Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Θέλει τον Ρικάρντο Κόστα

Για την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα κινείται η ΑΕΚ για την ενίσχυση της άμυνάς της. «Με ελκύει το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Ελλάδα», δήλωσε ο 28χρονος στόπερ στη «SportDay». Ενθουσιασμός στην «Ένωση» μετά το 3-0. «ο Ντ. Μπάγεβιτς.

Για την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα κινείται η ΑΕΚ, η οποία θέλει να καλύψει με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό της Βόλφσμπουργκ το κενό που δημιουργήθηκε στα μετόπισθεν από την παραχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ. Ο 28χρονος στόπερ δεν υπολογίζεται από την πρωταθλήτρια Γερμανίας και δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί στην «Ένωση», όπως δήλωσε στη «SportDay».

«Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτησή μου είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα. Μόλις σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες) με ενημέρωσε ο μάνατζέρ μου πως επικοινώνησαν μαζί του άνθρωποι της ΑΕΚ για να ρωτήσουν υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει η μεταγραφή και αν είμαι διατεθειμένος να έρθω στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπός μου ενημέρωσε πως με ελκύει το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά για μία ομάδα υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο διεθνής παίκτης και πρόσθεσε: «Η επαφή ήταν διερευνητική σε αυτή τη φάση και η ελληνική ομάδα επιφυλάχθηκε να επανέλθει με συγκεκριμένη πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη και όσα άκουσε από τον εκπρόσωπό μου».

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Ρικάρντο Κόστα δήλωσε στη «SportDay»: «Δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο για την ΑΕΚ, αλλά δεν αποκλείω να έχουν μιλήσει οι άνθρωποί της με κάποιο συνεργάτη μου. Είμαστε μεγάλο γραφείο μάνατζερ και πιθανόν να έχει υπάρξει επικοινωνία με άλλο μέλος του γραφείου».

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ολεγκέρ, αρχικά στις τάξεις της ΑΕΚ υπήρχε αισιοδοξία για την υπόθεση του Καταλανού αμυντικού του Άγιαξ, αλλά η απροθυμία του να «ρίξει» κάτω από το 1,2 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις του φαίνεται πως οι συζητήσεις με τον παίκτη καταλήγουν σε αδιέξοδο. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην κλήρωση του Europa League δήλωσε πάντως στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο πως η «Ένωση» πλησιάζει στον πρώην ποδοσφαιρίστή της Μπαρτσελόνα.

Στις λύσεις που εξετάζονται υπάρχει το όνομα του Αργεντινού Μπιάνκι Άρσε, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό La Red του Μπουένος Αϊρες: «Γνωρίζω πως με θέλει η ΑΕΚ, αλλά κανένας από τη Σαν Λορέντζο δεν με έχει ενημερώσει για την ύπαρξη επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο ομάδων. Κάθε παίκτης αναζητεί το καλύτερο και αν υπάρξει πρόταση από την ΑΕΚ, θα την εξετάσουμε μαζί με την ομάδα μου».

Τα λένε για τον Τζεμπούρ

Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Νίκος Θανόπουλος με τον μάνατζερ του Ραφίκ Τζεμπούρ, Γιάννη Λυπημένο, και θα συζητήσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό. Ο «τρομοκράτης» έχει τεθεί προσωρινά εκτός ομάδας και ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του. Μάλιστα, ο κ. Λυπημένος θέλησε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Παναθηναϊκού για τον πελάτη του και δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα το σενάριο (σ.σ.: ανταλλαγή με τον Μάντζιο) που έγραψε χθες η «SportDay».

Κρίνεται του Γιάχιτς

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα και για το θέμα του Σάνελ Γιάχιτς, αφού θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς ζητούν 900.000 ευρώ για την παραχώρηση του Βόσνιου μέσου, ενώ η «Ένωση» στην τελευταία συζήτηση δεν έδινε περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του παίκτη, Κώστας Γεωργοπάλης, δήλωσε στον «Libero»: «Ολοι περιμένουμε τις εξελίξεις. Μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα) πιστεύω θα έχει διευθετηθεί το θέμα. Είναι ενήμερη και η ΠΑΕ Αρης και η ΠΑΕ ΑΕΚ και αν υπάρχει διάθεση και από τις δύο διοικήσεις, θα βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν υπάρχει διάθεση να πληρωθεί η ρήτρα (900.000 ευρώ) ούτε και από τη Χαλ. Πρέπει να τελειώσει το θέμα είτε θετικά είτε αρνητικά, διότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια. Πρέπει να αναχωρήσει για την εθνική. Ολη αυτή η παραφιλολογία μόνο κακό έχει κάνει στον Γιάχιτς».

Πρόταση για Ζόνας

Πρόταση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσε η ΑΕΚ γα την απόκτηση του Ζόνας. Οι Βραζιλιάνοι αξιώνουν 2 εκατ. ευρώ για την πώληση του 25χρονου επιθετικού και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Επέστρεψαν τα χαμόγελα

Ενθουσιασμός επικρατεί στην ΑΕΚ, μια ημέρα μετά το 3-0 επί της Βασλούι και την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Ενσαλίβα, ενώ θα διαπιστωθεί αν οι τραυματισμοί που υπέστησαν Καφές και Σκόκο μπορούν να τους στερήσουν τη συμμετοχή.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x