Χοφ. Αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του εμφανίστηκε ο Σαρμπέλ Τουμά. «Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω μαγικά. Χρειάζεται να γίνουμε ομάδα», τόνισε ο Σουηδός μεσοεπιθετικός.

Την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας θέλει να πετύχει σήμερα (19:00 ώρα Ελλάδος) ο Ηρακλής απέναντι στην Μόναχο 1860, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας επί αυστριακού εδάφους. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Πφαρβέρφεν, 72 χιλιόμετρα μακριά από το προπονητικό κέντρο του Χοφ.

Στη γερμανική ομάδα βρίσκεται ο Έβαλντ Λίνεν και ο Χάρης Παππάς, ενώ εκεί δοκιμάζεται ένας πρώην «κυανόλευκος», Άγγελος Κομβολίδης. Η Μόναχο 1860 αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στη 12η θέση της βαθμολογίας.

Αυτή τη φορά δεν θα χαριστεί η πρωινή προπόνηση. Οι Θεσσαλονικείς θα προπονηθούν κανονικά το πρωί, όπως συνέβη και πριν τους αγώνες με Λεχ Πόζναν και Κλουζ και στη συνέχεια το απόγευμα θα υπάρξει η μετάβαση στο Πφαρβέρφεν (μια απόσταση περίπου μιας ώρας) για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Τουμά: «Δεν μπορώ να κάνω μαγικά»

Αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του εμφανίστηκε ο Σαρμπέλ Τουμά, μιλώντας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στην Αυστρία. Ωστόσο, ο Σουηδός μεσοεπιθετικός εξήγησε πως «μόνος μου δεν μπορώ να κάνω μαγικά. Χρειάζεται να γίνουμε ομάδα».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Τουμά:

Επειτα από μια κακή χρονιά στην Γκλάντμπαχ η φετινή σεζόν είναι ένα στοίχημα για σένα προσωπικά;

«Ημουν άτυχος πέρυσι. Αλλαξε ο προπονητής και αποφάσισε 7-8 παίκτες να μην παίζουμε. Μετά συνέβη και ο τραυματισμός στο γόνατο κι έμεινα πίσω. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Πες το κι έτσι. Θέλω να αποδείξω κάποια πράγματα. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από εμένα. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω μαγικά. Θα εξαρτηθεί και από την πορεία της ομάδας».

Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα;

«Εχουμε ποιότητα και καλά ονόματα στο ρόστερ, αλλά με αυτά δεν κάνεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα είναι πώς θα γίνουμε ομάδα».

Πέρυσι η ομάδα είχε πρόβλημα στο γκολ. Ελειψε το… εύκολο γκολ.

«Υπάρχουν περίοδοι που ακόμα και οι καλύτεροι στράικερ του κόσμου βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Το γκολ είναι θέμα αυτοπεποίθησης, ψυχολογίας, τύχης, ικανότητας και προϊόν δουλειάς στην προπόνηση».

Περισσότερα στο σημερινό (21/07) φύλλο της «SportDay»…

Οι επίσημοι αριθμοί φανέλας που θα φέρουν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή τη νέα περίοδο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ χθες, έχουν ως εξής: 1 Μπαντής, 2 Παπαζαχαρίας, 4 Κατσαμπής, 5 Κατσικάς, 6 Ντιέ, 7 Τουμά, 8 Χάβι Μάρτος, 9 Βέλλιος, 10 Ντίκα, 11 Αγρίτης, 12 Μπόσνιακ, 13 Φούφουλας, 14 Βούκοβιτς, 16 Ιωαννίδης, 17 Παπαπαστεριανός, 18 Γιαννούλης, 19 Γιάντσης, 20 Ιάκομπ, 21 Επστάιν (φωτό), 22 Μπούρμπος, 23 Περπερίδης, 25 Καρλόπουλος, 27 Λέκι, 28 N. Πιλότο, 30 Κοβαλέφσκι, 31 Μέλκας, 32 Μιλάνο, 33 Σαρακατσάνος, 36 Βουτσιάς, 87 Μακρής, 99 Κονέ.

Ο 20χρονος Μεξικανός γκολκίπερ Ερνέστο Σάντσεζ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και θα αγωνίζεται στην ομάδα Νέων.

Ο 20χρονος μέσος Γρηγόρης Πιτσόκος θα αγωνιστεί ως δανεικός στον Παναργειακό, ενώ ο 18χρονος επιθετικός Νίκος Αγγελούδης στην Κοζάνη.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x