Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Μονόδρομος η πρόκριση

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League θα προσπαθήσει να πάρει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Το έργο του «τριφυλλιού» ύστερα από το στην Τσεχία είναι δύσκολο, αλλά οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε θα κάνουν ό,τι περνάει από τα… πόδια τους για να «σβήσουν» το αποτέλεσμα της προηγούμενης Τρίτης και να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League θα προσπαθήσει να πάρει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 - ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σπάρτα Πράγας. Το έργο του «τριφυλλιού» ύστερα από το 3-1 στην Τσεχία είναι δύσκολο, αλλά οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε θα κάνουν ό,τι περνάει από τα… πόδια τους για να «σβήσουν» το αποτέλεσμα της προηγούμενης Τρίτης και να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει αποφασίσει να παρατάξει μια άκρως επιθετική ομάδα, χρησιμοποιώντας από την αρχή τους Λέτο και Κατσουράνη. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γκαλίνοβιτς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλος. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ο Ζιλμπέρτο, έχοντας στα πλάγια τον Κατσουράνη (δεξιά) και τον Καραγκούνη (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Σισέ με τους Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λέτο (αριστερά) στα άκρα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Νίνης, Πετρόπουλος και Γκάμπριελ. Εκτός έμειναν οι Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Μελίσσης και Μαχλελής.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα και να κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά τη Σπάρτα. Ο Τεν Κάτε έχει ζητήσει από τους παίκτες να επιτεθούν από το πρώτο λεπτός του ματς και τους είπε στη χθεσινή προπόνηση: «Είναι στο χέρι μας. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και πειθαρχημένα. Εχουμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε την κατάσταση, αρκεί να ακολουθήσουμε την τακτική μας και να είμαστε πειθαρχημένοι».

Έτσι θα αγωνιστούν οι Τσέχοι

Στο απέναντι στρατόπεδο την ενδεκάδα της Σπάρτα Πράγας (σε σύστημα 4-2-3-1) αναμένεται να αποτελέσουν ο Μπλάζεκ (τερματοφύλακας), Κούζνιρ (δεξί μπακ), Χούμπνικ, Χόχεντερ (ή Ρέπκα - κεντρικοί αμυντικοί), Πάμιτς (αριστερό μπακ), Βάτσεκ, Χούσεκ (αμυντικοί χαφ), Μπέργκερ (επιθετικός μέσος), Ζόφτσακ (δεξί χαφ), Ζέμαν (αριστερό χαφ) και Βίλφριντ (επιθετικός). Στην αποστολή των Τσέχων μετέχουν, επίσης, οι Κόζατσικ, Φόπερχτ, Στρέσπιτ, Γιάιρους και Καλουντά. Ο προπονητής Γιόζεφ Χόβανετς, που έχασε χθες τον πατέρα του, και ο αμυντικός Τόμας Ρέπκα, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη λόγω τραυματισμού, αναμένονται εντός της ημέρας στην Αθήνα.

Όχι βεγγαλικά και λέιζερ!

Προσοχή συνιστά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους οπαδούς της ομάδας για τον αποψινό αγώνα με τη Σπάρτα Πράγας. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» πρέπει να αποφύγουν τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ, αφού η ομάδα τιμωρήθηκε με διετή αναστολή πέρυσι (για το ματς με τη Βιγιαρεάλ) κι αν συμβεί κάτι, στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς οι «πράσινοι» θα παίξουν χωρίς κόσμο.

Εν τω μεταξύ, στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι θα βρεθούν περισσότεροι από 50.000 φίλοι της ομάδας. Τα εκδοτήρια σήμερα θα ανοιχτά στη Λ. Αλεξάνδρας από τις 10:00 έως τις 15:00, στη Λ. Κύμης και τον σταθμό Ειρήνη από τις 14:00 έως τις 21:45 και στη Β.Α. είσοδο από τις 19:00 έως τις 21:45. Οι τιμές τους είναι από 15 ευρώ έως 50 ευρώ.

Ο διαιτητής του ματς

Ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Σπάρτα Πράγας. Ο 39χρονος ρέφερι έχει διευθύνει στο παρελθόν τρία παιχνίδια ελληνικών ομάδων: ΑΕΚ - Γκόριτσα 1-0 (1ος γύρος ΟΥΕΦΑ 2004-05), Ρόμα - Αρης 5-1 (1ος γύρος ΟΥΕΦΑ 2005-06), Μάλτα - Ελλάδα 0-1 (προκριματικά Euro 2008). Βοηθοί του Προένσα είναι οι συμπατριώτες του Τιάγκο και Βενάνσιο και 4ος ο επίσης Πορτογάλος Πέδρο Ενρίκες.

Μία από τις υπογραφές που απαιτούνταν για την έκδοση της άδειας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού ήταν και αυτή για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Την υπογραφή έβαλε ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος κι ακολούθησε δελτίο Τύπου από τον Δήμο Αθηναίων, που ζητάει από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΔΟΚΚ) την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x