Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Δεν φταίνε οι παίκτες!»

Δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Χενκ Τεν Κάτε επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό. «Δεν θα ανεχθούμε και φέτος να απαξιωθούν οι παίκτες», λένε στη διοίκηση του «τριφυλλιού» και δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ μετά τον επαναληπτικό με τη Σπάρτα Πράγας. «Εχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε», είπε ο Τεν Κάτε στη χθεσινή προπόνηση, ενώ ο Σισέ τόνισε: «Θα προσπαθήσω να επανορθώσω στο επόμενο ματς». Δεν αποκλείεται να μείνουν Κλέιτον και Δάρλας.

Δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Χενκ Τεν Κάτε επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Παναθηναϊκό. Ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στους παίκτες τις ευθύνες για την ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, όμως η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει μόνο ένα πράγμα: «Δεν θα ανεχθούμε και φέτος να απαξιωθούν οι παίκτες. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε αυτό το θέμα, αλλά και για κανέναν στο εξής. Τέλος!».

Στην περίπτωση που το «τριφύλλι» αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο 55χρονος προπονητής. Ο Τεν Κάτε δεν φαίνεται να έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ δεν είχε δουλέψει στην προετοιμασία σε τακτική, σε στημένες φάσεις και δεν δοκίμασε σε άλλες θέσεις τους ποδοσφαιριστές του.

Αν τελικά ο Ολλανδός δεν μείνει στην ομάδα, τότε η διοίκηση της ομάδας θα αναζητήσει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος ίσως να προέρχεται και από την εγχώρια αγορά. Ωστόσο, οι διοικούντες θα πάρουν ψύχραιμα την όποια απόφασή τους την επόμενη ημέρα του επαναληπτικού με τη Σπάρτα.

Μάλιστα, μέχρι τη ρεβάνς με τους Τσέχους δεν αναμένεται οι «πράσινοι» να κινηθούν για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Οι παράγοντες της ομάδας είναι πιθανό να συζητήσουν για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, αφού για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μόνο ο Σπυρόπουλος.

Τεν Κάτε: «Θα προκριθούμε»

Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε κατά την ομιλία του προς στους παίκτες στη χθεσινοβραδινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. «Κάναμε κακή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα από την οποία μπορούσαμε να πάρουμε, έστω κι έτσι, ένα θετικό αποτέλεσμα. Πληρώσαμε, όμως, τα λάθη μας. Κάναμε πολλά ατομικά αλλά και ομαδικά λάθη και δεχθήκαμε φτηνά κι αστεία γκολ. Δεν γίνεται να δεχόμαστε με αυτόν τον τρόπο γκολ», είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο 55χρονος προπονητής αναφέρθηκε στον επαναληπτικό με τη Σπάρτα Πράγας: «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο, έχουμε ποιότητα, και θα πρέπει να το δείξουμε στη ρεβάνς. Αρκεί να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που μπορούμε και θα πούμε. Εχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε. Θα παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση από τα χέρια μας. Πάμε για την ανατροπή στη ρεβάνς. Πιστέψτε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του, ο Τζιμπρίλ Σισέ ζήτησε συγγνώμη και αναγνώρισε ότι φέρει ευθύνη για το 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. «Εχω κι εγώ ευθύνη για το γεγονός ότι δεν σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο. Εχασα και το πέναλτι και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό. Θα προσπαθήσω να επανορθώσω στο επόμενο ματς», είπε ο Γάλλος επιθετικός.

Ο Γκάμπριελ μιλώντας στον Τύπο της Βραζιλίας είπε: «Ξέρουμε πως έχουμε τις δυνατότητες να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση στον επαναληπτικό. Ο κόσμος μας έχει μεγάλο πάθος και τραγουδά για 90 λεπτά πιέζοντας τους αντιπάλους μας. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να πάρουμε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Το γκολ που πετύχαμε στην Πράγα είναι σημαντικό στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

* Σήμερα οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν την Παρασκευή στις προπονήσεις για να προετοιμαστούν όσον το δυνατόν καλύτερα για τον αγώνα της Τρίτης (5 Αυγούστου) κόντρα στους Τσέχους.

Δεν αποκλείεται να μείνουν…

Την περίπτωση να κρατήσουν τον Σίλβα Κλέιτον και τον Φίλιππο Δάρλα είναι πολύ πιθανό να εξετάσουν στον Παναθηναϊκό. Η παραμονή των δύο ποδοσφαιριστών εξαρτάται από τον Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος δεν τους συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη και τελικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και ο 26χρονος μπακ να μην αποχωρήσουν από το «τριφύλλι». Εξάλλου, αν ο Ολλανδός αποχωρήσει, τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα παραμείνουν στην Παιανία.

* Αδεια για να μεταβεί στη Γερμανία για προσωπικούς λόγους πήρε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο ίδιος περιμένει πρόταση από γερμανική και γαλλική ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

* Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Σπάρτα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x