Επικαιρότητα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός Αττικής

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμα της σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτα και Διόνυσο και ήδη αρκετά σπίτια απειλούνται άμεσα ενώ ορισμένα που ήταν εγκαταλελειμμένα έχουν ήδη «παραδοθεί» στις φλόγες. Ολόκληρος ο Νομός Αττικής κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Εκείνο που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η τεράστια πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτα και Διόνυσο και ήδη αρκετά σπίτια απειλούνται άμεσα ενώ ορισμένα που ήταν εγκαταλελειμμένα έχουν ήδη «παραδοθεί» στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν 53 οχήματα, 160 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, οκτώ ελικόπτερα, οκτώ εθελοντικά οχήματα, 24 υδροφόρες της Νομαρχίας και 10 υδροφόρες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη ο πρωθυπουργός όπου και ενημερώθηκε από το διοικητή για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων.

«Ενημερώθηκα για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πύρινων μετώπων. Γίνεται μια μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται υπό αντίξοες συνθήκες. Εκείνο που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε εξέλιξη ειναι μεγάλη φωτιά στο Καλέτζι Κορίνθιας, Πλατανιστό Καρύστου, Αχερούνες και Ασπούς Σκύρου καθώς και στα Λεύκτρα Βοιωτίας, στη θέση Λειβαδόστρα.

Μαίνεται η φωτιά στην Αγία μονή Ναυπλίου. Καίει θαμνώδη έκταση.

Ελεγχόμενη είναι η φωτιά στην περιοχή Πλημμύρι στη νότια Ρόδο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές στον Μούδρο Λήμνου και στα στόμια Ζακύνθου.

Σε εξέλιξη ωστόσο είναι οι πυρκαγιές στις περιοχές της Ζακύνθου, στις Μαριές και το Στρογγυλό.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθούν τα αιτία της πυρκαγιάς, διέταξε ο προϊστάμενος εισαγγελίας Πρωτόδικων Γιάννης Σακελλάκος. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτόδικων Δημήτρης Γκίζης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x