Αγγλία

Το αντίο ενός «θρύλου»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Μπόμπι Ρόμπσον, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. «Πέθανε γαλήνια στον ύπνο του το πρωί της Παρασκευής, ενώ η γυναίκα του και η οικογένειά του ήταν δίπλα του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο», αναφέρει η δήλωση της οικογένειας. «Φάρος για όλη μου τη ζωή ο Ρόμπσον», δήλωσε στον , o Νίκος Νταμπίζας.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Μπόμπι Ρόμπσον, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

«Πέθανε γαλήνια στον ύπνο του το πρωί της Παρασκευής, ενώ η γυναίκα του και η οικογένειά του ήταν δίπλα του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο», αναφέρει η δήλωση της οικογένειας, που ζητάει από όλους να σεβαστούν αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ο Ρόμπσον οδήγησε ως προπονητής την Εθνική Αγγλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, ενώ του απονεμήθηκε και ο τίτλος του Σερ. Η θητεία του στον πάγκο των "λιονταριών" διήρκεσε οκτώ χρόνια (1982-1990).

Σε συλλογικό επίπεδο παρέμεινε στον πάγκο της Ίπσουιτς για 13 χρόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Αγγλίας το 1978 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1981, ενώ πέρασε και από τις Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Πόρτο, πριν επιστρέψει στην Αγγλία για την Νιούκαστλ.

Ως παίκτης αποτέλεσε σημαντική μονάδα της Φούλαμ και της Γούεστ Μπρομ, τις δεκαετίες του ‘50 και του ’60, ενώ φόρεσε 20 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x