Επικαιρότητα

Υφεση στα μέτωπα της φωτιάς

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς, τόσο στο Πορτο Γερμενό, όσο και στη Βορειοανατολική Αττική, όπου έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο με εξαίρεση την περιοχή της Σταμάτας. Εκτιμάται ότι κάηκαν 150.000 στρέμματα δασικής έκτασης και 150 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή από ΥΠΕΧΩΔΕ και Νομαρχία. Σώοι τέσσερεις πυροσβέστες που το όχημά τους τυλίχτηκε στις φλόγες.

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς, τόσο στο Πορτο Γερμενό, όσο και στη Βορειοανατολική Αττική, όπου έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο με εξαίρεση την περιοχή της Σταμάτας. Εκτιμάται ότι κάηκαν 150.000 στρέμματα δασικής έκτασης και 150 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή από ΥΠΕΧΩΔΕ και Νομαρχίας.

Σώοι οι τέσσερις πυροσβέστες που κινδύνεψε η ζωή τους όταν το όχημά τους που ανήκει στο Δήμο Πικερμίου, τυλίχτηκε στις φλόγες αφού έπιασαν φωτιά τα λάστιχά του κατά την κατάσβεση εστίας πυρκαγιάς.

Τρία σκάφη του Λιμενικού κατέπλευσαν στην περιοχή του Πόρτο Γερμενό και βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους σε περιπτώσεις εγκλωβισμού.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της Πεντέλης, παρατηρείται σχετική ύφεση.

Και άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης αποστέλλονται από την Κύπρο στην Ελλάδα, με τρία μεταγωγικά αεροπλάνα C-130 της ελληνικής αεροπορίας. Τον πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια ευχαρίστησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας για την συνδρομή της Κύπρου στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μέχρι σήμερα έχουν φθάσει στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών 2 αεροσκάφη από τη Γαλλία, 2 από την Ιταλία, ένα από την Τουρκία, δύο από την Ευρωπαϊκή Μονάδα και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δύο αεροσκάφη από την Ισπανία θα διανυκτερεύσουν στη Σαρδηνία και θα επιστρέψουν στην χώρα τους λόγω της βελτίωσης της κατάστασης.

Βλάβη παρουσίασε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Στη διάρκεια λήψης νερού από τον Σχοινιά, ακινητοποιήθηκε στη θάλασσα. Σώο το πλήρωμα.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου η φωτιά κατέστρεψε το πρωί σπίτια στους οικισμούς Αετός και Μετόχι.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός θα είναι αύριο Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σε : Ανατολική Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x