Ελλάδα

Με φόντο τον τελικό

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών της Ρόδου θα διεκδικήσει απόψε (19:00) η Ελλάδα απέναντι στην Ισπανία. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στον προημιτελικό της Παρασκευής και χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι δυνατότητες και οι φιλοδοξίες της ομάδας, ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερες και φτάνουν μέχρι το χρυσό.

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών της Ρόδου θα διεκδικήσει απόψε (19:00) η Ελλάδα απέναντι στην Ισπανία. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροατίας στον προημιτελικό της Παρασκευής και χρειάζεται μία νίκη σε δύο αγώνες για να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι δυνατότητες και οι φιλοδοξίες της ομάδας, ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερες και φτάνουν μέχρι το χρυσό. Αυτό πιστεύει και θέλει και ο κόσμος, που αναμένεται να κατακλύσει το «Βενετόκλειο».

Κούραση και άγχος υπάρχουν, όμως η διάθεση και το πάθος είναι ικανά να «ακυρώσουν» τη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση των διεθνών. Η Ισπανία είναι γνωστός αντίπαλος και στα μέτρα της ελληνικής ομάδας. Άλλωστε αυτό μαρτυρά και η νίκη επί των Ιβήρων στο κλειστό της Ιαλυσού την Τρίτη. Η δίψα των «φούριας ρόχας» για ρεβάνς και η επιστροφή του Πάμπλο Αγκουιλάρ (που ήταν τραυματίας στο πρώτο παιχνίδι) καθιστούν το συγκρότημα του Γκουστάβο Αρανθάνα πιο επικίνδυνο.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο ομάδες. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21:00) το νικητή του άλλου αποψινού ημιτελικού μεταξύ της Γαλλίας και της Ιταλίας (21:15). Οι δύο χαμένοι θα παλέψουν την Κυριακή για την τρίτη θέση του βάθρου και το χάλκινο μετάλλιο.

Είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα προκρίνεται στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Το 1992 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας, ενώ δέκα χρόνια μετά ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Λιθουανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x