Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Αγωνία για Γκάκα

Διορία που λήγει εντός της ημέρας έδωσε στη Μαμελόντι Σαντάουνς η ΑΕΚ για να απαντήσει στην πρόταση που έχει καταθέσει για τον Σιμπονίσο Γκάκα. Φρέναραν τη συμφωνία οι νέες απαιτήσεις των Νοτιοαφρικανών. Ποιες οι πιθανότητες απόκτησης μεσοεπιθετικού. «Περήφανος που με θεωρούν σημαία της ΑΕΚ», δήλωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο. Απόψε (19:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) το τελευταίο φιλικό απέναντι στη Μαγιόρκα.

Διορία που λήγει εντός της ημέρας έδωσε στη Μαμελόντι Σαντάουνς η ΑΕΚ για να απαντήσει στην πρόταση που έχει καταθέσει για τον Σιμπονίσο Γκάκα. Ο σύλλογος της Νοτίου Αφρικής ανέβασε τις απαιτήσεις του για τον 24χρονο μπακ προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή έναντι 300.000 ευρώ (και 50% στους Νοτιοαφρικανούς ως ποσοστό μεταπώλησης), ωστόσο η διοίκηση της Μαμελόντι ζήτησε ξαφνικά περισσότερα χρήματα. Από την πρώτη στιγμή η πλευρά της ΑΕΚ κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να αυξήσει κι άλλο την προσφορά της για τον διεθνή άσο και αν η πρόταση που έχει ήδη γίνει δεν γίνει αποδεκτή εντός της ημέρας, θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση στη δεξιά οπισθοφυλακή. Εναλλακτικές λύσεις είναι οι Αργεντινοί Κάρλος Αραούχο και Πάμπλο Χερές.

Οι νέοι της Μπόκα και ο Ούγκο

Συζητήσεις για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως θα ενδιέφεραν την ΑΕΚ είχαν ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος και ο ομόλογός του της Μπόκα Τζούνιορς, Χόρχε Αμεάλ, κατά την παραμονή του συλλόγου της Αργεντινής στην Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, η Μπόκα πρότεινε τους μεσοεπιθετικούς Φιλίπε και Πράτο, 21 και 20 ετών αντίστοιχα, που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Πάντως στην παρούσα φάση και πριν φανεί αν η ΑΕΚ καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League είναι μάλλον απίθανο να γίνει άλλη μεταγραφή (πλην του δεξιού μπακ). Εφόσον αποφασιστεί να αποκτηθεί «δεκάρι», τότε η πρώτη επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται πως είναι ο 28χρονος επιτελικός μέσος της Σάο Πάουλο, Ούγκο Ασίς ντο Νασιμέντο.

Μπλάνκο: «Επιβράβευση η στάση της ΑΕΚ»

Περήφανος που ο κόσμος και η διοίκηση της ΑΕΚ τον αναγνωρίζουν ως σημαία της ομάδας και ικανοποιημένος από την επικείμενη επέκταση του συμβολαίου του ως το 2013 δήλωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο στην «Εξέδρα». «Είμαι πολύ χαρούμενος από τη διάθεση της ΑΕΚ να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό μου. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, αφού είναι πρόθεση της ΑΕΚ και δική μου. Η ομάδα μού έχει φερθεί άψογα μέχρι τώρα. Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά πρόθεσή μου είναι να μείνω περισσότερα χρόνια. Με γεμίζει υπερηφάνεια το γεγονός ότι η ΑΕΚ με θεωρεί σημαία της. Είναι μία επιβράβευση για μένα», τόνισε ο «Ζορό».

Τελευταία πρόβα

Το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της δίνει απόψε η ΑΕΚ (19:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τη Μαγιόρκα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν υπολογίζει στους διεθνείς Κυργιάκο, Μάκο, Μαϊστόροβιτς, Τζεμπούρ, Χετεμάι, Παυλή και Ταχτσίδη, καθώς και στους τραυματίες Καφέ, Καράμπελα και Ενσαλίβα (έχει τενοντίτιδα και θα βγάλει μαγνητική). Παράλληλα έδειξε πως προτίθεται να παρατάξει την «Ένωση» χωρίς τον Νάτσο Σκόκο στο βασικό σχήμα, δεδομένου ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έχει δικαίωμα στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Βασλούι για το Europa League (20/7) λόγω τιμωρίας.

Ο 62χρονος προπονητής έδειξε πως θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους: Σάχα, Γεωργέα (δεξί μπακ), Χουανφράν (αριστερό μπακ), Ζεράλντο, Μανωλά (δίδυμο στόπερ), Γιαχάγια, Γκέντσογλου (αμυντικά χαφ), Λεονάρντο (δεξιός μεσοεπιθετικός), Ιορντάκε (κεντρικός μεσοεπιθετικός), Μαντούκα (αριστερός μεσοεπιθετικός) και Μπλάνκο (σέντερ φορ). Πέρα από τους προαναφερθέντες στη 18μελή αποστολή περιλαμβάνονται και οι Αραμπατζής, Κουτρομάνος, Ντιούφ, Ρίκκα, Λαγός, Μπερνς και Σκόκο, ενώ εκτός έμεινε ο Λούκατς.

* Μετά τις 15 Αυγούστου θα τοποθετηθεί επισήμως η ΠΑΕ ΑΕΚ για το ζήτημα των υποψηφίων επενδυτών, που εκτός απροόπτου δεν θα αποκτήσουν μετοχές του συλλόγου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x