Stoiximan Super League

Γκάξα: «Μεγάλο βήμα η ΑΕΚ!»

Έτοιμος να κάνει το μεγάλο το βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Σιμπονίσο Γκάξα, μιλώντας στη «SportDay». «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και θα με ενδιέφερε πολύ αυτή η προοπτική. Αν φτάσει μια ικανοποιητική πρόταση στην ομάδα μου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νοτιοαφρικανός μπακ της Μαμελόντι Σαντάουνς. Συνάντηση για τις μεταγραφικές υποθέσεις της «Ένωσης» θα έχουν σήμερα ο Μπάγεβιτς και ο κ. Θανόπουλος.

Έτοιμος να κάνει το μεγάλο το βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Σιμπονίσο Γκάξα, μιλώντας στη «SportDay». «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους και θα με ενδιέφερε πολύ αυτή η προοπτική. Αν φτάσει μια ικανοποιητική πρόταση στην ομάδα μου, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νοτιοαφρικανός μπακ της Μαμελόντι Σαντάουνς.

«Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτησή μου. Δεν έχει μιλήσει κάποιος από την ΑΕΚ μαζί μου, αλλά με έχουν ενημερώσει η ομάδα μου και ο εκπρόσωπός μου. Δεν υπάρχει, όμως, επίσημη πρόταση», ήταν αρχικά τα λόγια του 24χρονου παίκτη.

«Περιμένουμε εξελίξεις άμεσα, τουλάχιστον αυτό μου έχει πει η ομάδα μου, και πραγματικά ελπίζω να προχωρήσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, διότι θέλω πολύ να κάνω το άλμα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Γκάξα και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους και θα με ενδιέφερε πολύ αυτή η προοπτική. Κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνίζεται σε ομάδες που παλεύουν για τίτλους και η ΑΕΚ είναι τέτοια. Θα ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Στη συνέχεια, ο διεθνής ποδοσφαιριστής δήλωσε έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του: «Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να παίξω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να περιμένω τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στην πατρίδα μου για να κερδίσω ίσως κάποια μεταγραφή μέσω αυτού. Θεωρώ ότι έχει φτάσει η στιγμή για το επόμενο βήμα και είμαι έτοιμος γι' αυτό», ανέφερε και υποστήριξε ότι η Μαμελόντι Σαντάουνς δεν θα σταθεί εμπόδιο: «Εχω μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας μου και έχουμε συμφωνήσει ότι αν κατατεθεί μία ικανοποιητική πρόταση για μένα, η Σαντάουνς δεν θα θέσει εμπόδια στην αποχώρησή μου. Αντιλαμβάνονται ότι για μένα αποτελεί όνειρο μία μεταγραφή στην Ευρώπη και μου έχουν υποσχεθεί πως αν ικανοποιηθούν οικονομικά θα με αφήσουν να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου».

Ντίμκιν: «Εξαιρετική ευκαιρία για τον Γκάκα»

Αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να γίνουν συζητήσεις με τη Μαμελόντι Σαντάουνς και την ΑΕΚ για την υπόθεση του Σιμπονίσο Γκάκα, όπως δήλωσε ο Γκλεν Ντίμκιν στη «SportDay». Ο εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανού αμυντικού τόνισε: «Εχω ενημερωθεί από την ομάδα του Γκάκα για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Με εμένα δεν έχει επικοινωνήσει η ΑΕΚ, αλλά έχει επικοινωνήσει με τη Μαμελόντι. Μάλιστα μου είχαν πει ότι εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας θα ερχόταν κάποια στιγμή μετά την Τετάρτη που πέρασε στη Νότιο Αφρική για διαπραγματεύσεις».

Στη συνέχεια, ο Ντίμκιν ανέφερε πως «έκτοτε δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την ΑΕΚ. Από τη Μαμελόντι μου έχουν πει πως μπορεί να γίνουν αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις. Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι απαιτήσεις της Μαμελόντι, μπορώ όμως να εικάσω ότι θα ζητήσει 700.000-800.000 ευρώ. Το εκτιμώ, γιατί πρόσφατα απέρριψε επίσημη πρόταση της Σιένα, η οποία έφτανε τις 500.000 ευρώ».

Καταλήγοντας, ο ατζέντης του 24χρονου μπακ χαρακτήρισε την προοπτική της ΑΕΚ «μία εξαιρετική ευκαιρία για τον Γκάκα να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και μία σπουδαία ομάδα, όπως η ΑΕΚ».

Όλα επί τάπητος

Συνάντηση για τις μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ θα έχουν σήμερα (το μεσημέρι) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Νίκος Θανόπουλος. Προτεραιότητα για τον Σερβοέλληνα τεχνικό αποτελεί η απόκτηση ενός δεξιού μπακ (σ.σ.: για τον Γκάξα ή τον Πάμπλο Χέρες) και στη συνέχεια θα κινηθεί για έναν μεσοεπιθετικό (σ.σ.: ο Λεονάρντο παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας και ο μάνατζέρ του χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση).

Οι δύο άνδρες θα μιλήσουν, επίσης, για το θέμα του επιθετικού. Εντός της ημέρας αναμένεται η βελτιωμένη πρόταση του Αννόβερου για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Μπάγεβιτς επιθυμεί να εντάξει τον Βαγγέλη Μάντζιο στο δυναμικό της ομάδας του. Εκτός των άλλων, ο «Ντούσκο» και ο κ. Θανόπουλος θα αποφασίσουν ποιοι παίκτες θα παραχωρηθούν δανεικοί, με τους Νέιθαν Μπερνς, Ελ Χατζί Ντιούφ και Σεϊντού Γιαχάγια να είναι μεταξύ των υποψηφίων που θα πάνε σε κάποια άλλη ομάδα.

Μία εβδομάδα πριν από τη λήξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, οι φίλοι της ΑΕΚ είναι έτοιμοι να σπάσουν το φράγμα των 15.000 διαρκείας! Το Σάββατο λήγει η προθεσμία για την αγορά διαρκείας και η μέχρι τώρα κίνηση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, δεδομένων και των συνθηκών φέτος, αλλά και της σφιχτής πολιτικής που ακολουθείται στο μεταγραφικό παζάρι.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x