Red Bull Cliff Diving

Η κατάκτηση της Ανατολής

Προχωρώντας νοτιότερα, το πρωτάθλημα ετοιμάζεται για μεγαλύτερες συγκινήσεις με τη μετάβαση του από την Ευρώπη στην Ασία. Ο πέμπτος σταθμός στην Αττάλεια της Τουρκίας συνδυάζει αρμονικά τα νερά της Μεσογείου με την απαράμμιλη φυσική ομορφιά. Ένας παράδεισος που μπορεί να κριθεί αποφασιστικός για τις φιλοδοξίες των κυρίαρχων υποψηφίων για τον τίτλο.

Προχωρώντας νοτιότερα, το πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving Series 2009 ετοιμάζεται για μεγαλύτερες συγκινήσεις με τη μετάβαση του από την Ευρώπη στην Ασία. Ο πέμπτος σταθμός στην Αττάλεια της Τουρκίας συνδυάζει αρμονικά τα νερά της Μεσογείου με την απαράμμιλη φυσική ομορφιά. Ένας παράδεισος που μπορεί να κριθεί αποφασιστικός για τις φιλοδοξίες των κυρίαρχων υποψηφίων για τον τίτλο.

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 είναι στο ζενίθ του και προετοιμάζεται για την επίσκεψή του στη γειτονική Τουρκία. Με την άγρια φύση να δεσπόζει στο χώρο, η Αττάλεια, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, και είναι η οικοδέσποινα του πέμπτου αγώνα του διαγωνισμού που πρόκειται να διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου.

Με τις στατιστικές να ευνοούν τον Κολομβιανό Orlando Duque, ο οποίος έχει αποδειχτεί αήττητος στους τελευταίους 3 σταθμούς, ο Τουρκικός αγώνας μπορεί να αποδειχτεί αποφασιστικός στη μάχη για τον τίτλο. Ωστόσο, ο 34χρονος Duque προτιμά να μην παρασύρεται: «Πιστεύω πως τα πάντα κρίνονται στην ισορροπία του αθλητή και τουλάχιστον ο Gary Hunt έχει ακόμα κάθε ευκαιρία να είναι ο πρωταθλητής. Έχουμε τέσσερις αγώνες ακόμα μπροστά μας και όλα είναι πιθανά!»

Αυτή τη φορά, οι δώδεκα κορυφαίοι αθλητές δεν θα είναι οι μόνοι που θα βουτήξουν από την πλατφόρμα των 26 μέτρων που είναι τοποθετημένη στην μέση του γκρεμού που προστατεύει την Αττάλεια από τα νερά της Μεσογείου. Δύο νέοι αθλητές θα διαγωνιστούν με την ομάδα, ο Ουκρανός Oleg Vyhsyvanov (44) και ο Τούρκος Oncu Erinc Kuzuku (30). Ο τελευταίος ακόμα κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα – το ντεμπούτο του ήταν μόλις τον περασμένο Απρίλιο – και θα είναι χωρίς αμφιβολία ο αγαπημένος του κοινού.

Παρόλο που είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και ο οποίος σε βάθος χρόνου κατακτήθηκε από πολλούς λαούς μέχρι που κατέληξε μέρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο διαγωνισμός στην Αττάλεια αντιπροσωπεύει την πιο …οικολογική πλευρά του cliff diving. Η φύση σε όλο της το μεγαλείο θα βρίσκεται στο επίκεντρο, σε μια περιοχή που θεωρείται ο απόλυτος προορισμός για τον Τουρκικό τουρισμό.

Γενική κατάταξη μετά από 4 αγώνες

1. Orlando Duque ΚΟΛ 346,80
2. Gary Hunt ΜΒΡ 341,40
3. Artem Silchenko ΡΩΣ 330,60
4. Hassan Mouti ΓΑΛ 295,30
5. Steve Black ΑΥΣ 282,35
6. Alain Kohl ΛΟΥ 282,10
7. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 280,70
8. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 265,20
9. Michal Navratil ΤΣΕ 254,55
10. Michael Gowdy ΚΑΝ 221,95
11. Slava Poleyshchuk ΟΥΚ 193,30
12. Eber Pava ΚΟΛ 185,50

* Το σκορ προκύπτει από τις πέντε βαθμολογίες ισάριθμων κριτών, με την υψηλότερη και τη χαμηλότερη βαθμολογία να εξαιρούνται. Οι υπόλοιπες τρεις (βαθμολογίες) προστίθενται και το σύνολο πολλαπλασιάζεται με το βαθμό δυσκολίας της κατάδυσης, με τους βαθμούς να αποδίδονται στις δώδεκα θέσεις. Να σημειωθεί ότι το άθροισμα των βαθμολογιών ανά αγώνα διαμορφώνει την τελική κατάταξη. Νικητής του Red Bull Cliff Diving Series θα στεφθεί ο αθλητής που θα έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Τι είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2009;

Δώδεκα αθλητές, οκτώ αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο… κενό μέχρι την τελική βουτιά! Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αίσθηση, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίο αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Ποτέ στο παρελθόν δεν επιχείρησαν καταδύσεις από ύψος 26 μέτρων στα πλαίσια οκτώ συνεχόμενων αγώνων ανά τον κόσμο. Αυτό είναι το Red Bull Diving Series 2009 – μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας!

Το Red Bull Cliff Diving Series 2009 ξεκίνησε στις 8 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες μεταφέρθηκαν στην Ολλανδία (Ρότερνταμ/ 20 Ιουνίου), την Κροατία (Dubrovnik/ 11 Ιουλίου) και την Ιταλία (Polignano a Mare/ 26 Ιουλίου). Τώρα, θα ακολουθήσουν η Τουρκία (Antalya/ 8 Αυγούστου), η Γερμανία (Αμβούργο/ 29 Αυγούστου), η Ελβετία (Sisikon/ 5 Σεπτεμβρίου) και τελευταίος σταθμός είναι η Ελλάδα, όπου η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Βουλιαγμένη Λίμνη της Αθήνας (20 Σεπτεμβρίου).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x