Ελλάδα

Με το βλέμμα στην Πολωνία

Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ Ανδρών, σημασία έχουν και τα δύο. Ο προορισμός του ταξιδιού που αρχίζει σήμερα είναι το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και στόχος ένα μετάλλιο. Οι 16 παίκτες που κλήθηκαν από τον Γιόνας Καζλάουσκας συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί αναχώρησαν για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνουν για μία εβδομάδα. «Στόχος μας είναι μία θέση στο βάθρο», δήλωσε ο τεχνικός της "επίσημης αγαπημένης".

Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ Ανδρών, σημασία έχουν και τα δύο. Ο προορισμός του ταξιδιού που αρχίζει σήμερα είναι το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και στόχος ένα μετάλλιο. Οι 16 παίκτες που κλήθηκαν από τον Γιόνας Καζλάουσκας συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί αναχώρησαν για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνουν για μία εβδομάδα.

«Στόχος μας είναι μία θέση στο βάθρο. Στόχος μας είναι μια θέση στο βάθρο. Είναι σημαντικές οι απουσίες που έχουμε. Είναι πάρα πολλές και δεν το περίμενα, αλλά με το ταλέντο, όμως, και τη δύναμη που έχει η συγκεκριμένη ομάδα θα τα καταφέρει και σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχουμε μιλήσει με την ομοσπονδία για αλλαγή στόχων. Πάντα έχουμε πίεση και μάλιστα δεν βρίσκεσαι σε εγρήγορση, αν δεν νιώθεις πίεση», δήλωσε ο τεχνικός της "επίσημης αγαπημένης".

Το λόγο από την πλευρά των παικτών πήρε ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος τόνισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής και θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε». Με τη σειρά του, ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε: «Η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα. Είναι τιμή και περηφάνεια να είσαι μέλος της. Όποιος δεν συμμετέχει, έχει τους δικούς του λόγους, πρέπει, όμως, τώρα να μιλάμε γι' αυτό. Τώρα πρέπει να κάνουμε ομαδική δουλειά. Η Εθνική έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Πάντα βάζουμε τον πήχη ψηλά. Είμαστε μια υπερδύναμη και πρέπει να το αποδείξουμε. Αυτοί που μείναμε εδώ, θα κάνουμε το καλύτερο για να ξανακάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες. Υπάρχει νέος προπονητής, νέο τιμ και γενικώς είμαστε μια νέα ομάδα, υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, που πρέπει να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδος κι έχουν δείξει με το έργο τους ότι μπορούν να το κάνουν».

Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε ο Νίκος Ζήσης: «Γίνεται μια νέα προσπάθεια, από νέους παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Ο στόχος μας είναι η κορυφή. Έχουμε δίψα για διάκριση. Ελπίζω να προσαρμοστούμε στο στυλ παιχνιδιού του προπονητή μας. Είναι χρέος εμάς των παλιών να βοηθήσουμε τους νέους για να νιώσουν άνετα. Είναι άλλωστε παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις. Είναι λογικό να μετατοπίζονται μεγαλύτερες ευθύνες στους εναπομείναντες παίκτες. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω από κάθε πλευρά και να αναλάβω κάθε ρόλο».

Ο μοναδικός παίκτης που απουσίαζε ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο 24χρονος φόργουορντ της Μάλαγα, πλέον, θα μεταβεί αύριο στο Καρπενήσι, αφού είχε πάρει άδεια από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Το «παρών» έδωσαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης, οι οποίοι θα κάνουν διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι από τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι επόμενες 15 μέρες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν θα «μπει» στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Σε περίπτωση που στο συγκεκριμένο διάστημα «απαλλαγεί» από τις ενοχλήσεις που έχει στη μέση, θα τα δώσει όλα για να συμπεριληφθεί στην 12άδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο, για να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ.

«Ήρθα πρώτα απ' όλα για να δείξω ότι είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας σε αυτή τη φάση, που είναι η πιο δύσκολη της καριέρας μου ως τώρα. Δεν μπορώ προς το παρόν να ακολουθήσω την προετοιμασία. Ακολουθώ ένα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας με ασκήσεις ενδυνάμωσης και η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι κάπως καλύτερα. Αν σε 10-15 μέρες η κατάστασή μου βελτιωθεί κι άλλο, τότε θα ενσωματωθώ στην προετοιμασία. Μίλησα με τον κόουτς και μου είπε ότι με καταλαβαίνει, δεν θέλει να με πιέσει και χαίρεται που ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα. Δεν τίθεται τώρα τέτοιο θέμα. Υπάρχει κάποια βελτίωση με το ειδικό πρόγραμμα που ακολουθώ και άλλωστε οι γιατροί δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν 100% ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντελώς με την επέμβαση», δήλωσε ο Βασιλόπουλος.

Οι παίκτες που αναχώρησαν για το Καρπενήσι είναι οι: Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Γεωργαλής και Μανώλης Παπαμακάριος.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x