Stoiximan Super League

Zιλμπέρτο: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για τη Μαδρίτη όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στον επαναληπτικό του 2-3 του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι» ξέρουν καλά πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει η ανατροπή αλλά δεν σταματούν να αισιοδοξούν. «Ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε» δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. «Ότι πει ο προπονητής για μεταγραφές», ο Νίκος Πατέρας.

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για τη Μαδρίτη όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στον επαναληπτικό του 2-3 του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι» ξέρουν καλά πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει η ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση αλλά δεν σταματούν να αισιοδοξούν. «Ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, αλλά δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χάσουμε» δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα λίγο πριν την αναχώρηση του «τριφυλλιού» για την Ισπανία.

«Εμείς πρέπει να παίξουμε και το κυριότερο να το πιστέψουμε μέσα οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε» ήταν η παρότρυνση του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε πως «αν μπορέσουμε να σκοράρουμε στο πρώτο μισάωρο, όλα γίνονται. Ολα εξαρτώνται από μας. Δεν έχουμε άγχος και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στη Μαδρίτη».

Διατεθειμένοι να «παλέψουν»

Το πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο και η εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο έφεραν τον Παναθηναϊκό σε μειονεκτική θέση, όσον αφορά την πρόκριση στους ομίλους. Ωστόσο, στην ομάδα υπάρχει καλό κλίμα και άπαντες επιθυμούν μια καλή εμφάνιση και ότι προκύψει. Ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε στους παίκτες και τους ζήτησε να το πιστέψουν «Συγχαρητήρια για τη νίκη με τον Εργοτέλη. Κερδίσαμε με καθαρό σκορ, αν και δεν παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα αυτό πέρασε και το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να το πιστέψετε».

Ζήτησε συγγνώμη και υπολογίζεται

Κανονικά μετέχει στην αποστολή του Παναθηναϊκού που πέταξε για την Μαδρίτη ο Νίκος Σπυρόπουλος. Ο διεθνής μπακ είχε τετ α τετ με τον Χενκ Τεν Κάτε «Κόουτς συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου, αλλά με ενόχλησαν κάποια σχόλια. Κατάλαβα ότι δεν αντέδρασα σωστά και διατάραξα το κλίμα στην ομάδα». Στη συνέχεια ο Ολλανδός προπονητής του είπε «Το θέμα θεωρείται λήξαν για μένα. Εγώ σε υπολογίζω πλέον. Η συμπεριφορά σου δεν ήταν καλή και δημιούργησες πρόβλημα. Δεν θα το ανεχθώ ξανά».

Ακολούθως, ο Νίκος Σπυρόπουλος ζήτησε συγγνώμη από όλη την ομάδα, με δική του πρωτοβουλία. Πλέον, ο παίκτης υπολογίζεται κανονικά και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο που θα κυμαίνεται κοντά στις 10.000 ευρώ.

Χωρίς «Κάρα» στην Μαδρίτη

Χωρίς τον αρχηγό του, Γιώργο Καραγκούνη καλείται να αντιμετωπίσει αύριο την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός. Ο «Κάρα» τραυματίστηκε κόντρα στον Εργοτέλη και όπως ήταν αναμενόμενο δεν προλαβαίνει την αυριανή ρεβάνς με τους Ισπανούς. Από κει και πέρα, ο Τεν Κάτε άφησε εκτός τον Μαρσέλο Μάτος που ουσιαστικά δεν υπολογίζεται, τον Σεντρίκ Καντέ που προέρχεται από τραυματισμό και τους Χρήστο Μελίσση, και Γιώργο Μαχλελή. Αντίθετα, στη διάθεση του Ολλανδού τεχνικού θα είναι κανονικά ο Γιόσου Σαριέγκι που εξέτισε την ποινή καρτών στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Ενδιαφέρον για Ντούριτσα

Την περίπτωση του Γιαν Ντούριτσα φέρεται να εξετάζει για το κέντρο της άμυνας ο Παναθηναϊκός. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ ανήκει στη Λοκομοτίβ, η οποία τον παραχωρεί δανεικό, αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Πάντως, όσο δεν προχωρούν οι αποχωρήσεις των Κλέιτον, Μάτος, Μάντζιου, Τζιόλη και Δημούτσου, δύσκολα θα κάνει μεταγραφή το «τριφύλλι».

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της «As» αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να αποκτήσει τον Φερνάντο Μαρκές. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός την περασμένη διετία αγωνίστηκε στον Άρη και πλέον προπονείται με την Εσπανιόλ. Πάντως θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνει μία τέτοια κίνηση, αφού υπάρχει πληθώρα παικτών στη θέση.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x