F1

Νικητής ο Χάμιλτον

Ο Λουίς Χάμιλτον είναι ο νικητής του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο Βρετανός πιλότος ξεκίνησε από την 4η θέση και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν. Ακολούθησε ο Κίμι Ράικονεν με Ferrari, ενώ το «πόντιουμ» συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Λουίς Χάμιλτον είναι ο μεγάλος νικητής στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίς. Ο Βρετανός πιλότος ξεκίνησε από την 4η θέση και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν. Από πίσω του ακολούθησε ο Κίμι Ράικονέν με Ferrari ενώ το «πόντιουμ» συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ με Red Bull. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρωτοπόροι, Φερνάντο Αλόνσο και Σεμπάστιαν Φέτελ, δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Επεισοδιακό ξεκίνημα είχαμε στο GP της Ουγγαρίας. Ο Poleman Αλόνσο διατήρησε την πρωτοπορία μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Ισπανό πιλότο.

Εντυπωσιακή εκκίνηση είχαμε από τον Κίμι Ράικονεν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση από την έβδομη που ξεκινούσε. Αντίθετα, καταστροφική ήταν η εκκίνηση για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος ήταν πίσω από τον Αλόνσο, αλλά έπεσε στην έβδομη θέση, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για όποιες ελπίδες είχε να πάρει τη νίκη.

Η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει κάπως, με τον Αλόνσο να διατηρεί την πρωτοπορία και τον Χάμιλτον, ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση, να πλησιάζει τον Ισπανό, γύρο με τον γύρο, καθώς ο Αλόνσο αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα με τα ελαστικά του. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, όντας ελαφρύτερος, θα έμπαινε νωρίτερα από όλους τους οδηγούς για ανεφοδιασμό. Τελικά αυτό έγινε στον 12 γύρο και ο Ισπανός πιλότος μπήκε για τον πρώτο του ανεφοδιασμό, όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο! Ο αγώνας του Αλόνσο καταστράφηκε εκείνη τη στιγμή, αφού ο εμπρός δεξί τροχός δεν βιδώθηκε σωστά κατά τη διάρκεια του pit stop και όταν βγήκε ξανά στην πίστα, το δεξί ελαστικό αποκολλήθηκε.

Ο οδηγός της Renault, ξαναμπήκε στα pits stop, ώστε να του αλλάξουν τα ελαστικά και να συνεχίσει τον αγώνα, αλλά στον αμέσως επόμενο γύρο εγκατέλειψε την προσπάθειά του.

Πλέον, ο Λουίς Χάμιλτον είχε το πάνω χέρι στον αγώνα! Ο Ράικονεν, μέσα στα pits, προσπέρασε τον Μαρκ Γουέμπερ και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, έχοντας αρκετά μακριά του τον Χάμιλτον, ο οποίος οδηγούσε τον αγώνα.

Η μέρα δεν κυλούσε καλά για τις δύο Red Bull, καθώς τα καταστροφικά pits stop χάλασαν τον αγώνα των Μαρκ Γουέμπερ και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Λίγο αργότερα, Ο Φέτελ αντιμετώπισε πρόβλημα και ενημέρωσε τους μηχανικούς του ότι κάτι έχει σπάσει στο μονοθέσιό του, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί στα pitς stop, όπου εκεί έγινε αλλαγή ρύγχους, εισαγωγή καυσίμων και αλλαγή ελαστικών. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα δεν λύθηκε και ο Γερμανός πιλότος εγκατέλειψε και αυτός με τη σειρά του τον αγώνα.

Ο Χάμιλτον, όπως όλα έδειχναν, θα ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς στον 45 γύρο ο Ράικονεν καθυστέρησε στον δεύτερο ανεφοδιασμό του και έδωσε την ευκαιρία στον Βρετανό να μεγαλώσει τη διαφορά και να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Η εικόνα παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος, με τον Βρετανό πιλότο να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, τον Κίμι Ράικονεν να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Μαρκ Γουέμπερ να συμπληρώνει το βάθρο.

Μας θύμισε κάτι από τα παλιά ο σημερινός αγώνας, αφού στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου βρέθηκε μια McLaren και μια Ferrari, μετά από πολύ καιρό.

*Ο Ράικονεν είναι υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες για την επαφή του με άλλα μονοθέσια στην εκκίνηση

**Πολύ καλό το ντεμπούτο του Αλγκερσουάρι, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1, κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταβλό του. Ο Ισπανός έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1, που έλαβε μέρος σε γκραν πρι

Τα αποτελέσματα:

1. Lewis Hamilton McLaren Νικητής10
2. Kimi Raikkonen Ferrari +11,58
3. Mark Webber Red Bull +16,86
4. Nico Rosberg Williams +26,95
5. Heikki Kovalainen McLaren +34,34
6. Timo Glock Toyota +35,23
7. Jenson Button Brawn GP +55,02
8. Jarno Trulli Toyota +68,11
9. Kazuki Nakajima Williams +68,70
10. Rubens Barrichello Brawn GP +69,20
11. Nick Heidfeld BMW Sauber +70,60
12. Nelson Piquet Jr. Renault +71,50
13. Robert Kubica BMW Sauber +74,00
14. Giancarlo Fisichella Force India +1 Γύρο
15. Jaime Alguersuari Toro Rosso +1 Γύρο
16. Sebastien Buemi Toro Rosso +1 Γύρο
17. Sebastian Vettel Red Bull 0
18. Fernando Alonso Renault 0
19. Adrian Sutil Force India

Η βαθμολογία στους οδηγούς:

1 Jenson Button British Brawn-Mercedes 70
2 Mark Webber Australian RBR-Renault 51.5
3 Sebastian Vettel German RBR-Renault 47
4 Rubens Barrichello Brazilian Brawn-Mercedes 44
5 Nico Rosberg German Williams-Toyota 25.5
6 Jarno Trulli Italian Toyota 22.5
7 Felipe Massa Brazilian Ferrari 22
8 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 19
9 Kimi Raikkonen Finnish Ferrari 18
10 Timo Glock German Toyota 16
11 Fernando Alonso Spanish Renault 13
12 Heikki Kovalainen Finnish McLaren-Mercedes 9
13 Nick Heidfeld German BMW Sauber 6
14 Sebastien Buemi Swiss STR-Ferrari 3
15 Robert Kubica Polish BMW Sauber 2
16 Sebastien Bourdais French STR-Ferrari 2
17 Giancarlo Fisichella Italian Force India-Mercedes 0
18 Kazuki Nakajima Japanese Williams-Toyota 0
19 Adrian Sutil German Force India-Mercedes 0
20 Nelsinho Piquet Brazilian Renault 0
21 Jaime Alguersuari Spanish STR-Ferrari 0

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές:

1 Brawn-Mercedes 114
2 RBR-Renault 98.5
3 Ferrari 40
4 Toyota 38.5
5 McLaren-Mercedes 28
6 Williams-Toyota 25.5
7 Renault 13
8 BMW Sauber 8
9 STR-Ferrari 5
10 Force India-Mercedes 0


Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος - Φίλιππος Παναγιώτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x