Πόλο

Μορφέσης: «Χαμηλοί τόνοι»

Προσγειωμένος, ύστερα από την επιτυχία της Εθνικής Πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Οι τόνοι μετά τη διοργάνωση θα παραμείνουν χαμηλοί και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Προσγειωμένος, ύστερα από την επιτυχία της Εθνικής Πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Οι τόνοι μετά τη διοργάνωση θα παραμείνουν χαμηλοί και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μορφέσης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Αρχικά, ο Μορφέσης αναφέρθηκε στις Νεανίδες, λέγοντας πως «την Παρασκευή θα πάμε στη Σιβηρία. Είναι τρεις ώρες από τη Μόσχα. Μη με ρωτήσετε τίποτα άλλο δεν έχω ιδέα…».

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» είχε πει μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πως θα τον έπαιρναν με τα... γιαούρτια, αν έλεγε πριν από το Παγκόσμιο ότι θα φτάναμε στον μικρό τελικό και υποστήριξε πως: «Το εννοούσα και δεν το είπα έτσι. Ήταν μια καινούργια ομάδα, η οποία είχε άγνοια κινδύνου. Δεν είχαμε ενημέρωση από τις προηγούμενες ομάδες. Ουσιαστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν η πρώτη ευκαιρία να δούμε το επίπεδο των άλλων ομάδων. Μου κάνει μεγάλη εντύπως ότι διαχειριστήκαμε έτσι τέτοια παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στην λεπτομέρεια. Συνήθως, ο προγραμματισμός γίνεται ανά 4 Ολυμπιακά χρόνια. Είχαμε άγνοια κινδύνου και τύχαμε σε έναν δύσκολο όμιλο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μορφέσης ανέφερε: «Πίστευα ότι αν κερδίζαμε το Καζακστάν θα παίζαμε με μία εκ των Ιταλίας ή Κίνας. Είχαμε μελετήσει την Ιταλία και την Κίνα αρκετά. Ξέραμε ότι η διαιτησία είναι πάντα έτοιμη σε τέτοιες διοργανώσεις και μου άρεσε η αντίδραση της ομάδας μου. Μετά το παιχνίδι με την Αυστραλία είχαμε πει ότι έχουμε ακόμη ένα ματς. Δεν μπορεί κανείς να μας πει τίποτα. Ξέραμε την Αυστραλία και πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε, παρότι είναι μια ομάδα που αγωνίζεται πάντα σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, αν την κλείσεις, τότε πετυχαίνεις τον στόχο σου».

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» μίλησε για την προσφορά του Πόλο στον ελληνικό αθλητισμό: «Φαντάζομαι ότι τους κινήσαμε το ενδιαφέρον και να ασχοληθούν λίγο περισσότερο μαζί μας. Πάντως, η ομάδα έδειξε ότι αξίζει να έχει την προσοχή των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο χώρος ο δικός μας στερείται δημοσιότητας, αν και έχει προσφέρει σημαντικά πράγματα. Το γυναικείο πόλο είναι το μόνο που έχει προσφέρει ομαδικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πόλο πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπη την Ελλάδα».

Για την επόμενη ημέρα στο γυναικείο πόλο, υπογράμμισε: «Ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό. Πρέπει να οργανωθούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν ομάδες που δεν τα καταφέρνουν όπως παλιά. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα και πλέον η λεπτομέρεια μπορεί να σε βγάλει από τον στόχο σου. Δεν πρέπει να τα μυαλά μας να πάρουν αέρα. Θα έχουμε την ίδια οργάνωση και προσπάθεια. Του χρόνου υπάρχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ύστερα το World League και το FINA Cup. Οι τόνοι μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα παραμείνουν χαμηλοί και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x