Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Αύξηση… κεφαλαίου και μεταγραφές

Πολλά χρήματα θα εισρεύσουν προσεχώς στα ταμεία του Ολυμπιακού λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Τι ποσά… έρχονται από νέους επενδυτές και από την UEFA. Δεδομένη η απόκτηση αριστερού χαφ, ενδεχομένως και σέντερ φορ. «Όχι της Νάπολι σε Ολυμπιακό για Ντένις», ο ατζέντης του Αργεντινού φορ. Ραγδαίες οι εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες. Πολλά τα προβλήματα εν όψει ΑΕΚ.

Πολλά χρήματα θα εισρεύσουν προσεχώς στα ταμεία του Ολυμπιακού λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα έχει από σήμερα σειρά επαφών για την προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να μπει στην ΠΑΕ με ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι επενδυτές. Πάντως φημολογείται πως η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη θέλει να γίνουν κάποιες αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο (με είσοδο κάποιων δικών του ανθρώπων στην ΠΑΕ).

Παράλληλα, στα ταμεία του Ολυμπιακού μετά τη διαφαινόμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα μπουν εγγυημένα 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ εφόσον τελικά αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι «ερυθρόλευκοι» θα βάλουν στα ταμεία τους και το σύνολο του μάρκετ πουλ που προβλέπεται για την Ελλάδα και τα έσοδά τους θα φτάσουν στα 17,5-20 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ, αν λάβουμε υπόψη πως η νίκη στους ομίλους πριμοδοτείται με 800.000 ευρώ, η ισοπαλία με 400.000 ευρώ και η πρόκριση στους «16» με 3 εκατ. ευρώ!

Παίρνει αριστερό χαφ και… βλέπουμε

Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα δαπανήσει ένα ευσεβές ποσό για την περαιτέρω ενίσχυσή της. Δεδομένη είναι η απόκτηση ενός αριστερού χαφ, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και ένας επιθετικός ακόμη. Ο Αμαντίνο Μανσίνι της Ίντερ είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να έρθει στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα εξετάζονται πολλές λύσεις, όπως ο Γιόνας Γκουτιέρες της Νιούκαστλ, ο Ρότζερ Γκερέιρο της Λέγκια, ο μάνατζερ του οποίου ισχυρίζεται πως έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο Μάρκο Μιλίνκοβιτς.

Ο 21χρονος Σέρβος αγωνίζεται στην Κόζιτσε και μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του είπε πως «… γνωρίζω ότι άνθρωπος της ελληνικής ομάδας με έχει παρακολουθήσει σε κάποια παιχνίδια. Θα ήθελα πολύ να διαδεχθώ τον Τζόρτζεβιτς, αλλά δεν είναι στο χέρι μου».

Με προβλήματα στο ντέρμπι

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στρέφεται η προσοχή όλων στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν με το «καλημέρα» να δείξουν πως έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Ο Τιμούρ Κετσπάγια για την αναμέτρηση αυτή δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Ντάρμπισαϊρ, Τοροσίδη και Γιάννη Παπαδόπουλου, καθώς και στους τιμωρημένους Γκαλέτι και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ραούλ Μπράβο, ο οποίος μετά το διάστρεμμα που υπέστη απέναντι στην Σέριφ θα πρέπει να μείνει εκτός προπονήσεων για 2-3 ημέρες.

Πιθανότατα ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν θα αλλάξει σύστημα και θα παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1 και στο ΟΑΚΑ, με πιθανότερη σύνθεση την ακόλουθη: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος ή Πάντος, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ (δίχως να αποκλείεται η έκπληξη με Κυριάκο Παπαδόπουλο), Ντομί, Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Λεονάρντο, Ζαϊρί και Ντιόγκο ή Μήτρογλου.

Όλο και καλύτεροι

Τη βεβαιότητα πως ο χρόνος είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού και πως σύντομα η ομάδα του θα είναι πέρα από αποτελεσματική και θεαματική εξέφρασε ο Τιμούρ Κετσπάγια. «Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ήδη περάσει. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει είναι ότι ακόμα δεν μπορούμε να παίξουμε όσο καλά θέλουμε. Δεν θέλουμε μόνο να κερδίζουμε, αλλά να παίζουμε και καλή μπάλα. Αυτό πάντα μετράει, είναι το ταμείο. Είμαι δύο μήνες στην ομάδα, δώστε μας λίγο χρόνο», είπε ο Γεωργιανός τεχνικός, ενώ για τις μεταγραφές τόνισε:

«Κάθε μέρα περιμένει κάτι ο Ολυμπιακός. Όσο υπάρχει περιθώριο πάντα θα ψάχνουμε. Δεν είναι εύκολο. Εγώ είμαι, όμως, προπονητής. Δουλεύω κάθε φορά με αυτούς που έχω. Αυτούς έχω τώρα κι αυτούς οφείλω να ετοιμάσω. Τώρα πρέπει να ετοιμάσω την ομάδα για την ΑΕΚ. Αρχίζει το πρωτάθλημα και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x