Ελλάδα

Ουέιφερ: «Μόνο το πρωτάθλημα»

Αποφασισμένος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο δήλωσε ο Βον Ουέιφερ στην ιστοσελίδα hoopshype.com. «Οτιδήποτε άλλο θα είναι απογοήτευση. Θέλω να κερδίσουμε σε όποια διοργάνωση πάρουμε μέρος», δήλωσε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Αποφασισμένος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τον τίτλο δήλωσε ο Βον Ουέιφερ στην ιστοσελίδα hoopshype.com. «Οτιδήποτε άλλο θα είναι απογοήτευση. Θέλω να κερδίσουμε σε όποια διοργάνωση πάρουμε μέρος», δήλωσε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Είναι η πρώτη μου φορά μακριά από την Αμερική και μπορώ να σας πω: Η Αθήνα είναι όμορφη, είναι καταπληκτική. Μόλις είδα το γήπεδο που θα παίζω και είναι φανταστικό. Είναι τεράστιο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος καταλαβαίνει Αγγλικά (γέλια)».

Νιώθεις την ιστορία τριγύρω σου;
«Δεν έχω δει ακόμη όλα τα μνημεία και τους ναούς αλλά είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα γνωρίσω το μέρος, οπού γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που αποδέχθηκες τη προσφορά του Ολυμπιακού;
«Απλά ήθελα μια κατάσταση, στην οποία θα γινόμουν καλύτερος παίκτης και θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την οικογένεια μου. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».

Είσαι πλέον ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Αμερικανούς στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Πολλά. Δούλεψα πολύ σκληρά στο ΝΒΑ κι ένιωσα καλά που αναγνωρίστηκα ως ένας καλός παίκτης που παίζει δυνατά. Και θα παίξω δυνατά και τη νέα σεζόν, όπως κάνω πάντα».

Ήταν καμία από τις προτάσεις που είχες από το ΝΒΑ κοντά σε αυτή που σου έκανε ο Ολυμπιακός;
«Όχι, όχι. Ούτε καν πλησίαζαν».

Πριν αποφασίσεις να πας στην Ευρώπη, απογοητεύτηκες που δεν έγινε κάτι στο ΝΒΑ;
«Αυτή είναι η κατάσταση. Προφανώς ένιωσαν πως δεν είμαι αρκετά καλός, ή είχε να κάνει με την οικονομική κατάσταση. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Ελλάδα».

Έπαιξες, όμως, πολύ καλά στα play-offs;
«Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα, αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο».

Τι ξέρεις για τους νέους σου συμπαίκτες;
«Ξέρω μόνο τον Τσίλντρες και τον Κλέιζα. Πάντα παρακολουθούσα τον Τζος όσο ήμουν μικρός. Τον είχα δει στο McDonald’s All American Game, στο κολέγιο...».

Ποιο είναι το σκεπτικό σου στην Ελλάδα;
«Το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απογοήτευση. Θέλω να κερδίσουμε σε όποια διοργάνωση πάρουμε μέρος».

Πόσο δύσκολο θα είναι να προσαρμοστείς στους κανονισμούς της FIBA;
«Καθόλου. Στο κάτω-κάτω είναι απλώς μπάσκετ. Με αυτό ασχολούμαι και οτιδήποτε έχει σχέση με το μπάσκετ δεν θα είναι δύσκολο να το συνηθίσω».

Πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία σου με τους Ρόκετς στα πλέι-οφ;
«Πολύ-πολύ σημαντική. Υπήρχε μεγάλη πίεση και πολλά πράγματα που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος».

Ποιο ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα μετά τον αποκλεισμό σας από τον Κόμπε και τους Λέικερς;
«Σαφώς υπήρχε εκνευρισμός. Όταν ο Γιάο και ο ΜακΓκρέιντι τραυματίστηκαν, έπρεπε να ανεβάσω την απόδοση μου, έτσι ώστε οι Ρόκετς να δουν στα ίσια, ομάδες σαν τους Λέικερς. Ελπίζω ότι αυτοί οι παίκτες θα γίνουν καλά πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x