Stoiximan Super League

Tέλος εποχής για Δέλλα, Μπασινά

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση ότι ο Ότο Ρεχάγκελ δεν κάλεσε τον Τραϊανό Δέλλα και τον Άγγελο Μπασινά για τον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Πολωνία, στις 12 Αυγούστου. Όσοι είναι κοντά στον ομοσπονδιακό τεχνικό περίμεναν ότι δεν θα καλούσε τον 33χρονο αμυντικό, αλλά δεν ήταν σίγουροι για τον μέσο της Πόρτσμουθ. Η απόφαση του Γερμανού προπονητή τούς ανακοινώθηκε χθες το πρωί από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας και όπως φαίνεται, κλείνει οριστικά ο κύκλος των δύο διεθνών.

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση ότι ο Ότο Ρεχάγκελ δεν κάλεσε τον Τραϊανό Δέλλα και τον Άγγελο Μπασινά για τον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με την Πολωνία, στις 12 Αυγούστου. Όσοι είναι κοντά στον ομοσποδνιακό τεχνικό περίμεναν ότι δεν θα καλούσε τον 33χρονο αμυντικό, αλλά δεν ήταν σίγουροι για τον μέσο της Πόρτσμουθ.

Η απόφαση του Γερμανού προπονητή τούς ανακοινώθηκε χθες το πρωί από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας και όπως φαίνεται, κλείνει οριστικά ο κύκλος των δύο διεθνών στη «γαλανόλευκη».

Ο Δέλλας και ο Μπασινάς

Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν βασικά μέλη στην επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία, όταν η Εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Δέλλας έκανε ντεμπούτο στις 25 Απριλίου 2001, στο ισόπαλο (2-2) φιλικό με την Κροατία, και μέτρησε 53 συμμετοχές. Μάλιστα, το μόνο γκολ που πέτυχε με τη «γαλανόλευκη» στο στήθος ήταν στον ημιτελικό του EURO 2004 με την Τσεχία, όταν η Ελλάδα πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η παρθενική εμφάνιση του Μπασινά πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 1999, στο νικηφόρο (3-1) φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ, και είναι ο δεύτερος μετά τον Θόδωρο Ζαγοράκη που έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές. Ο μέσος της Πόρτσμουθ σημείωσε με την Εθνική 7 τέρματα

Τα γκολ του Μπασινά

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ ΗΜ/ΝΙΑ ΔΙΟΡΓ.

Ελλάδα-Ελ Σαλβαδόρ 3-0 20/08/1999 Φιλικό
Ελλάδα-Ρωσία 3-3 28/02/2001 Φιλικό
Πορτογαλία-Ελλάδα 1-2 12/06/2004 Τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ελλάδα-Δανία 2-1 09/02/2005 Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου
Μάλτα-Ελλάδα 0-1 28/03/2007 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ελλάδα-Μάλτα 5-0 17/11/2007 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ουγγαρία-Ελλάδα 1-2 21/11/2007 Προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Σε ό,τι αφορά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο 28χρονος μπακ δεν λογίζεται πλέον ως «λεγεωνάριος», από τη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Ο Ρεχάγκελ βρέθηκε χθες βράδυ στο Αννόβερο (ο γιος του είναι γενικός διευθυντής του τμήματος Νέων της τοπικής ομάδας), παρακολούθησε από κοντά το φιλικό Αννόβερο-Αρσεναλ και είχε εγκάρδιο τετ α τετ με τον Αρσέν Βενγκέρ. (οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 1-0 της γερμανικής ομάδας, με γκολ του Σεσκ Φάμπρεγκας στο 9' της αναμέτρησης).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x