Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ξανασκέφτεται ευρωπαϊκά!

Η αναγκαστική αναβολή του μεγάλου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν κατακάψει τη Βορειοανατολική Αττική, αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να στρέψουν την προσοχή τους στον ερχόμενο επαναληπτικό με τη Βασλούι, για τα πλέι οφ του Europa League. Ανακοίνωση για τα εισιτήρια του ντέρμπι εξέδωσε η ΠΑΕ.

Η αναγκαστική αναβολή του μεγάλου ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν κατακάψει τη Βορειοανατολική Αττική, αναγκάζει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να στρέψουν την προσοχή τους στον ερχόμενο επαναληπτικό με τη Βασλούι, για τα πλέι οφ του Europa League. Οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν επιπλέον χρόνο να προετοιμαστούν για το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι και να διαμορφώσουν μια ακόμη πιο σαφή εικόνα για τους Ρουμάνους.

Περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν. Η ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς δεν αφήνει κανένα τέτοιο περιθώριο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει ότι οι ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης είναι πολλές και η ύπαρξή τους εξαρτάται από την αγωνιστική ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών του.

Δεν υπάρχει κανείς στους Θρακομακεδόνες που να μην πιστεύει ότι η κατάληξη θα είναι αίσια. Άπαντες θεωρούν ότι με σοβαρή και αποτελεσματική εμφάνιση θα κόψουν εισιτήριο για την επόμενη φάση. Μην ξεχνάμε και τη συμπαράσταση του κόσμου, η οποία παίζει πάντα το ρόλο της… Όπως φυσικά και το γκολ του Μπλάνκο στη Ρουμανία. Επιθυμία όλων είναι να αποδειχτεί «χρυσό» εν όψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου την Πέμπτη.

Ισχύουν τα εισιτήρια του ντέρμπι:Κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Super League, αποφασίστηκε η αναβολή του σημερινού αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, λόγων των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα γνωστοποιηθεί από τη Super League. Επίσης, να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, πως όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια του αγώνα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κανονικά, όταν αυτός διεξαχθεί., αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Τραυματίστηκε ο Ζεράλντο

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήγαν στους Θρακομακεδόνες για να συνεχίσουν τις προπονήσεις. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, λοιπόν, ο Ζεράλντο Άλβες υπέστη μια κάκωση αριστερού άκρου ποδός, ενώ ο Κώστας Μανωλάς υπέστη κάκωση δεξιού αντίχειρα! Για τον Πορτογάλο αμυντικό δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και θα βρίσκεται στα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Europa League με τη Βασλούι.

Μεταγραφικός οργασμός

Ημέρες ραγδαίων μεταγραφικών εξελίξεων διανύει η ΑΕΚ και το προσεχές διάστημα τρεις ή τέσσερις παίκτες θα ενισχύσουν την «Ένωση». Η αρχή έγινε ουσιαστικά το Σάββατο, με την απόκτηση του Κρίστιαν Νέμεθ. Ο 20χρονος Ούγγρος περιφερειακός επιθετικός πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης της ομάδας, αφού επήλθε συμφωνία για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που άρχισε μετά τη μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στους «κόκκινους». Μπορεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην έκρινε αναγκαία την προσθήκη ενός παίκτη σε αυτή τη θέση, αλλά ασφαλώς δεν είχε αντίρρηση να έρθει ένας τόσο ποιοτικός παίκτης, έστω και ως δανεικός.

Για τον νεαρό διεθνή δεν θα οριστεί οψιόν αγοράς, καθώς η Λίβερπουλ ποντάρει πολύ στις δυνατότητές του και θα παρακολουθεί την εξέλιξή του με σκοπό να τον καλέσει και πάλι στο «Άνφιλντ». Ο Νέμεθ αποκτήθηκε προ διετίας από την ΜΤΚ, με την οποία είχε 18 γκολ σε 37 συμμετοχές, ενώ έκτοτε αγωνίζεται κυρίως με τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ. Στην Αθήνα αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Νέμεθ: «Πολλά γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ!»

Την υπόσχεση για την επίτευξη πολλών τερμάτων με τη φανέλα της νέας του ομάδας έδωσε ο Κρίστιαν Νέμεθ, μέσω της «Εξέδρας»: «Είναι αλήθεια ότι έχω συμφωνήσει με την ΑΕΚ για να αγωνιστώ στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν. Προσωπικά έχω μεγάλη διάθεση να παίξω ποδόσφαιρο και να βάλω πολλά γκολ. Έρχομαι στην Ελλάδα να βοηθήσω την ΑΕΚ που είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Έχω ήδη μιλήσει με τον Ντάνιελ Τόζερ και μου έχει πει τα καλύτερα λόγια. Με εντυπωσίασε ότι ακόμα και τώρα μιλάει για τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Επικοινώνησα μαζί του έπειτα από την κουβέντα που έκανα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα βρίσκομαι στην Ελλάδα για να περάσω από ιατρικές εξετάσεις και να τελειώσει το θέμα».

Κοντά σε Γιάχιτς

Ο Σανέλ Γιάχιτς είναι ο νούμερο ένα στόχος της ΑΕΚ για την ενίσχυση της άμυνας, που αποτελεί προτεραιότητα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η «Ένωση» έκανε κρούση προσφέροντας στον Άρη για τον Βόσνιο ποδοσφαιριστή 600.000 ευρώ και είναι κοντά στην απόκτησή του. Η ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του 28χρονου διεθνούς άσου, που είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, είναι 900.000 ευρώ, αλλά δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια ομάδα που να προσφέρει το παραπάνω ποσό και είναι πολύ πιθανό η απάντηση στην ΑΕΚ να είναι θετική. Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένονται από τη Δευτέρα.

Στην ΑΕΚ προτάθηκε ο 29χρονος Καταλανός στόπερ Ολεγκέρ Πρέσας, που είναι ελεύθερος μετά την περσινή θητεία του στον Άγιαξ, όπως και ο Φρανθίσκο Παβόν, που ανήκει στη Σαραγόσα αλλά μπορεί να αποκτηθεί και ως δανεικός. Στα υπόψη είναι και ο Στάθης Ταυλαρίδης, που εκτιμάται ότι μπορεί να αποκτηθεί από τη Σεντ Ετιέν με 500-500 χιλ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ζητήσει την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών.

Μαρσέλ για την επίθεση

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν υψηλόσωμο επιθετικό και ο Βραζιλιάνος Μαρσέλ (1,87μ.) που ανήκει στην Μπενφίκα, φαίνεται να αποκτά προβάδισμα έναντι του Βαγγέλη Μάντζιου. Ο 27χρονος φορ έχει παραχωρηθεί δανεικός στην ιαπωνική Βίζελ Κόμπε έως τον Δεκέμβριο, αλλά μπορεί να φύγει νωρίτερα και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα χωρίς υψηλό κόστος (με τη μορφή δανεισμού), σε αντίθεση με τον Έλληνα επιθετικό, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός ζητεί πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Ο Μαρσέλ έχει παίξει σε μόλις τρία ματς της Μπενφίκα από τον Ιανουάριο του 2006, όταν και αποκτήθηκε από την Κοΐμπρα, ενώ εν συνεχεία έχει δοθεί δανεικός στην πατρίδα του και την Ιαπωνία.

Ζήτησε να φύγει ο Χετεμάι

Αίτημα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς να φύγει από την ΑΕΚ, βλέποντας πως δεν είναι στις πρώτες επιλογές, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περπαρίμ Χετεμάι. Η υπόθεση αυτή θα εξεταστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Θανόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x