Stoiximan Super League

Ουζουνίδης: «Να δείξουμε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό μας»

Βέβαιος ότι οι παίκτες του είναι σε θέση να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League, έναντι της KR Ρέικιαβικ, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Αυτό που θέλω να βγάλουν οι παίκτες είναι τον προσωπικό τους και ποδοσφαιρικό τους εγωισμό», τόνισε ο τεχνικός των «βυσσνινί» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αυριανό (23/7) αγώνα στο «Αλκαζάρ» (20:00).

Βέβαιος ότι οι παίκτες του είναι σε θέση να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση στην τρίτη προκριματική φάση του Europa League, έναντι της KR Ρέικιαβικ, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Αυτό που θέλω να βγάλουν οι παίκτες είναι τον προσωπικό τους και ποδοσφαιρικό τους εγωισμό», τόνισε ο τεχνικός των «βυσσνινί» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αυριανό (23/7) αγώνα στο «Αλκαζάρ» (20:00).

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι του Ρέικιαβικ: «Πριν το πρώτο παιχνίδι εμείς ήμασταν το φαβορί του ζευγαριού αλλά μετά το ματς στο Ρέικιαβικ, πιστεύω ότι δεν είμαστε εμείς που έχουμε τον πρώτο λόγο. Νομίζω ότι, όπως πήγαινε η εξέλιξη του πρώτου παιχνιδιού, δεν έδινε καμία απολύτως εντύπωση ότι θα χάναμε 2-0».

Στη συνέχεια μίλησε για το τι θα πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του στο ματς της Πέμπτης: «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, όμως, θεωρώ ότι έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που τελικά θα περάσουμε. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ξέρουμε ότι το 2-0 είναι δύσκολο σκορ, όμως θεωρώ ότι αν είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αμυντική μας λειτουργία και αποτελεσματικοί στην επίθεση, θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν μιλάμε για προκρίσεις που κρίνονται σε ένα ή δύο παιχνίδια, το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων δεν είναι μόνο απόρροια της αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων ή της ποιότητάς τους αλλά είναι και απόρροια διαφόρων συγκυριών. Θεωρώ ότι αυτές οι συγκυρίες μας υποχρέωσαν στην ήττα στο Ρέικιαβικ και ελπίζω ότι αυτές οι συγκυρίες θα μας φέρουν εμάς στην πρόκριση. Σε σχέση με το πρώτο ματς έχουμε ακόμη μια εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια μας, παίζουμε στο γήπεδό μας, έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας και θεωρώ ότι στο αυριανό παιχνίδι θα παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό και θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αυτό που θέλω να βγάλουν οι παίκτες είναι τον προσωπικό τους και ποδοσφαιρικό τους εγωισμό, γιατί όπως και να το κάνουμε θα είναι άσχημο για μας να μείνουμε έξω από τη διοργάνωση».

Όσον αφορά στο τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει σε σχέση με το πρώτο ματς ώστε η πρόκριση να αποκτήσει… βυσσινί χρώμα. «Το είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση. Θα πρέπει να μειώσουμε τα λάθη στην άμυνά μας, τρεις φορές βρέθηκαν στην περιοχή μας οι αντίπαλοί μας και έκαναν δύο γκολ. Και φυσικά να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι από τον πρώτο αγώνα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, μιας και έχουμε κι άλλες προπονήσεις στα πόδια μας και θα πρέπει να έχουμε εγωισμό στο παιχνίδι μας. Θα έχουμε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Και ο Σίμιτς είναι καλύτερα και ο Τουάμα είναι καλύτερα αλλά και ο Μετίν μπορεί να παίξει, έστω και αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος».

Ένα από τα αδύναμα σημεία της ΑΕΛ στο πρώτο ματς ήταν η έλλειψη δημιουργίας φάσεων από τον άξονα, με κάθετες πάσες. Ο Έλληνας τεχνικός είπε σχετικά με αυτό ότι: «Οι κλειστές άμυνες - όταν δηλαδή έχεις πολλούς αντιπάλους απέναντί σου - δεν διασπώνται μόνο με κάθετες μπαλιές, αλλά με ατομικές ενέργειες, σουτ και παιχνίδι από τα πλάγια. Τα δύο τελευταία τα είχαμε εμείς στο Ρέικιαβικ αλλά δεν καταφέραμε να δούμε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Γι’ αυτό και είπα ότι θα πρέπει να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί. Πρέπει να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο αλλά χωρίς να επιτρέψουμε στον αντίπαλό μας να δημιουργήσει καταστάσεις στην περιοχή μας. Σίγουρα όμως θα είμαστε πιο επιθετικοί…»

Ο Ουζουνίδης ρωτήθηκε, ακόμη, γιατί η ομάδα θα δηλώσει 17 παίκτες στην αποστολή και απάντησε χαρακτηριστικά: «Μα δεν έχουμε να δηλώσουμε και κανέναν άλλον…»

