Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Μπλάνκο para siempre

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει να φορά για δύο επιπλέον χρόνια ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της «Ένωσης» για την επέκταση της συνεργασίας τους κατά δύο χρόνια, ως το 2013. Επιβεβαίωσε τις επαφές του με ομάδες από την Ιταλία και τη Γερμανία για τον Ράφικ Τζεμπούρ ο εκπρόσωπος του παίκτη, Κριστιάν Ομλόρ, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα. «Έχω μιλήσει με ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», τόνισε. Μία ανάσα από τον Γκάκα

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα συνεχίσει να φορά για δύο επιπλέον χρόνια ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της «Ένωσης» για την επέκταση της συνεργασίας τους κατά δύο χρόνια, ως το 2013. Ο «Ζορό» με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται για τη μεγάλη προσφορά του στην ΑΕΚ, καθότι θα εισπράττει ετησίως κάτι περισσότερο από 500.000 ευρώ (ενώ ως τώρα λάμβανε 400.000 ευρώ).

«Σειρήνες» για Τζεμπούρ

Επιβεβαίωσε τις επαφές του με ιταλικές-και όχι μόνο-ομάδες για τον Ράφικ Τζεμπούρ ο εκπρόσωπος του παίκτη, Κριστιάν Ομλόρ, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα. Δημοσιεύματα στη γείτονα χώρα ανέφεραν πως η Μπάρι, η Φιορεντίνα και η Αταλάντα εξετάζουν την περίπτωση του Γαλλοαλγερινού φορ της ΑΕΚ.

«Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να πω το όνομα της ομάδας. Θα πω μόνο πως έχω μιλήσει με κάποιες ιταλικές ομάδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο παίκτης συγκεντρώνει ενδιαφέρον και από τη Γερμανία», δήλωσε και ερωτηθείς αν πόσο πιθανό είναι ο 25χρονος επιθετικός να φύγει από την ΑΕΚ, απάντησε: «Εξαρτάται από τις προτάσεις που μπορεί να έρθουν. Είναι καλά στην Ελλάδα και έχει μάθει λίγα ελληνικά. Φυσικά όμως-όπως κάθε ποδοσφαιριστής-δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο μεταγραφής σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό ή το γερμανικό».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν συζητά στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο πώλησης του 25χρονου φορ, τουλάχιστον όχι αν δεν έρθει πρόταση 2,5-3 εκατ. ευρώ. Εφόσον τελικά δεν πωληθεί ο Τζεμπούρ, η «Ένωση» δεν θα κινηθεί για άλλον επιθετικό, παρά την πώληση του Εντίνιο.

Με αντίπαλο το χρόνο…

Δέκα ημέρες απομένουν για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει πως μεγαλύτερος αντίπαλός του είναι ο χρόνος. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει να δει από τους παίκτες του να εφαρμόζουν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όσα τους «διδάσκει» καθημερινά στις προπονήσεις. Τα δείγματα από τα μέχρι τώρα φιλικά δεν ήταν ενθαρρυντικά, αφού η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η δέουσα, ενώ το φιλικό της Τετάρτης απέναντι στη Μαγιόρκα στο ΟΑΚΑ (19:45) δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, αφού θα απουσιάσουν οι Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Χετεμάι, Ταχτσίδης και Παυλής λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες, καθώς επίσης οι τραυματίες Καφές και Καράμπελας.

Κόντρα στην ισπανική ομάδα ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει για αρκετή ώρα τον Λεονάρντο, ο οποίος ελλείψει του τιμωρημένου Σκόκο από το πρώτο ματς κόντρα στη Βασλούι αναμένεται να είναι βασικός. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, που παρακολουθεί… ταχύρρυθμα μαθήματα τακτικής. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως αριστερό μπακ ο Νίκος Γεωργέας. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Καράμπελας θα απουσιάσει για δύο-τρεις εβδομάδες λόγω θλάσης (χάνει τα ματς με τη Βασλούι και το ντέρμπι με Ολυμπιακό), ενώ ο Χουανφράν θα λείψει λόγω τιμωρίας που «κουβαλά» από πέρυσι. Εξάλλου, την πρεμιέρα πρωταθλήματος θα χάσει ο Ενσαλίβα, που θα αντικατασταθεί από έναν εκ των Καφέ (εφόσον αποθεραπευτεί εγκαίρως) ή Γιαχάγια στο κέντρο, ως παρτενέρ του Μάκου.

* Στην προπόνηση της Δευτέρας ατομικό πρόγραμμα και αποθεραπεία στο γυμναστήριο έκαναν οι Καράμπελας, Καφές και Ενσαλίβα. Επίσης, οι Μαντούκα και Κουτρομάνος έτρεξαν μόνοι τους για προληπτικούς λόγους.

Γκάκα εδώ και τώρα

Λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σιμπονίσο Γκάκα από τη Μαμέλοντι Σάνταουνς στην ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού θέλει να έχει το ταχύτερο δυνατό τον διεθνή δεξιό μπακ στη διάθεσή του, εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν πως η οικονομική διαφορά είναι πολύ μικρή και η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x