Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το θαύμα που δεν έγινε ποτέ

SportDay

Aπό την ημέρα που η κλήρωση του προκριματικού γύρου των πλέι οφ έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν σαφές ότι οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση. Κόντρα στην πιο ισχυρή ομάδα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η αποστολή τους ήταν, έτσι κι αλλιώς, δύσκολη. Η ήττα με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα και έφερε τον Παναθηναϊκό να κυνηγά ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Το ότι αυτό δεν θα ερχόταν φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οταν οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ζωηρά και έκαναν ένα καλό σουτ με τον Νίνη, αλλά αμέσως μετά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μία ατυχή στιγμή. Μέσα σ' ένα λεπτό ήρθαν τα πάνω-κάτω και λογικό ήταν να υποστούν ένα σοκ. Οι «πράσινοι» το ξεπέρασαν μεν σχετικά γρήγορα και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο ματς στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες των Σισέ και Βύντρα. Κι αν στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχη, στο δεύτερο δεν την κυνήγησε καν.

Οι «πράσινοι» δεν τόλμησαν καθόλου, δεν πήραν σχεδόν τίποτε από τον Λέτο, ούτε και από τον υποτονικό Σισέ. Από τη στιγμή που στους φιλοξενούμενους δεν «βγήκε» τίποτα, ήρθαν τα νεύρα, οι κίτρινες κάρτες και η κόκκινη του Γάλλου, που στερεί από τον Παναθηναϊκό την παρουσία του στο ξεκίνημα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο εκνευρισμός, λοιπόν, η χαμένη ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου αλλά και το δεύτερο γκολ της Ατλέτικο (στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Γκαλίνοβιτς) υπογράμμισαν μία αρνητική βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είπε πρόωρο «αντίο» στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον στρέφει την προσοχή του σε άλλους στόχους. Τον πρωταρχικό, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και σε μία καλή συνέχεια στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x