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι οι μεταγραφές θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα ή θεωρήσατε ότι μπορούσατε έτσι ή αλλιώς να προκριθείτε επί της KR», ο νεαρός προπονητής ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Κανένα ματς – όποιον κι αν έχεις αντίπαλο – δεν μπορείς να το κερδίσεις αν δεν προσπαθήσεις. Από κει και πέρα περίμενα ότι θα είχαμε άλλον έναν επιθετικό μέχρι τώρα, όμως, δεν περίμενα τα προβλήματα του Κυριακίδη και του Κατσιαρού, μιας και του Βενετίδη λίγο ως πολύ ήταν αναμενόμενο. Και μέσα σε όλα αυτά δεν μπορούμε να υπολογίζουμε και σε δύο παίκτες τους οποίους και αποκτήσαμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αυτομάτως φτάνουμε στις πέντε με έξι σημαντικές ελλείψεις και αυτό μας έχει επηρεάσει, όπως μας έχει επηρεάσει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε βρει τον σέντερ φορ. Ίσως εδώ να έχουμε και εμείς κάποια ευθύνη μιας και διεκδικούσαμε παίκτες που ξέραμε ότι είναι δύσκολο να έρθουν την περίοδο που θέλαμε και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αυτή τη στιγμή είναι αλήθεια ότι θα ήθελα τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι στην ομάδα και γι’ αυτό είναι και ο παίκτης στον οποίο και έχουμε καταθέσει επίσημη πρόταση».

Σε ό,τι αφορά το αν θα αγωνιστεί βασικός ο Μετίν, ο Ουζουνίδης απάντησε καταφατικά: «Ο Μετίν θα ξεκινήσει και όσο αντέξει. Είναι ένας παίκτης που εκτός από αδιαμφισβήτητη ποιότητα έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό και μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι κάτω από τα δοκάρια: «Πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Μάλαρζ».

Όλαφσον: «Φαβορί η ΑΕΛ»

Ο τεχνικός της KR Ρέικιαβικ, Λόγκι Όλαφσον εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου του σταδίου Αλκαζάρ συνοδευμένος από τον γενικό διευθυντή της KR Ρούναρ Κρίστινσον και στις δηλώσεις του για τον αυριανό αγώνα χαρακτήρισε φαβορί την ΑΕΛ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις καιρικές συνθήκες ως καθοριστικό παράγοντα εξέλιξης του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα πολύ δυνατή, και στην Ισλανδία μας υποχρέωσε να παίξουμε ιδιαίτερα αμυντικά και να μην κάνουμε πολλές επιθέσεις. Η ΑΕΛ ήταν και είναι το μεγάλο φαβορί για τη διπλή αναμέτρηση έστω και αν εμείς έχουμε το αβαντάζ του 2-0 του πρώτου αγώνα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα και την περιμένουμε ακόμη πιο δυνατή ενώ για μας τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα αν αναλογιστούμε ότι υπάρχει και ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα. Εμείς όσο χρόνο είμαστε στη Λάρισα προσπαθούμε να αποφύγουμε τη ζέστη μένοντας στο ξενοδοχείο, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ελπίζω να έχουμε περίπου 28 βαθμούς για να μπορέσουμε να αντέξουμε».

Όσο για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος του ισλανδικού συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του θα ηττηθεί στο «Ακλαζάρ» με σκορ 5-0, απάντησε: «Δεν ξέρω αν όντως έγιναν αυτές οι δηλώσεις, αλλά εγώ θα το πω και πάλι. Η ΑΕΛ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, είναι αυτή που αύριο θα ενεργήσει υπό πίεση και εμείς ως ποδοσφαιρικό τμήμα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλύτερο σκορ από αυτό που λέγεται ότι προέβλεψε ο πρόεδρος της ομάδας μας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην ομάδα του και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες λέγοντας απλά ότι η KR αποτελείται από παίκτες που είναι ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες όπως της ΑΕΛ, επισημαίνοντας απλά ότι τα χρήματα που παίρνουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παίρνουν οι παίκτες της λαρισινής ομάδας και κυρίως τα έσοδά τους αυξάνονται από τα μπόνους της καλής πορείας.

Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με το ποσοστό που δίνει πλέον στην ομάδα του για την πρόκριση επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει με ποσοστά μιας και υπάρχουν 90 λεπτά αγώνα ακόμη και θα πρέπει να τα δώσουν όλα οι ποδοσφαιριστές του για να καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν είχε την ευκαιρία να δει την ΑΕΛ πριν από το πρώτο ημίχρονο παρά μόλις τρία λεπτά από ένα φιλικό της παιχνίδι στο διαδίκτυο μέσα από το youtube, ενώ επισήμανε ότι δεν έχουν σκεφτεί πως θα πανηγυρίσουν αν προκριθούν μιας και όπως υπογράμμισε θα πρέπει τη Δευτέρα να δώσουν έναν ακόμη αγώνα πρωταθλήματος…

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x