Ισπανία

Βάσκοι vs Καταλανών

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται απόψε (23:00, Novasports 1) στο «Σαν Μαμές» στον πρώτο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Ο αγώνας ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων στην Ισπανία, με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρόπαιο για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν Βάσκοι για να βάλουν τέλος στην αποχή από τους τίτλους εδώ και 25 χρόνια (από το 1984), οι δε Καταλανοί για να κατακτήσουν το πρώτο από τα έξι συνολικά τρόπαια που διεκδικούν φέτος.

Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται απόψε (23:00, Novasports 1) στο «Σαν Μαμές» στον πρώτο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Ο αγώνας ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων στην Ισπανία, με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρόπαιο για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν Βάσκοι για να βάλουν τέλος στην αποχή από τους τίτλους εδώ και 25 χρόνια (από το 1984), οι δε Καταλανοί για να κατακτήσουν το πρώτο από τα έξι συνολικά τρόπαια που διεκδικούν φέτος. Οι «μπλαουγκράνα», που κατέκτησαν τα πάντα πέρυσι, διεκδικούν πέραν του Σούπερ Καπ το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας, το Champions League, το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μέσι, Μάρκες, Ινιέστα και Ιμπραΐμοβιτς, ενώ εκτός αποστολής έμεινε για λόγους τακτικής και ο Χορκέρα. Αντίθετα, ο Τιερί Ανρί ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και είναι διαθέσιμος. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε για την αποστολή τους Βαλντές, Πίντο, Πικέ, Άλβες, Πουγιόλ, Τσάβι, Γκούντγιονσεν, Μπόγιαν, Ανρί, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Μάξουελ, Αμπιντάλ, Τουρέ, Πέδρο, Γιόναθαν, Φοντάς,. Μουνιέσα και Γέφρεν.

Οι Βάσκοι από την πλευρά τους θα παραταχθούν χωρίς τους Ντίαζ, Νταβίντ Λόπεθ, Χάβι Μαρτίνεθ και Μουνιαΐν. Ο Χοακίν Καπαρός θα έχει στη διάθεσή του τους: Ιραϊθόθ, Αμορεμπιέτα, Αρμάντο, Γέστε, Ουστάριθ, Ιτουράσπε, Ιραόλα, Όθιο, Κοϊκίλι, Ετσεμπερία, Ορμπάιθ, Γκουρπέγκι, Τοκέρο, Γκαμπιλόντο, Σουσαέτα, Καστίγιο, Ντε Μάρκος, Γιορέντε.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στο «Καμπ Νου». Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλη μία φορά σε τελικούς Σούπερ Καπ, το 1983, όταν η «Μπάρτσα» κατέκτησε το τρόπαιο με δύο νίκες, 3-1 και 0-1. Συνολικά οι Καταλανοί μετρούν επτά κατακτήσεις και ισάριθμες απώλειες τίτλου στο Σούπερ Καπ, ενώ η Μπιλμπάο έχει μία και μία αντίστοιχα. Πολυνίκης του θεσμού με 8 τρόπαια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης.

*Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2008/09, αλλά το Σούπερ Καπ διεξάγεται κανονικά, απέναντι στη φιναλίστ του Κυπέλλου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 1996 και το 1998, όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είχαν επίσης κατακτήσει το νταμπλ. Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες είχαν χάσει το Σούπερ Καπ, η πρώτη από την Μπαρτσελόνα και η δεύτερη από τη Μαγιόρκα. Αντίθετα, όταν το 1984 και το 1989 η Μπιλμπάο και η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησαν το νταμπλ, τους απονεμήθηκε το τρόπαιο άνευ αγώνος. Το 1986 και το 1987 δεν διεξήχθησαν τελικοί του Σούπερ Καπ, αφού οι εμπλεκόμενες ομάδες δεν συμφωνούσαν στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x