Ελλάδα

«Τέλος» ο Σπανούλης για το Μαρούσι

Παρελθόν αποτελεί για το Μαρούσι από σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, μετά τη συνάντηση του μπασκετμπολίστα με τον πρόεδρο της ομάδας, Άρη Βωβό. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από τη διάθεση του ίδιου του παίκτη να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Έτσι, η ομάδα των βορείων προαστίων θα πρέπει να βρει άλλο αρχηγό, αφού ο έλληνας γκαρντ θ’ αποχωρήσει.

Παρελθόν αποτελεί για το Μαρούσι από σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, μετά τη συνάντηση του μπασκετμπολίστα με τον πρόεδρο της ομάδας, Άρη Βωβό. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από τη διάθεση του ίδιου του παίκτη να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Έτσι, η ομάδα των βορείων προαστίων θα πρέπει να βρει άλλο αρχηγό, αφού ο έλληνας γκαρντ θ’ αποχωρήσει.

«Έχω κάποιες επίσημες προτάσεις από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό που θέλω είναι να πάω σε κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκα. Μακάρι να είμαι το επόμενο καλοκαίρι πρωταθλητής Ευρώπης στον Παναθηναϊκό. Είναι μια μεγάλη ομάδα ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης και συνέχισε: «Κάθε παίκτης θέλει να έχει προπονητή τον Ομπράντοβιτς και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Μέσα στις επόμενες ημέρες κατά 99,9 % θα ξέρω σε ποια ομάδα θα συνεχίσω την καριέρα μου. Γίνονται αρκετές συζητήσεις. Δεν έχουν μπει ακόμα οι υπογραφές. Δεν υπάρχει ούτε προφορική συμφωνία.»

«Δεν θα πάω σε μια ομάδα που πιστεύω ότι δεν θα παίζω. Αν όλα εξελιχθούν καλά και πάω στον Παναθηναϊκό, ξέρω ότι ο Ομπράντοβιτς παίζει με δύο πλέι μέικερς. Σε αυτήν την ομάδα δεν υπάρχει βασικός ή αναπληρωματικός. Είναι μέσα στις 3 καλύτερες της Ευρώπης και οφείλει να έχει πλούσιο ρόστερ.»

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν τόνισε:

«Ο Ολυμπιακός μαζί με την Βαλένθια ήταν οι πρώτες ομάδες που με προσέγγισαν. Ο μάνατζέρ μου μού είπε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πολύ για εμένα. Στο μυαλό κάθε παίκτη βρίσκεται ο Ολυμπιακός, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα, που έχει πολύ κόσμο να την στηρίζει και έχει γράψει ιστορία στο μπάσκετ. Ένας παίκτης, όμως, δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά. Περίμενα μια καλύτερη οικονομική πρόταση. Επειδή είμαι 23 χρονών, προτεραιότητά μου δεν είναι τα χρήματα. Αλλά, δεν ένιωσα ότι με θέλει τόσο πολύ όσο δηλώνει. Δεν με έκαναν να αισθανθώ σίγουρος. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Απλά υπήρχε μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν κατηγορώ τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν το μπάτζετ του. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος και ευθύς μαζί τους. Αλλά είμαι επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και πολύ φιλόδοξος. Θέλω να πάω σε μια ομάδα που έχει πολλές βλέψεις. Θέλω να κατακτήσω πολλούς τίτλους. Περίμενα να με πλησιάσουν διαφορετικά. Αν θέλεις κάποιο παίκτη, κάνεις τα πάντα.»

«Από το Μαρούσι τελείωσα και τυπικά σήμερα. Είχα το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, Άρη Βωβό, τον οποίο τον ευχαριστώ για τα τέσσερα υπέροχα χρόνια που πέρασα στην ομάδα, αλλά και γιατί με πίστεψε. Όταν πρωτοπήγα στην ομάδα ήξερα ότι θα βοηθούσα. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Με βοήθησε πολύ ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μου έδωσε ελευθερία στο παιχνίδι μου. Κάθε χρονιά θέλω να εμφανίζομαι πολύ καλύτερος. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη. Κάθε μέρα παρακαλώ να είμαι υγιής.»

Τέλος, ο Σπανούλης αναφέρθηκε στην εθνική, η οποία θέλει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στη Σερβία/ Μαυροβούνιο.

«Αυτή η Εθνική ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους. Σε αυτό το Ευρωπαϊκό πιστεύω ότι στόχος είναι να παίξει καλό μπάσκετ και να φέρει τα αποτελέσματα που της αξίζουν. Στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες κακές στιγμές. Ο κάθε παίκτης που παίζει στην Εθνική πρέπει να βάζει τον εγωισμό κάτω από τη φανέλα. Πρέπει να γίνουμε ένα καλό σύνολο, να πιστέψουμε στην ομάδα και αυτό να το δείχνουμε και στο παρκέ. Ο Γιαννάκης προσπαθεί να μεταφέρει το αίσθημα του νικητή σε όλους τους παίκτες. Η εθνική δεν εξαργυρώνεται με τίποτα.»

Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x