Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ρεκτιφιέ στην άμυνα

Αλλαγμένος σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο αυριανό (30/8, 19:00) παιχνίδι με την Ξάνθη για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Χενκ Τεν Κάτε σκέφτεται να διαφοροποιήσει τα πρόσωπα στην άμυνα, με τους Μπιέρσμιρ και Γκάμπριελ να αγωνίζονται στο κέντρο και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Διστακτικός για Χερέθ ο Μάντζιος. Αποχαιρέτησε ο Μάτος. Ικανοποίηση για την κλήρωση του Europa League.

Αλλαγμένος σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο αυριανό (30/8, 19:00) παιχνίδι με την Ξάνθη για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Χενκ Τεν Κάτε σκέφτεται να διαφοροποιήσει τα πρόσωπα στην άμυνα, με τους Μπιέρσμιρ και Γκάμπριελ να αγωνίζονται στο κέντρο και το δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα.

Στις χθεσινές δοκιμές του, λοιπόν, ο Ολλανδός προπονητής φανέρωσε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος τον Σουηδό αμυντικό στη φυσική του θέση (σ.σ. τον έβαζε δεξί μπακ). Παράλληλα και με δεδομένο το ντεφορμάρισμα του Μουν, ο έμπειρος κόουτς σκέφτεται να βάλει στη θέση του δεξιά τον Γκάμπριελ, ο οποίος θυμίζουμε ότι πέρσι αποκτήθηκε για αυτό το ρόλο ασχέτως που μετά προέκυψε χαφ… Όσον αφορά τον παρτενέρ του Μπιέρσμιρ στα σέντερ μπακ, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Σαριέγκι, αφού ο Βύντρα δεν δείχνει σε καλή κατάσταση. Αριστερό μπακ θα μείνει ο Δάρλας αντί του Σπυρόπουλου, προφανώς ως ένδειξη παραδειγματισμού στον πρώην άσο του Πανιωνίου μετά τον διαπληκτισμό του με τον προπονητή. Στο τέρμα επί ίσοις όροις μάχονται οι Ορέστης Καρνέζης και Αλέξης Τζόρβας.

Το σύστημα δεν θα αλλάξει. Ο Τεν Κάτε προσανατολίζεται να συνεχίσει με 4-2-3-1, όπως με τον Εργοτέλη, έχοντας στα χαφ τους Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δεξιά θα παίξει ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Λέτο και σε ρόλο επιτελικού ο Χριστοδουλόπουλος, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπρίλ Σισέ.

* Σήμερα ταξιδεύει για την πατρίδα του ο Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος μέσος βρέθηκε χθες στην Παιανία και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, λέγοντας πως: «Πάω Κορίνθιανς. Φεύγω αύριο (σ.σ. σήμερα) για την πατρίδα μου, αλλά θα σας παρακολουθώ. Ελπίζω να κατακτήσετε το πρωτάθλημα και να έρθω να το πανηγυρίσω μαζί σας».

Δεν «καίγεται» για Χερέθ

Διστακτικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Χερέθ είναι ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο δανεισμός του φαίνεται να «κολλάει» στο οικονομικό, αφού ο 26χρονος επιθετικός ζητεί 600.000 ευρώ από τα συνολικά 700.000 ευρώ που προσφέρει η ισπανική ομάδα και επρόκειτο να τα μοιραστεί ο ίδιος με τον Παναθηναϊκό. Από την ΠΑΕ τον πιέζουν να δεχτεί να «κόψουν» στη μέση το ποσό και περιμένουν την οριστική του απάντηση σήμερα.

Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία

Ικανοποιητικά ήχησε στα αυτιά των παικτών του Παναθηναϊκού το αποτέλεσμα της κλήρωσης των ομίλων του Europa League. Από την πρώτη στιγμή παρατηρήθηκε αισιοδοξία για τη φετινή ευρωπαϊκή τους πορεία, αλλά και αποφασιστικότητα όσον αφορά τα πρώτα παιχνίδια του ομίλου: «Εχουμε εντός Γαλατασαράι και Στουρμ Γκρατς και εκτός την Ντιναμό Βουκουρεστίου, που θα παίξει χωρίς κόσμο. Μπορούμε να κάνουμε τρεις νίκες και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση νωρίς», έλεγαν οι χθες οι «πράσινοι» στην Παιανία.

* Στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά αν το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν εκδώσει την οικοδομική άδεια μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x