Επικαιρότητα

Τι να πεις για μπάλα…

Τέτοιες ώρες δεν μπορείς να μιλάς για ποδόσφαιρο. Η Αττική έχει τυλιχτεί στις φλόγες και οι μνήμες του 2007 ξυπνούν ξανά. Στις φλόγες βρίσκεται παραδομένη η βορειοανατολική Αττική και κυρίως οι περιοχές του Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου. Η χαμηλότερη ένταση των ανέμων τις τελευταίες ώρες, έχει μειώσει το μέγεθος της φωτιάς στα μέτωπα. Βοήθεια από την Ε.Ε ζήτησε η κυβέρνηση.

Στις φλόγες βρίσκεται παραδομένη η βορειοανατολική Αττική και κυρίως οι περιοχές του Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου. Η χαμηλότερη ένταση των ανέμων τις τελευταίες ώρες έχει μειώσει το μέγεθος της φωτιάς στα μέτωπα. Ελέγχεται η περιοχή στην κατοικημένη περιοχή του Διονύσου. Το μέτωπο έχει μεταφερθεί στο Διονυσοβούνι. αταστροφική είναι εξ αιτίας των πυρκαγιών η εικόνα και σε Ζάκυνθο, Κάρυστο, Ναύπλιο, Καλέντζι Κορινθίας και Σκύρο.

«Γίνεται μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, τη τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που ενημερώθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Χαλανδρίου. «Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», πρόσθεσε. Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MIC) αίτημα συνδρομής με Ευρωπαϊκές Μονάδες εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x