Ελλάδα

LIVE: ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 87-76 (Τελικό)

Ένα βήμα μακριά από τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Ρόδου βρίσκεται η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ισπανία για τους «4» της διοργάνωσης και το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει ζωντανα την εξέλιξη του αγώνα.

Ένα βήμα μακριά από τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Ρόδου βρίσκεται η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ισπανία για τους «4» της διοργάνωσης και το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει ζωντανα την εξέλιξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59

Η Ισπανία ξάφνιασε την Εθνική και με ένα φανταστικό ξεκίνημα στο κλειστό του «Βενετόκλειου» προηγήθηκε 8-2 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να… έχει μπει μουδιασμένα. Τελικά, η ομάδα Κώστα Μίσσα κατάφερε να… συμμαζέψει την άμυνα της και να μειώσει στον έναν πόντο 10-9. Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι Ισπανοί εκμεταλλευτήκαν τα λάθη των Ελλήνων, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και με ένα σερί 6-0 ανέβασαν τη διαφορά στου εφτά πόντους, 16-9. Οι «φούριας ρόχας» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού με προηγήθηκαν με οχτώ 19-11, στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Ισπανία συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και να κρατάει την υπέρ της διαφορά, 24-15. Οι παίκτες της Εθνικής, ήταν απελπιστικά άστοχοι στις προσπάθειές τους και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους, να διατηρούν το προβάδισμα. Κάπου εκεί, πήραν μπροστά οι Μπόγρης και Σαρικόπουλος και με σερί 6-0 η Ελλάδα μείωσε στους τρεις, 24-21. Παρόλα αυτά, οι «φούριας ρόχας» όπως στην πρώτη περίοδο, έτσι και τώρα, όντας εύστοχοι από την γραμμή των 6.25, ανέβασαν τη διαφορά στους 10, 35-25. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Εθνική στο τέλος της περιόδου, ήταν να μειώσει στους οκτώ, 39-31, με την Ισπανία να κυριαρχεί στο παρκέ.

*Ο Νίκος Παππάς, μετά από ωραία προσπάθεια «προσγειώθηκε» άτσαλα στο παρκέ και αυτή τη στιγμή δέχεται τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ της ομάδας.

** Καλά τα νέα για τον Νίκο Παππά, ο οποίος επέστρεψε στον αγώνα

Πλέον, τα πράγματα για την Εθνική ήταν πολύ δύσκολα. Η Ισπανία είχε επιβάλει το ρυθμό της και όσο περνούσαν τα λεπτά, η διαφορά ανέβαινε και άλλο. Οι «φούριας ρόχας» εκτόξευσαν την διαφορά στους 12, 48-36, τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο. Το έργο για την Ελλάδα ήταν δύσκολο, αλλά οι παίκτες του Μίσσα, έχοντας καθαρό μυαλό μπόρεσαν να μειώσουν στους τέσσερις 50-46, με σερί 10-0! Η Εθνική είχε μπει φουριόζα στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Ισπανούς να τα έχουν χαμένα, έφτασε μια ανάσα από την ολοκληρωτική ανατροπή, 53-51. Η Ελλάδα κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση, καθώς 1:00’ πριν το τέλος της περιόδου, ο Γιαννόπουλους με τρίποντη «βόμβα» έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική για πρώτη φορά, 58-56! Η Ελλάδα όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά γρήγορα πήρε και μια διαφορά πέντε πόντων 61-56, ο Χόρχε στην εκπνοή του δεκαλέπτου έδωσε ανάσα στους Ισπανούς του 61-59.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x