Ελλάδα

Τέπιτς: «Έχω μεγάλες φιλοδοξίες»

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός απέκτησε παίκτη από την Παρτιζάν. Φέτος, ήταν η σειρά του Μιλένκο Τέπιτς να κάνει τη διαδρομή Βελιγράδι-Αθήνα. Ο Σέρβος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στις «απαιτήσεις που έχουν από εμένα στον Παναθηναϊκό». Ο 22χρονος γκαρντ ξεκαθάρισε πως «έχω μεγάλες φιλοδοξίες και εγώ και ο Παναθηναϊκός».

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Παναθηναϊκός απέκτησε παίκτη από την Παρτιζάν. Φέτος, ήταν η σειρά του Μιλένκο Τέπιτς να κάνει τη διαδρομή Βελιγράδι-Αθήνα. Ο Σέρβος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στις «απαιτήσεις που έχουν από εμένα στον Παναθηναϊκό». Ο 22χρονος γκαρντ ξεκαθάρισε πως «έχω μεγάλες φιλοδοξίες και εγώ και ο Παναθηναϊκός».

Στην Εθνική βρίσκεται και ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ντούσαν Κέτσμαν. Πέρα από τα όσα σου είχε ήδη πει, έχει φροντίσει να σε ενημερώσει ακόμη καλύτερα για το τι θα συναντήσεις στη νέα σου ομάδα;

«Μου είπε τα πάντα! Μιλάμε πολύ, είμαστε συνέχεια μαζί και έχουμε αρκετό χρόνο να μιλήσουμε για τα πάντα. Μου είπε για τον Παναθηναϊκό, την Αθήνα, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές… Μου είπε πως όλοι θα με βοηθήσουν πολύ, ειδικά στην αρχή που θα το χρειάζομαι και περισσότερο, για να προσαρμοστώ. Είναι φίλος μου, ξέρει τους περισσότερους από τους νέους μου συμπαίκτες και ότι μου λέει είναι πολύτιμο».

Και φυσικά υπάρχει και ο Πέκοβιτς, που θα είναι παρών.

«Εννοείται ότι έχω μιλήσει και με τον Νίκολα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Και θα είναι σημαντικό για μένα ότι θα είναι εκεί. Αν και ο Ντούσαν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όλες αυτές τις μέρες στο να μου εξηγήσει τα πάντα».

Είχες κάποια επικοινωνία και ανθρώπους του Παναθηναϊκού;

«Ναι… Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Ιτούδη και ήταν πολύ ξεκάθαρος. Μου είπε τι περιμένουν από εμένα, ότι είναι χαρούμενος που θα δουλέψουμε μαζί, ότι πρέπει να δούμε πως θα προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατό. Και πρόσθεσε κάτι που έδειξε πως λειτουργεί αυτή η ομάδα πως δεν θέλουν να με ενοχλήσουν περισσότερο τώρα που βρίσκομαι με την Εθνική Σερβίας. Ότι θα έχω χρόνο αργότερα να μιλήσουμε και να πούμε ότι χρειάζεται για τον Παναθηναϊκό πια».

Στην Αθήνα σε λίγες μέρες θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις και κάποιους από τους μελλοντικούς συμπαίκτες σου και να μάθεις κάποια πράγματα ακόμη για τον Παναθηναϊκό. Ως αντίπαλος για μια ακόμη φορά ωστόσο προς το παρών.

«Ως αντίπαλοι έχουμε συναντηθεί τόσες πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Έχουμε παίξει, πόσες; Δέκα φορές στα τελευταία τρία χρόνια με την Παρτιζάν; Θα είναι όμως ευκαιρία ίσως να μιλήσουμε λίγο. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αρκετό καιρό στη διάρκεια της χρονιάς να μιλήσουμε για όλα. Έχω εμπειρία πως είναι να είσαι αντίπαλος αυτών των παικτών… Αυτό που θα ήθελα είναι να τους γνωρίσω πλέον καλύτερα και ως ανθρώπους, ως άτομα… Και ο χρόνος θα υπάρξει».

Χρόνος θα υπάρξει, με τη χρονιά να αναμένεται όμως ιδιαίτερα δύσκολη για μια ακόμη φορά. Πώς είδες την κλήρωση της Ευρωλίγκας;

«Το πιο σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση και όχι μόνο σε αυτήν για να είμαστε ακριβείς, είναι να παίξεις στο πιο ψηλό επίπεδο στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Όπως ακριβώς έκανε πέρυσι ο Παναθηναϊκός δηλαδή. Βρέθηκε στην τρίτη θέση στον όμιλο και όλοι δήλωναν δυσαρεστημένοι και προβληματισμένοι, κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι μεγάλο. Έπαιξε όμως όπως έπρεπε και έφτασε στο φάιναλ φορ με δύο εκτός έδρας μεγάλες νίκες επί της Σιένα, έκανε δύο ακόμη μεγάλες νίκες στο Βερολίνο και κατέκτησε τον τίτλο. Κι αυτό γιατί έπαιξε όπως έπρεπε στους αγώνες που είχαν πραγματική σημασία. Φέτος, ο όμιλος μας έχει δυνατές ομάδες. Δεν μπορείς να μιλήσεις για εύκολο όμιλο στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει η Ρεάλ Μαδρίτης, μια μεγάλη ομάδα που έχει φέτος και έναν από τους καλύτερους προπονητές, ενώ έχει κάνει και πολλές μεταγραφές. Η Κίμκι στην πρώτη της χρονιά στην Ευρωλίγκα πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί δυνατή, υπάρχει η Όλντενμπουργκ που είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο που και πέρυσι είχε μια πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση και πιστεύω ότι φέτος θα είναι καλύτερη και η Πρόκομ η οποία έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό και μπορεί να κάνει «ζημιές». Όλα αυτά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει πάντα μεγάλες φιλοδοξίες, ότι κοιτάζει πάντα ψηλά και στοχεύει στους τίτλους».

Έχοντας περάσει τόσος καιρός από την ημέρα της μεταγραφής σου και μιλώντας τώρα για την κλήρωση της Ευρωλίγκας και τον όμιλο, έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι παίκτης του Παναθηναϊκού;

«Νομίζω ναι. Για να είμαι ειλικρινής όμως θα το συνειδητοποιήσω απόλυτα όταν θα παίξω με την ομάδα, όταν έρθουν οι σημαντικοί αγώνες, όταν κάνω ίσως την πρώτη προπόνηση με τους νέους μου συμπαίκτες στο ΟΑΚΑ. Τότε πιστεύω ότι θα είναι η στιγμή που θα το συνειδητοποιήσω. Ίσως το έχω πει ξανά, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος για τη μεταγραφή αυτή, που ανήκω στον Παναθηναϊκό. Και θα το συνειδητοποιήσω απόλυτα πιστεύω μόνο όταν έρθω στην Αθήνα και αρχίσω τις προπονήσεις, τη δουλειά εκεί».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x