Gossip

Άι σιχτίρ! Αγανάκτησα…

Ρε, τι παραμύθι έχει φάει ο Γιωργάκης! Και αυτός, και όλοι μας βασικά! Αλλά δεν φταίμε εμείς, οι εφημερίδες φταίνε! Ίσως, ούτε και αυτές… Καλοκαίρι είναι, τι να γράψουνε; Τα κωλο-φιλικά φταίνε! Αυτά είναι που δημιουργούν φρούδες ελπίδες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες!

- «Βαγγέλη, αν δεν έχει το Ciao, πάρε μου το Lifestyle ή το DownTown, ok;»

- «Ναι μωρέ, εντάξει». Λοιπόν… Τσιγάρα της πήρα, το περιοδικό, ααα… εφημερίδα για μένα ξέχασα. Είχαμε και φιλικά χθες! Να δω τι λένε… Αν και κάτι μου λέει ότι θα νευριάσω πάλι, αλλά πως θα περάσει η ώρα που θέλει να κάτσουμε μέχρι τις 6;

Για να δω πρωτοσέλιδα… Χμμ… Καλά, όπως τα περίμενα! Παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Τέλος πάντων!

- « Έλα μωρό μου. Σου πήρα το Ciao που έχει και φωτογραφίες από τους celebrities στις παραλίες. Να δούμε και πως είναι στην πραγματικότητα τα σώματα τους…»

- « Thanks baby, αλλά θα το δω μετά. Έχει πολύ ζέστη, πάω να βουτήξω! Θα έρθεις;»

- «Μπα… Θα κάτσω να λιαστώ λίγο, να δω και τι λέει η εφημερίδα».

- «Οκ, πάω εγώ. Να βάλεις αντηλιακό, μη καείς».

Ωραία… Για να δούμε λοιπόν! “Φορ κανόνι! Αυτός είναι ο επιθετικός που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε 3 γκολ μέσα σε 25 λεπτά και έδειξε έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά…” Μωρέ τι μας λες; Για πάμε παρακάτω…
Μπλάνκο: «Η καλύτερη προετοιμασία που έχω κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Ο Μπάγεβιτς ξέρει και έχει την συνταγή να μας οδηγήσει σε τίτλους. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό και φέτος μπορούμε το πρωτάθλημα. Να πάρουμε εκδίκηση από τον Ολυμπιακό…»

- «Βαγγέληηηη!!! Είναι πολύ παγωμένη η θάλασσα! Δεν μπορώ να μπω! Παγάκι σκέτο!»

- «Η αρχή είναι, μέχρι να μπεις. Μη κάνεις έτσι! Πέσε μέσα γιατί χειρότερα είναι να κάθεσαι όρθια…» Αν και με αυτά που διαβάζω μου έρχεται να βουτήξω και εγώ, μια και καλή…

-- «Μα πάνω απ’ όλα, θέλω να με θέλεις εσύ! Και όλα αυτά που θέλω να τα θέλεις κι εσύ! Πάνω απ’ όλα….» --
Ωχ, το κινητό μου! Ποιος είναι ρε γαμώτο τέτοια ώρα; Α! Ο ξάδερφος μου. «Που είσαι ρε αλάνι εσύ;»

- « Έλα ξάδερφε! Που να είμαι; Εδώ σε μια ταβερνούλα πίνω το ουζάκι μου, η γυναίκα κάνει μπάνιο από κάτω και διαβάζω την εφημερίδα. Τα της ομάδας μου. Είδες χθες, ε; Τελείωσαν τα ψέματα. Φέτος, δεν έχετε τύχη! Η τριφυλλάρα θα τα σαρώσει όλα. 9 έβαλε ο Σισέ στην προπόνηση. Σκέψου τι έχει να γίνει στο Καραϊσκάκη».

- « Τι να γίνει ρε Γιωργάκη; Τίποτα δεν θα γίνει! Θα κάνετε καμιά καλή πορεία στην Ευρώπη, εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα ψάχνει να βρει άκρη με τα διοικητικά και το γήπεδο της και ο ΠΑΟΚ θα μουρμουράει για τον Σάντος που δεν κατάφερε να μπει σφήνα στην τριάδα! Δεν τα έχεις μάθει ακόμα; Η ίδια κακοπαιγμένη ταινία κάθε χρόνο!»

- « Άσε ρε! Σου λέω φέτος δεν έχετε τύχη! Με ποιον; Με τον Σοϊλέδη και τον Νικλησότη, πως τον λένε αυτόν; Ο Αργεντινός ο παικταράς κατάλαβε ποια είναι η ομάδα και θα τα σηκώσουμε όλα φέτος! Λέτοοο…»

-« Χαχα! Καλά, καλά, ξάδερφε! Μου φαίνεται σε έχει πειράξει το ούζο. Σε κλείνω τώρα. Μεθαύριο που γυρνάμε, θα περάσω με την Ίριδα να σας δούμε! Άντε φιλιά, καλά να περνάτε!»

Ρε, τι παραμύθι έχει φάει ο Γιωργάκης! Και αυτός, και όλοι μας βασικά! Αλλά δεν φταίμε εμείς, οι εφημερίδες φταίνε! Ίσως, ούτε και αυτές… Καλοκαίρι είναι, τι να γράψουνε; Τα κωλο-φιλικά φταίνε! Αυτά είναι που δημιουργούν φρούδες ελπίδες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες!

