Stoiximan Super League

Σάντος: «Θέλει προσοχή»

Να αποφύγει τις κακοτοπιές που δεν απέφυγαν Λάρισα και Παναθηναϊκός θέλει ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας στο Όσλο τη Βαλερένγκα το βράδυ της Πέμπτης (20:00) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. «Χρειάζεται προσοχή», είπε ο Φερνάντο Σάντος, ενώ πρόσθεσε πως θα στηριχτεί κατά 80% στους παίκτες του περσινού ρόστερ.

Να αποφύγει τις κακοτοπιές που δεν απέφυγαν Λάρισα και Παναθηναϊκός θέλει ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας στο Όσλο τη Βαλερένγκα το βράδυ της Πέμπτης (20:00) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε πως θα πρέπει οι παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποστήριξε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην έχουμε πολύ άγχος στο δεύτερο παιχνίδι. Θέλουμε φυσικά να περάσουμε, όμως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: «Για μία ομάδα που έχει μόνο λίγες ημέρες προετοιμασίας όπου ασχοληθήκαμε κυρίως με την φυσική κατάσταση είναι λογικό να μην είναι σε φουλ φόρμα. Έχουμε πει πολλάκις ότι είναι αυτό ένα πλεονέκτημα σημαντικό αυτό για την αντίπαλη ομάδα. Έχω αντιμετωπίσει σκανδιναβικές ομάδες τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές και ξέρω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αντίπαλο, να γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και θα προσπαθήσουμε αυτό το θεωρητικό έλλειμμα που έχουμε σε φυσική κατάσταση να το αναπληρώσουμε, κάνοντας την ομάδα μας να παίξει καλύτερα και να δείξουμε την αγωνιστική ταυτότητα που μας χαρακτήρισε την προηγούμενη σεζόν». Ερωτηθείς αν τον φοβίζει το… πάθημα της Λάρισας και του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Εγώ σας τα έλεγα από πέρυσι, όταν σας μιλούσα για τα play-offs και τα προβλήματα που θα δημιουργούσαν για τις ελληνικές ομάδες».

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε πως στο ματς με τους Νορβηγούς θα στηριχτεί ως επί το πλείστον σε παίκτες που ανήκαν και πέρυσι στην ομάδα. «Περίπου το 80% των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούνε θα προέρχονται από την περσινή ομάδα, ώστε να έχουμε περισσότερο συμπαγή και ομοιογενή ομάδα, για να γνωρίζουν καλά τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο και να ανταποκριθούν καλύτερα. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Έτσι κι αλλιώς αύριο θα παίξουμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ήρθαμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Όσο για την αντίπαλο, είπε: «Ξέρουμε ότι η αντίπαλη ομάδα έχει αξία, ικανότητες και δυνατότητες. Νομίζω ότι τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της ομάδας αυτής. Από αυτά που έχω δει εγώ, έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Ένα μείγμα έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών γεμάτο ταλέντο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Μία ομάδα με συγκεκριμένη οργάνωση, όπου κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου ο συνάδερφος μου στο τελευταίο παιχνίδι κράτησε στον πάγκο κάποιους σημαντικούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους χρησιμοποιήσει στο αυριανό παιχνίδι. Οι δύο επιθετικοί, ένας κεντρικός αμυντικός και άλλοι ποδοσφαιριστές που είναι σημαντικά κομμάτια της στρατηγικής που ακολουθεί η ομάδα. Συνεπώς φαίνεται ότι έχει ποντάρει πολλά στο αυριανό παιχνίδι και είναι φυσιολογικό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε σωστή άμυνα, αλλά όχι μόνο αυτό. Γιατί αν κάνουμε μόνο αυτό θα πάρουμε μεγάλο ρίσκο και θα είναι μεγάλο λάθος από τη δική μας πλευρά. Θα πρέπει να επιτεθούμε, να ψάξουμε να βάλουμε κάποιο γκολ, έχοντας όμως ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σωστή άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κίνητρα για να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουν και θα δώσουν ότι μπορεί ο καθένας μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 (ή 4-5-1). Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς, οι Σνάουτσνερ και Λίνο θα είναι στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τους Μπισέρα και Τσιρίλο να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Γκαρσία και Φωτάκης, λίγο μπροστά τους θα κινείται ο Ίβιτς (προτιμάται από τον Φιλομένο), ενώ η επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζεται από τους Σορλέν (αριστερά), Κονσεϊσάο (δεξιά) και Μουσλίμοβιτς (κορυφή).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x