Stoiximan Super League

'Στραβοπάτημα' με...κέρδος τον Τζόλε

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο θέμα της πρόκρισης στον επόμενο γύρο, αλλά το 0-0 στην Βέροια, απέναντι στην τοπική ομάδα, δεν ικανοποίησε παίκτες, φιλάθλους και τεχνική ηγεσία. Κέρδος για τους "ερυθρόλευκους" η επανεμφάνιση του Τζόλε στους αγωνιστικούς χώρους. Μπάγεβιτς:'Χάσαμε πολλές ευκαιρίες'

Ο Ολυμπιακός έφυγε από την Βέροια με το 0-0 στις αποσκευές του, μη μπορώντας να καθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο η ευχάριστη είδηση για τους «ερυθρόλευκους», ήταν η συμμετοχή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος ήταν και από τους κορυφαίους του αγώνα. Ο Μπάγεβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς Νικοπολίδη, Βενετίδη, Καφέ, Γεωργιάδη, Μάριτς, Οκκά, τους τραυματίες Τζιοβάνι, Πατσατζόγλου, Ντακόλ, Φιλιππάκο και τον Ριβάλντο, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής για να ξεκουραστεί.



Με τα βλέμματα στον Τζόρτζεβιτς



Ο Σέρβος μέσος, ενάμιση μήνα μετά τον τραυματισμό του, αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά εναντίον της Ημαθιώτικης ομάδας, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ενώ είχε και δοκάρι, στην καλύτερη φάση που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι, στο 60ό λεπτό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο, μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Ο Τζόλε είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στις 18 Αυγούστου στο γόνατο για αποκατάσταση ρήξης οπίσθιου χιαστού συνδέσμου. Παρά τις αρχικές προβλέψεις του ιατρικού τιμ, που έκαναν λόγο για απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου τρεις μήνες, αυτός κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, έκανε την επανεμφάνισή του στο χρόνο ρεκόρ του 1,5 μήνα. Πάντως, ο Τζόρτζεβιτς έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και την απουσία του, ήταν και ο ίδιος επιφυλακτικός στις κινήσεις και τις προσπάθειες που επιχείρησε και έδειξε ότι χρειάζεται αρκετά παιχνίδια ακόμα στα πόδια του, για να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς. Μάλιστα στο 60ο λεπτό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αφού είχε σουτ στο δοκάρι. Στόχος του ίδιου, αλλά των ερυθρολεύκων, είναι να παρουσιαστεί απολύτως έτοιμος στο παιχνίδι της ομάδας του με την Μονακό στο Lue ii.



Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν…



Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν αρκετά δυνατά τον αγώνα και στο 12ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία με ένα καλό σουτ του Ταραλίδη, ενώ στο 25’ το σουτ του Τζόρτζεβιτς κατέληξε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στο 30ο λεπτό, όταν την κεφαλιά του Κυζερίδη, μπλόκαρε ο Γιάννου. Ο Ολυμπιακός

«απάντησε»στο 32’, με το σουτ-πλασέ του νεαρού Μενδρινού να καταλήγει άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, νέο σουτ από τον Ταραλίδη, έδιωξε σε κόρνερ ο Κούτρας. Στο 35ο λεπτό ο Ταραλίδης, ο οποίος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Ολυμπιακού, πάσαρε στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σούταρε, για άλλη μια φορά, άουτ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Κυπαρίσση, στο 44’, η οποία κατέληξε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο τελευταίο μισάωρο, ο Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε και τους Ανατολάκη, Στολτίδη, Γεωργάτο, αντί των Κουλουχέρη, Κωστούλα, Μενδρινού. Η συμμετοχή τους όμως δεν στάθηκαν ικανή για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Βέροιας και να αλλάξει ριζικά την εικόνα του αγώνα. Σίγουρα πάντως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 60ο λεπτό, όταν ο Κάστίγιο μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων, όπου και ανετράπη καθαρά από τους αμυντικούς, όμως ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έγιναν κάτοχος της μπάλας, από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κούτρα. Έτσι το παιχνίδι έμεινε στο 0-0, με την πρόκριση να μην κρίνεται, αλλά με το προβάδισμα να είναι για τον Ολυμπιακό, ενόψει και της ρεβάνς που θα γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη, την Κυριακή (19:00).



Οι διακριθέντες…



Πολύ καλή παρουσία για τον Ολυμπιακό είχε ο Καστίγιο, ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα και έτρεξε πολύ, αλλά δε ξέχασε και τη συνήθειά του να «ταλαιπωρεί» την μπάλα. Πολύ δραστήριος και ο Ταραλίδης, ο οποίος δοκίμασε αρκετές φορές το πόδι του με μακρινά σουτ, ενώ ήταν σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ομάδας του, ενώ ο Γιάννου ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε. Για τον Τζόλε τα είπαμε…

Απλό την Βέροια, οι παίκτες της οποίας καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι, ξεχώρισαν οι Κούτρας, Λαναρής και Κυπαρίσσης.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Κωστούλας, (57’ Ανατολάκης), Κουλουχέρης (60’ Στολτίδης), Ρέζιτς, Ταραλίδης, Μενδρινός (73’ Γεωργάτος), Τζόρτζεβιτς, Καστίγιο.

Ντούσαν Μπάγεβιτς : «Χάσαμε πολλές ευκαιρίες…»



Ο Σέρβος τεχνικός, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα : «Οι πολλές υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να έχουμε δύο ενδεκάδες. Το παιχνίδι ήταν μέτριο κι εμείς χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Αν θέλει κάποιος να δει πως χάνονται οι ευκαιρίες θα πρέπει να παρακολουθήσει το βίντεο του αγώνα. Την Κυριακή θα δω πάλι τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Το καλό με τον Τζόρτζεβιτς είναι πως δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Πάντως είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης».




Από την πλευρά του, ο προπονητής της Βέροιας, Περικλής Αμανατίδης, τόνισε : " Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Έχουμε να δώσουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και στον επαναληπτικό θα αγωνιστούμε με παίκτες που δε θα έχουν μεγάλη συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες, οπότε δε θα χτυπήσουμε το παιχνίδι".



Επιμέλεια : Τρύφωνας Μαντάς


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x