Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Επιστροφή στη λιτότητα

Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους επενδυτές υποχρεώνει την ΑΕΚ να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά της πλάνα. Εφόσον τα οικονομικά δεδομένα δεν αλλάξουν, η «Ένωση» είναι σε θέση να αποκτήσει μόνο έναν δεξιό οπισθοφύλακα και αυτόν με μικρό μπάτζετ, όπως ενημέρωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Νίκος Θανόπουλος. Ποιες λύσεις προκρίνονται και υπό ποιες προϋποθέσεις θα υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση. Πρόβλημα με Σκόκο και Μπλάνκο.

Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους επενδυτές υποχρεώνει την ΑΕΚ να αναπροσαρμόσει τα μεταγραφικά της πλάνα. Εφόσον τα οικονομικά δεδομένα δεν αλλάξουν, η «Ένωση» είναι σε θέση να αποκτήσει μόνο έναν δεξιό οπισθοφύλακα και αυτόν με μικρό μπάτζετ, όπως ενημέρωσε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Νίκος Θανόπουλος στη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, που ήλπιζε πως θα ήταν σε θέση να αποκτήσει πέρα από έναν μπακ, έναν σέντερ φορ και έναν μεσοεπιθετικό, αναγκάζεται να συμβιβαστεί με τη σκληρή πραγματικότητα.

Προτίμησε λοιπόν να ενισχυθεί η ΑΕΚ στη θέση που ο ίδιος κρίνει πως υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, στο δεξί άκρο της άμυνας. Μάλιστα στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα παικτών. Ο Νοτιοαφρικανός Σιμπονίσο Γκάξα θεωρείται εξαιρετική λύση, αλλά μόνο για την απόκτησή του από τη Μαμελόντι Σαντάουνς απαιτούνται 700.000-800.000 ευρώ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κάρλος Αραούχο, που έχει ανάλογη τιμή και με λιγότερα χρήματα μπορεί να αποκτηθεί μόνο ένα μέρος των δικαιωμάτων του από την εταιρία μάνατζερ που τα κατέχει. «Ο Αραούχο πληροφορήθηκε με μεγάλη ικανοποίηση το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Θέλει πολύ να παίξει στην Ευρώπη και ειδικά σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες 2-3 ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά όχι κάτι προχωρημένο», δήλωσε στη «SportDay» ο εκπρόσωπος του 28χρονου Αργεντινού, Κρίστιαν Μπράγκαρνικ. Η πιο προσιτή λύση είναι αυτή του Πάμπλο Χέρες, καθώς με 300.000-400.000 ευρώ καλύπτονται οι απαιτήσεις της Κολόν και ο πρώτος χρόνος του συμβολαίου του.

Μοναδική περίπτωση να αλλάξουν τα δεδομένα είναι να υπάρχει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, κάτι που θα φανεί ως το τέλος της εβδομάδας, ή να πωληθεί ο Ράφικ Τζεμπούρ προκειμένου να εισρεύσει αρκετό ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ.

Στο περίμενε ο Λεονάρντο

Η οικονομική «στενότητα» της ΑΕΚ και η αδιάλλακτη στάση του Γιάννη Κομπότη έχουν «παγώσει» την υπόθεση Λεονάρντο. Την υπόθεση χειρίζεται ο εκπρόσωπος του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Γιάννης Καινούργιος, την ώρα που ο παίκτης εξακολουθεί να μην αγωνίζεται στα φιλικά του Λεβαδειακού. Με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα θεωρείται πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή αυτή.

Επανέρχεται το Ανόβερο

Βελτιωμένη πρόταση στην ΑΕΚ θα φτάσει ίσως και εντός της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ από το Ανόβερο για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο γερμανικός σύλλογος εκτιμάται πως θα προσφέρει περί τα 2 εκατ. ευρώ στην «Ένωση», χωρίς να έχει διάθεση να ανέβει περισσότερο. Στο μεταξύ, στις επαφές με τον Γαλλοαλγερινό φορ προέκυψε διαφορά, καθώς ο παίκτης ζητεί το τριετές συμβόλαιό του να έχει πάγιες αποδοχές, ενώ οι Γερμανοί προσφέρουν λιγότερα χρήματα σε πάγιες απολαβές, αλλά υψηλά μπόνους. Πάντως εκτιμάται πως το χάσμα θα γεφυρωθεί.

Δύσκολα με Πανιώνιο Σκόκο και Μπλάνκο

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Νάτσο Σκόκο και Ισμαέλ Μπλάνκο στο φιλικό της Τετάρτης απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (19:00, Novasports 1). Ο πρώτος υπέστη κάκωση στο δεξί πόδι στη διάρκεια του προπονητικού διπλού και παρότι δεν φαίνεται να είναι κάτι πολύ σοβαρό, θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο αγώνα για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου UEFA στις 20 Αυγούστου, καθώς είναι τιμωρημένος. Ο δεύτερος υπέστη διάταση οπισθίων μηριαίων, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δούλεψε πάνω στο 4-3-3 με τους Κυργιάκο, Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνο και Καράμπελα στην άμυνα, τους Μάκο, Καφέ και Μαντούκα στο κέντρο και τους Ιορντάκε, Τζεμπούρ και Μπλάνκο στην επίθεση.

«Τα φιλικά που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικά, αφού είναι τα τελευταία τεστ πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις μας. Στο εξής οι προπονήσεις θα είναι μονές, γι’αυτό πρέπει να κάνετε καλή ζωή, ώστε να διατηρηθείτε σε καλή κατάσταση», ήταν το μήνυμα του προπονητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x