Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Να η ευκαιρία!

Στου Ρέντη χαμογελούν από ικανοποίηση έπειτα από τη χθεσινή καθώς η τύχη θα μπορούσε να έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Στον Πειραιά πλέον βάζουν τις μηχανές στο φουλ με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πολύ κοντά στην απόκτηση αριστερού χαφ. Αγώνα δρόμου κάνει ο Γκαλέτι. Καλύπτει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Στου Ρέντη χαμογελούν από ικανοποίηση έπειτα από τη χθεσινή κλήρωση καθώς η τύχη θα μπορούσε να έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Στον Πειραιά πλέον βάζουν τις μηχανές στο φουλ με σκοπό η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πολύ κοντά στην απόκτηση αριστερού χαφ. Αγώνα δρόμου κάνει ο Γκαλέτι. Καλύπτει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η χθεσινή κλήρωση θα μπορούσε να ήταν και πολύ χειρότερη για τον Ολυμπιακό και το γεγονός αυτό από μόνο του, κάνει τις Άρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης να φαίνονται βατοί αντίπαλοι για τους «ερυθρολεύκους» οι οποίοι πιστεύουν πως μπορούν να προκριθούν. Ιδιαίτερα όταν έμαθαν και τη σειρά των αγώνων, που είναι επίσης πολύ καλή. Με εντός έδρας παιχνίδι στο ξεκίνημα και με τελευταίο πάλι στο Καραϊσκάκη με το φαβορί του ομίλου (Αρσεναλ), που μπορεί να είναι αδιάφορο στην τελευταία αγωνιστική. Κι αυτό πάντα είναι ένα σημείο-κλειδί για τις ομάδες που διεκδικούν την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Οπως, επίσης, γενικά η αξιοποίηση της έδρας, αλλά και η δυνατότητα να πάρει πόντους εκτός, ειδικά εναντίον της Σταντάρ, για να είναι ψηλά στη βαθμολογία μετά την τέταρτη αγωνιστική.

Έρχεται ο αριστερός χαφ

Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Θόδωρος Γιαννίκος επέστρεψαν χθες από το εξωτερικό, χωρίς να έχουν μαζί τους μία εξασφαλισμένη μεταγραφή, αφού μέχρι το βράδυ όχι μόνον δεν είχε ανακοινωθεί κάτι, αλλά συνεχιζόταν και η τακτική της ΠΑΕ να μη δίνει καμία ενημέρωση τόσο για τον παίκτη που είναι έτοιμη να πάρει όσο και για τη χώρα που έγινε το ταξίδι. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στο να «κλείσει» τον αριστερό χαφ, ίσως υπάρξουν εξελίξεις και σήμερα, ο οποίος είναι νεαρός και πολύ καλό όνομα. Ντέντε, Γκουαρδάδο και Ακόστα τα ονόματα που κυκλοφόρησαν.

Αγώνα δρόμου ο Γκαλέτι

Η ζημιά για τον Γκαλέτι επιβεβαιώθηκε χθες μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε και την εξέταση από τον Λάκη Νικολάου. Οπως ανακοινώθηκε, υπέστη θλάση πρώτου βαθμού δεξιού δικέφαλου μηριαίου και υπολογίζεται ότι θα απουσιάσει δύο έως τρεις εβδομάδες. Περισσότερο προς το τρεις. Ο ίδιος ο Αργεντινός ήλπιζε χθες το βράδυ να χάσει τελικά μόνο δύο εβδομάδες, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να προλάβει την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλκμααρ. Κι αυτή η απουσία είναι πολύ σημαντική, ειδικά από τη στιγμή που το ματς γίνεται στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη. Ο Γκαλέτι έλεγε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να προλάβει. Με τη διακοπή επιστρέφουν οι Τοροσίδης, Νταρμπισάιρ, Γ. Παπαδόπουλος και Στολτίδης.

Καλύπτει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο Σωκράτης Κόκκαλης

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών για το αποτέλεσμα της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης του Ολυμπιακού με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επιβεβαιώθηκαν και η διαδικασία έφτασε στο σημείο που λίγο-πολύ όλοι περίμεναν το τελευταίο διάστημα: ο Σωκράτης Κόκκαλής θα συνεχίσει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Το δε ποσό της αύξησης μειώθηκε κι άλλο κι έφτασε τα 26 εκατ. ευρώ. Οσο –περίπου– χρειάζεται για να είναι εντάξει με την άδεια της ΟΥΕΦΑ, διότι το οικονομικό άνοιγμα που πρέπει άμεσα να καλυφθεί και να επιτευχθεί ο ισοσκελισμός έχει υπολογιστεί στα 22-23 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, επειδή η χρήση της περιόδου δεν έχει κλείσει ακόμα, η διοίκηση έβαλε το μάξιμουμ των χρημάτων που μπορεί να είναι απαιτητά και έτσι προέκυψαν τα 26 εκατ.

Η μείωση του ποσού της αύξησης του Μ.Κ. είναι εντυπωσιακή, αν θυμηθεί κανείς πώς ξεκίνησε η σχετική διαδικασία, αλλά και ενδεικτική της ανταπόκρισης που έτυχε το κάλεσμα του Κόκκαλη, όπως και το αποτέλεσμα των επαφών που έκανε, με πιο σημαντική αυτή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον Μάιο, όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση για έναν πολυμετοχικό Ολυμπιακό, έστω και σε διαφορετική μορφή μ' αυτήν που εφαρμόζεται στον Παναθηναϊκό, οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για ένα ποσό που μπορούσε να φτάσει και τα 70 εκατ. ευρώ. Με την προϋπόθεση ότι θα καλυπτόταν όλη η αύξηση, που άγγιζε το 40%. Σε αυτήν την περίπτωση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα έμενε με ένα ποσοστό της τάξης του 49%, τυπικά δηλαδή δεν θα είχε την πλειοψηφία των μετοχών.

Ο μεγάλος στόχος ήταν να καλύψουν την αύξηση οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, καθώς ο Κόκκαλης έβλεπε στο πρόσωπό τους και τη διάδοχη κατάσταση τα επόμενα χρόνια. Τα αφεντικά του μπάσκετ απάντησαν ότι δεν είναι έτοιμα ακόμα να μπουν και στο ποδόσφαιρο, θέλουν να συνεχίσουν να ρίχνουν το βάρος των προσπαθειών τους στο μπάσκετ για να φέρουν την ομάδα στην κορυφή και άφησαν ανοιχτό παράθυρο για το μέλλον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x