Μπάμπης Χριστόγλου

Για να δούμε πώς θα λύσει τα προβλήματα

SportDay

Παίζει φιλικό απόψε ο Ολυμπιακός. Να πάω να το δω; Δεν ξέρω, το σκέφτομαι. Τι να δω, άραγε; Υπάρχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι; Αλλος προπονητής. Μόνο αυτό ουσιαστικά. Σε αυτή την πρόβα για τους αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ο Θρύλος κάνει τεστ με ημιτελή ομάδα. Κι αν η φανέλα και η δυναμική της ενδεκάδας του μετράνε πολύ κόντρα σε ομάδες τύπου Σλόβαν, δεν σημαίνει ότι όλοι οι αντίπαλοι θα είναι Σλόβαν ή Γκρόνινγκεν. Δεν υποτιμώ τους παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός. Κάθε άλλο. Ανησυχώ για τις χτυπητές αδυναμίες που έχει, οι οποίες δεν καλύπτονται. Δεν γνωρίζω γιατί δεν καλύπτονται άμεσα.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι πλησιάζει και δεν είναι σωστό και λογικό να αφήνονται όλα στην τύχη. Προδίδει αλαζονεία η στάση που κρατάνε όλοι στον Πειραιά. Μια καλή βραδιά του Ντουντού και του Ντιόγο θα είναι αρκετή για να έρθει, όπως έρθει, η πρόκριση. Αυτό το «έχει ο Θεός» είναι μόνιμη επωδός. Δεν υπάρχουν λεφτά; Τι ακριβώς συμβαίνει; Καλοί παίκτες είναι ο Μέλμπεργκ και ο Μαρέσκα. Καλοί είναι όλοι τους.

Οταν, όμως, με το ζόρι βγαίνει η ενδεκάδα, όταν υπάρχουν τραυματισμοί όπως αυτοί του Νταρμπισάιρ, του Γκαλέτι και οι ενοχλήσεις του Ιταλού, τότε πρέπει να έχεις καλές «ρεζέρβες». Αυτές θα χρειαστούν όχι μόνο τώρα, αλλά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βέβαια, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε τη Σιβασπόρ και έφερε εύκολα ισοπαλία με την Μπόχουμ, θα καθαρίσει και τη Σλόβαν.

Θεωρητικά θα καθάριζε και την Ανόρθωση. Σίγουρα κάθε ματς είναι διαφορετικό. Πρέπει, όμως, να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Ισως κάτι να ετοιμάζουν εκεί στο λιμάνι. Μακάρι να είναι έτσι και την κατάλληλη στιγμή να εμφανίσουν την ομάδα που περιμένουν να δουν. Αυτό που βλέπω εγώ τώρα είναι μια ομάδα που έχει καλές μονάδες αλλά και πολλές αδυναμίες που προκαλούν ερωτήματα. Κενά και αδυναμίες που από πέρυσι υπήρχαν, αλλά δεν καλύφθηκαν.

Προβλήματα που προέκυψαν, όπως αυτά των Ντάρμπισαϊρ και Γκαλέτι, απέδειξαν ότι ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει λύσεις. Ενδεκάδα με αλχημείες έβγαινε πέρυσι σε πολλά ματς, το ίδιο βλέπουμε να γίνεται και φέτος. Για να δούμε, λοιπόν, απόψε τι ενδεκάδα θα παρατάξει ο Κετσπάγια και τι αλλαγές θα κάνει. Προβλήματα όπως τα σημερινά θα προκύπτουν διαρκώς. Για να τεστάρουμε, λοιπόν, θα τα λύσουν ο Κετσπάγια και η διοίκηση; Σήμερα θα είναι μια καλή πρόβα προβλημάτων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x