Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Παλαιότερα τη Bασλούι θα την είχε... για πρωινό

SportDay


Οταν φτάνεις μέσα σε επτά χρόνια, από κει που έβλεπες κατάματα Ρεάλ και Μίλαν, να σκέφτεσαι μήπως αποκλειστείς από τους μετριότατους Ρουμάνους, κάτι πάει στραβά. Εξαρτάται πώς θέλει κάποιος να δει το ποτήρι. Αν δηλαδή το βλέπει σχεδόν γεμάτο ή σχεδόν άδειο. Η Βασλούι ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2002 και την περίοδο που συμπλήρωνε τρεις μήνες ζωής, η ΑΕΚ έπαιζε στα ίσια τη Ρεάλ Μαδρίτης των «γκαλάκτικος» του Πέρεθ, με το 3-3 στη Φιλαδέλφεια και το 2-2 από 0-2 στο «Μπερναμπέου». Οταν η Βασλούι έκανε δειλά δειλά τις πρώτες επιτυχίες στη Ρουμανία το 2006, η «Ενωση» νικούσε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν, και ήταν μία ανάσα από την πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φέτος, καλοκαίρι του 2009, διαπίστωνες έναν φόβο στην ΑΕΚ από την ημέρα της κλήρωσης. Φόβος που εντάθηκε τις τελευταίες μέρες με τη μετακίνηση του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ. Οταν λοιπόν φτάνεις μέσα σε επτά χρόνια, από κει που έβλεπες κατάματα Ρεάλ και Μίλαν, να σκέφτεσαι μήπως αποκλειστείς από τους συμπαθείς, αλλά μετριότατους, Ρουμάνους που είδαμε χθες, δεδομένα κάτι πάει στραβά. Από την άλλη, μπορεί κάποιος να πει ότι μόλις πριν από 12 μήνες, τέτοιες μέρες, η ΑΕΚ είχε χάσει από την Ομόνοια 1-0 στο ΟΑΚΑ και επειδή δεν μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση στη Λευκωσία, για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες παρακολούθησε το φθινόπωρο τα ευρωπαϊκά ματς από την τηλεόραση. Επίσης, το γεγονός ότι έχασε μόλις με 2-1 και μάλιστα πέτυχε ένα πάντα πολύτιμο σε τέτοιες αναμετρήσεις εκτός έδρας γκολ, της δίνει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ θα ανατρέψει την κατάσταση και θα είναι στην κλήρωση της επόμενης Παρασκευής στο Μόντε Κάρλο για τους ομίλους του νεοσύστατου Γιουρόπα Λιγκ.

Απ' όποια πλευρά και να δει κάποιος το ποτήρι, πάντως, το μισό εξακολουθεί να είναι άδειο. Και για να γεμίσει χρειάζεται επειγόντως ένας κεντρικός αμυντικός που θα ηρεμεί την άμυνα και κατ' επέκταση την ομάδα (μόνο ο Μόρα περνά από το μυαλό μου ως εφικτή λύση αυτή τη στιγμή), αλλά και έναν επιθετικό με τα στοιχεία που είχε ο Νίκος Λυμπερόπουλος για παρτενέρ του Μπλάνκο. Εχω ξαναγράψει σχεδόν πριν από ένα μήνα ότι η επιθυμία του Μπάγεβιτς για τον Μάντζιο (κάτι που αργότερα εξήγησε και ο ίδιος) έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παίκτη, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει στήριγμα στον Αργεντινό σέντερ φορ υποδεχόμενος την μπάλα, ώστε ο ίδιος να μην αναγκάζεται (κάτι που βλέπαμε χθες) να γυρίζει ακόμα και σε θέση δεξιού χαφ, κυνηγώντας την μπάλα. Το να βάλουμε το χθεσινό παιχνίδι στο μικροσκόπιο και να βρούμε τα όποια λάθη είναι ουτοπικό. Και για να ξύσω και πάλι παλιές πληγές, αυτή τη Βασλούι (όπως και την περσινή Ομόνοια) η ΑΕΚ του 2002 και του 2006 θα την είχε για αντίπαλο μόνο και μόνο επειδή έτσι θα την υποχρέωνε το πρόγραμμα και η κλήρωση. Εκείνες οι ομάδες της «Ενωσης» τους Ρουμάνους θα τους είχαν για... πρωινό και το μυαλό τους θα βρισκόταν κιόλας στον επόμενο αντίπαλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x