Στην ουσία, για πιο λόγο γίνονται τα φιλικά; Για να εντυπωσιάζουν οι μικροί, τα ταλέντα της ομάδας και να μη παίρνουν ούτε μια ευκαιρία; Να μην αγωνίζονται ούτε 10 λεπτά με τον Λεβαδειακό, έτσι για το γαμώτο; Για να σκοράρει κατά ριπάς ο Μήτρογλου και να είναι ο 4ος επιθετικός των «ερυθρολεύκων»; Η μήπως πιστεύει κανείς ότι όταν ξεκινήσουν τα επίσημα και θα «καίνε τα κάστανα» ο Κωστάκης θα είναι στην κορυφή της γραμμής κρούσης; Ούτε ο ίδιος δεν το πιστεύει!

Το καλοκαίρι είναι η ώρα του παραμυθιού. Όλοι κάνουν όνειρα για έναν καλύτερο χειμώνα που έρχεται, αλλά η αλήθεια τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη τους προσγειώνει ανώμαλα! Έτσι, δεν είναι; Ας μας πουν στην Λάρισα την γνώμη τους. Τι κι αν έκανε σειρά φιλικών ο Ουζουνίδης; Μέχρι να καταλάβει τι είχε γίνει, τον έστειλαν για ψάρεμα, οι ψαράδες! Και ξαναρωτάω… Ποιος ο λόγος να γίνονται τα φιλικά;

Για να εντυπωσιάζουν οι καινούριες μεταγραφές (Μπαμπακίντα, Νούνιεζ, Μπράβο, Κλέιτον, Μελίσσης, Λαγός, Μπερνς) και να ψάχνουν το χειμώνα άλλα «κορόιδα» για να αγοράσουν τα «παλτά»; Ο Ραούλ Μπράβο μου ήρθε στο μυαλό… Άλλο κι αυτό! Σε κάθε καλοκαιρινή προετοιμασία έχουμε και μια εσωτερική μεταγραφή! Κάποτε ήταν ο «Πάτσα», φέτος είναι ο Μπράβο. Οι «πράσινοι» έχουν τον «αναγεννημένο» Μάτος και οι «κίτρινοι» όλη την ομάδα τους που θα παρουσιαστεί καλύτερη, ελέω Μπαγεβιτς!

Ο Μπλάνκο λέει ότι ο Σέρβος κάνει την καλύτερη προετοιμασία που έχει δει. Δεν διαφωνώ! Απλά θυμάμαι ότι όταν ο Ριβάλντο έλεγε: «Ο Δώνης κάνει προετοιμασία επιπέδου Μίλαν και Μπαρτσελόνα. Αν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα προπονεί μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού», η ΑΕΚ έπαιξε το χειρότερο ποδόσφαιρο στην ιστορία της και το «τρένο» διώχθηκε κακήν – κακώς! Αυτό όμως που μου την «δίνει» περισσότερο είναι ότι είμαι αναγκασμένος στην ηλικία μου να θυμηθώ τα μαθητικά μου χρόνια. 4-1-2-1-2 θα παίζει ο ένας, με 4-3-3 που θα γίνεται 4-5-1 στην άμυνα απαντάει ο άλλος… Κι αν στραβώσει κάτι, θα βάλει 5 στο κέντρο και θα το γυρίσει σε 3-1-3-1-2… τα σιχαίνομαι αυτά, γαμώτο! 3 είχα πάρει στην Άλγεβρα και 2 στην Γεωμετρία. Ποιος τους είπε ότι θέλω να έχω σχέση με αριθμούς;

Στην ουσία τα μόνα που αξίζουν το καλοκαίρι, δεν γράφονται κιόλας. Η μάλλον, δεν προβάλλονται όσο πρέπει. Για παράδειγμα, σαν τρελός θα ήθελα να δω μακροσκελή κείμενα και απόψεις επί απόψεων, όταν ο Κομπότης Κωτσόβολο ανέβαζε, Κωτσόβολο κατέβαζε την ΑΕΚ, ή όταν ο Τσακίρης παραδέχτηκε ότι η πώληση Τζεμπούρ έγινε με χειρότερους διακανονισμούς κι απ’ ότι προσφέρει η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων! Θα «πέθαινα» αν υπήρχε κεντρικό θέμα στις εφημερίδες οι αιχμές του Εντίνιο και τα «καρφιά» του Μάτος. Συνήθως, όταν κάποιοι «απογοητευμένοι» παίκτες φεύγουν, η γλώσσα πάει ροδάνι και τα άδυτα των αποδυτηρίων παίρνουν βγαίνουν στη φόρα!

«Κάποιοι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τον προπονητή. Τους έλεγε να αγωνιστούν σε άλλη θέση, αυτοί απαντούσαν «όχι» και αυτός το δεχόταν! Εγώ έδινα το 100% στις προπονήσεις και αγωνίζονταν άλλοι που δεν έδιναν ούτε το 50%. Δεχόμουν πρόστιμο, χωρίς λόγο! Ένιωθα τρομερή αδικία και πήγαινα και μάρτυρες και άλλους συμπαίκτες μου, αλλά το πρόστιμο παρέμενε». Τάδε έφη: Εντίνιο! Αλλά αυτά προφανώς δεν είναι σημαντικά για τις φυλλάδες. Σημαντικό είναι να γράφεται ότι «πετάει» η ομάδα του Κετσπάγια γιατί κέρδισε σε 2-3 φιλικά! Τώρα που το θυμήθηκα, ο Ολυμπιακός επί Σόλιντ δεν πέταγε στα φιλικά, έριχνε «ντόρτια» και πεντάρες στην Βέρντερ και στον πρώτο αγώνα μάζεψε τρία από την Ρόζενμποργκ μέσα στο Καραϊσκάκη;

Άι σιχτιρ! Αγανάκτησα! Πάω να βουτήξω! «Μωρό μου, μη βγαίνεις! Έρχομαιιι….»

Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x