Στον τελικό 50 χλμ βάδην ο Στεφανόπουλος

Στον τελικό των 50.000 μέτρων βάδην συμμετέχει ο Κώστας Στεφανόπουλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο. Ο Έλληνας βαδιστής θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα σε ένα από τα πιο επίπονα αγωνίσματα του στίβου και η συμμετοχή του θα είναι η μοναδική ελληνική κατά την έβδομη ημέρα (Παρασκευή, 21/8) των αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής του Φίλιππου Βέροιας έχει την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, ενώ είναι ο κορυφαίος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στα 50 χλμ. Το ατομικό ρεκόρ του 25χρονου αθλητή είναι 4:03:12 από τον περασμένο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην που έγινε στο Μετζ της Γαλλίας.

Ωστόσο μεγάλη μάχη αναμένεται για το χρυσό μετάλλιο. Την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο κατέχει ο Γάλλος Γιοχάν Ντινίς με 3:38:45 και τη 2η ο Ιάπωνας Γιούκι Γιαμαζάκι με 3:40:12.

Μεγάλο όνομα του αγωνίσματος είναι ο Ρώσος , Ντενίς Νιζεγκορόντοφ, ο οποίος έχει φέτος 3:42:47. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και «χάλκινος» του Πεκίνου έχει ατομικό του ρεκόρ είναι 3:34:14.

Επίσης σπουδαίος αθλητής είναι και ο συμπατριώτης του, ο «χρυσός» παγκόσιος πρωταθλητής το 2005 στο Ελσίνκι, Σεργκέι Κιρντιάπκιν, με 3:49:04 φέτος και 3:38:08 ατομικό ρεκόρ.

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