Stoiximan Super League

Η ανέτοιμη και ο αναποτελεσματικός

Φανερά ανέτοιμη η ΑΕΚ, νίκησε χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της τον Πανιώνιο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Σκόρερ πέτυχε στο 42’ με κεφαλιά ο Τζεμπούρ, κορυφαίος του γηπέδου ο Μαντούκα. Καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά αναποτελεσματικοί οι «κυανέρυθροι». Έπεσε ο ρυθμός από τις πολλές αλλαγές στην επανάληψη. Αποχώρησε με θλάση στο δικέφαλο ο Καφές. «Είμαστε κοντά στον Λεονάρντο», ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Φανερά ανέτοιμη η ΑΕΚ, νίκησε χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της τον Πανιώνιο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 42’ με κεφαλιά ο Τζεμπούρ, κορυφαίος του γηπέδου ο Μαντούκα. Καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά αναποτελεσματικοί οι «κυανέρυθροι», καθώς ο Σάχα με τις επεμβάσεις του διαφύλαξε το μηδέν για την «Ένωση», που παρουσίασε προβλήματα στην κυκλοφορία και κενά στην άμυνα. Έπεσε ο ρυθμός από τις πολλές αλλαγές στην επανάληψη. Αποχώρησε με θλάση στο δικέφαλο ο Καφές.

Ο αγώνας…

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, ενώ η ΑΕΚ με 4-3-3, έχοντας από δύο μεγάλες απουσίες εκατέρωθεν, καθώς οι Ρεκόμπα-Εστογιανόφ από τη μία και οι Σκόκο-Μπλάνκο από την άλλη απουσίασαν λόγω τραυματισμών.

Οι «κυανέρυθροι» μετά από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου απειλήθηκαν στο 4’ από την κεφαλιά του Μαντούκα, ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού. Με πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας σε σχέση με τους αντιπάλους και καλύτερη συνεργασία μεταξύ κέντρου και επιθετικής γραμμής, απειλούσαν διαρκώς την εστία της «Ένωσης», η οποία παρουσιαζόταν ασύνδετη στο κέντρο και με πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 22’ ο Καφές ένιωσε σφίξιμο στο αριστερό πόδι στην προσπάθεια για μία πάσα και αντικαταστάθηκε από τον Ενσαλίβα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση στο δικέφαλο.

Ο Πανιώνιος έδειχνε σαφώς πιο έτοιμος από την ΑΕΚ. Ο Σάχα επενέβη σωτήρια στο 14’ στο σουτ του Κουμόρτζι και στο 19’ στην επικίνδυνη σέντρα του Μανιάτη, ενώ στο 39’ ο Μπάλαμπαν από πλάγια θέση σούταρε πάνω στον Αργεντινό τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές μετά το ημίωρο απειλώντας με σουτ του Μαντούκα (31’) και του Κυργιάκου (41’) προτού φτάσουν στο γκολ. Στο 42’ ο Παυλής κέρδισε μία κόντρα, ξέφυγε από δεξιά και με εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου βρήκε τον Τζεμπούρ που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι πολλές αλλαγές, κυρίως από πλευράς ΑΕΚ, έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα στην επανάληψη. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μέρος αυτή ήταν ανούσια, ενώ η «Ένωση» προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73’ για να έρθει η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, Γκουστάβο Μαντούκα, συνεργάστηκε άψογα σε δύο περιπτώσεις με τον δραστήριο Μπερνς και έφεραν την ΑΕΚ κοντά στο 2-0. Στην πρώτη ο Αυστραλός γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, αλλά ο Μπέλιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ τρία λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος ανταπόδωσε τη… φιλοφρόνηση, αλλά η κεφαλιά του Μπερνς σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλιτς. Οι δύο αυτές φάσεις, καθώς και μία εκτέλεση φάουλ του Ταχτσίδη που πέρασε λίγο άουτ, ήταν ό,τι είχε να παρουσιάσει το δεύτερο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0, αλλά παρουσιάστηκε σαφώς ανέτοιμη περίπου δύο εβδομάδες πριν την πρώτη της επίσημη υποχρέωση για τη νέα σεζόν. Οι απουσίες των τραυματιών Σκόκο και Μπλάνκο, αλλά και η αποχώρηση του Καφέ με θλάση στα μέσα του πρώτου μέρους σίγουρα είναι ένα ελαφρυντικό για την «Ένωση». Από την πλευρά του ο Πανιώνιος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο μέρος με τη λειτουργία του από τη μέση και μπροστά, ωστόσο φάνηκε να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

* Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Πανιωνίου σε βάρος του Γρηγόρη Μάκου, που μέχρι πρότινος ανήκε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αντίθετα ο Ράφικ Τζεμπούρ χειροκροτήθηκε τόσο στο γκολ που πέτυχε, όσο και κατά την αντικατάστασή του (κούτσαινε αλλά δεν έχει κάτι σοβαρό).

** Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αντικαταστάθηκε μετά από ένα επεισόδιο που είχε με τον Σίμωση. Κατευθυνόμενος στον πάγκο ο Σουηδός αμυντικός ήταν εκνευρισμένος.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Ουέλινγκτον, Όμο, Σιόβας, Κουμόρτζι (76’ Γουνδουλάκης), Νικολάου, Σκούφαλης (55’ Αναστασόπουλος), Κοντοχρήστος (79’ Τζαβέλλας), Ριέρα, Μπάλαμπαν (67’ Σίμωσης).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος (85’ Γεωργέας), Καράμπελας (65’ Ντιούφ), Μαϊστόπροβιτς (74’ Ζεράλντο), Κυργιάκος (89’ Μανωλάς), Καφές (25’ Ενσαλίβα), Μάκος (62’ Γιαχάγια), Μαντούκα (83’ Γκέντσογλου), Ιορντάκε (46’ Χουανφράν), Τζεμπούρ (67’ Ταχτσίδης), Παυλής (59’ Μπερνς).

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (συνδέσμου Αθηνών)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x