Stoiximan Super League

AEK: «Όχι» στο 1,5 εκατομμύριο

Το Αννόβερο πρόσφερε στην ΑΕΚ 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να κάνει δικό του τον Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά οι διοικούντες την «Ένωση» απάντησαν με ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στους Γερμανούς. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό αλλά όπως έδειξαν και στους Γερμανούς, περιμένουν μια καλύτερη πρόταση. Υπήρξαν επαφές για Μπουονανότε . Όλα, όμως, θα γίνουν στην ώρα τους αφού προέχουν οι διοικητικές εξελίξεις.

Το Αννόβερο πρόσφερε στην ΑΕΚ 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να κάνει δικό του τον Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά οι διοικούντες την «Ένωση» απάντησαν με ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στους Γερμανούς. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό αλλά όπως έδειξαν και στους Γερμανούς, περιμένουν μια καλύτερη πρόταση. Υπήρξαν επαφές για Μπουονανότε . Όλα, όμως, θα γίνουν στην ώρα τους αφού προέχουν οι διοικητικές εξελίξεις.

Στην ΑΕΚ δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο ο παίκτης να παραχωρηθεί με λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ. Και αυτό γιατί η «Ένωση» απέκτησε πέρσι τον Τζεμπούρ με περισσότερα από τρία εκατομμύρια από τον Πανιώνιο, οπότε δεν μπορεί μετά από σχεδόν έναν χρόνο να τον παραχωρήσει με λιγότερα χρήματα από τα μισά που ξόδεψε για να τον αποκτήσει. Την πρώτη του χρονιά στους «κιτρινόμαυρους» ο Τζεμπούρ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα παραχωρηθεί για το…τίποτα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Γερμανοί... ξανάρχονται τις επόμενες ημέρες (τη Δευτέρα αναμένεται η βελτιωμένη πρόταση), αλλά άγνωστο παραμένει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το Αννόβερο για να κάνει δικό του τον «τρομοκράτη». Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι δεν θα τον πάρουν με λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ, όσα οφείλει η ΑΕΚ στον Πανιώνιο για να εξοφλήσει το μεγάλο απόκτημα του καλοκαιριού 2008.

Την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις για τα διοικητικά

Ανησυχία είχε προκαλέσει στον Νίκο Θανόπουλο η διαρροή του θέματος με τους νέους επενδυτές, και οι φόβοι που εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ζέεφελντ άρχισαν να επιβεβαιώνονται: «Δεν θέλουμε να φτιάξουμε τη διάθεση του κόσμου και μετά να τον απογοητεύσουμε, αν δεν υλοποιηθεί αυτή η υπόθεση, που είναι και σοβαρή και μεγάλη», είχε πει και, όπως γράψαμε χθες, οι ενδείξεις δεν είναι ευοίωνες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συμφωνία με τους νέους επενδυτές οδεύει προς «ναυάγιο», η διαρροή του θέματος έχει προκαλέσει προβλήματα και καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις έχουν «γεννήσει» με τη σειρά τους διάφορα σενάρια, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μέχρι την άλλη εβδομάδα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Προσπαθεί για το μεγάλο «μπαμ»

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να κάνουν το μεγάλο «μπαμ» στο μεταγραφικό παζάρι αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα χρήματα των νέων επενδυτών. Ο αριστερός χαφ της Ρίβερ Πλέιτ, Ντιέγκο Μπουονανότε, είναι η μεταγραφή…αεροδρομίου που κοιτούν στην «Ένωση» αλλά η περίπτωση του είναι αρκετά δύσκολη. Ο εξαιρετικός 21χρονος παίκτης έχει βασικό ρόλο στην ομάδα του και «μετρά» πέντε συμμετοχές με την εθνική Ελπίδων της Αργεντινής. Ο παίκτης προτάθηκε και στον Ολυμπιακό (από άλλον μάνατζερ), αλλά με την προοπτική των νέων επενδυτών οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στον... πειρασμό να ρωτήσουν για τους όρους της μεταγραφής. Και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κουβέντα για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη (όπως αντιλαμβάνεστε είναι πανάκριβος) έναντι 3 εκατ. ευρώ. Οι συζητήσεις σταμάτησαν εδώ και περίπου μία εβδομάδα και η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, μια και οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» δεν έχουν... λεφτά στις τσέπες τους και δεν έχουν έρθει ακόμη σε νέα επαφή με τον μάνατζερ που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο Μπουονανότε έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην Αργεντινή και όπως κάθε νέος Λατίνος, ονειρεύεται το άλμα στην Ευρώπη. Είναι θέμα χρόνου να το κάνει, διότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε σε πολύ μικρή ηλικία.Δεν είναι τυχαίο, πάντως, που η ΑΕΚ διέκοψε από τις 15 Ιουλίου τις συζητήσεις για τον Λεονάρντο. Μπήκε στον πειρασμό να αναζητήσει κάτι πολύ καλύτερο, αλλά περιπτώσεις παικτών τύπου Μπουονανότε αποκλείεται να προχωρήσουν αν δεν εμφανιστούν οι νέοι επενδυτές. Και όπως γράψαμε χθες, η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας έχει προβληματίσει σοβαρά τους ιθύνοντες της ΑΕΚ.

Φιλικό με τον Πανιώνιο

Την ερχόμενη Τετάρτη (5/8-19:00) θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οπως αποφάσισαν οι «κυανέρυθροι», θα εκδοθούν 3.179 εισιτήρια, τα οποία θα διανεμηθούν αποκλειστικά σε οπαδούς των γηπεδούχων.

Η επίσημη παρουσίαση

Το Σάββατο 8 Αυγούστου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της και η σέντρα του «λαμπερού» φιλικού με την Μπόκα Τζούνιορς ορίστηκε για τις 21:00 (Novasports). Πριν από τη σέντρα οι «κιτρινόμαυροι» θα βγουν ένας ένας από τη φυσούνα, περιμένοντας θερμό χειροκρότημα. Το σπουδαίο ματς θα διεξαχθεί σε μία περίοδο που η Αθήνα θα είναι άδεια και το ρίσκο για εισπρακτική αποτυχία είναι υπαρκτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x