Stoiximan Super League

«Καθάρισε» και συνεχίζει

Ο Παναθηναϊκός, με γκολ του Κατσουράνη (40’) και χωρίς να εντυπωσιάσει, νίκησε 1-0 την Ξάνθη και έκανε το χρέος του. Πήρε, δηλαδή, τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και συνεχίζει. Πολύ καλή απόδοση από τον Νίνη, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στους διακριθέντες οι Λέτο, Ζιλμπέρτο. Εξαιρετικός ο Γκσπούρνινγκ, ο οποίος με δύο σπουδαίες αποκρούσεις δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να βάλει δεύτερο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, με γκολ του Κατσουράνη (40’) και χωρίς να εντυπωσιάσει, νίκησε 1-0 την Ξάνθη και έκανε το χρέος του. Πήρε, δηλαδή, τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και συνεχίζει. Πολύ καλή απόδοση από τον Νίνη, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στους διακριθέντες οι Λέτο, Ζιλμπέρτο. Εξαιρετικός ο Γκσπούρνινγκ, ο οποίος με δύο σπουδαίες αποκρούσεις δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να βάλει δεύτερο γκολ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1, ήθελε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό απέναντι σε μια Ξάνθη που είχε περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσε μόνο στην κόντρα να απειλήσει. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν από το ξεκίνημα να περάσουν την μπάλα μπροστά, αλλά το καλοστημένο κέντρο των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να έχουν καλή ανάπτυξη. Μόνο κάποιες εμπνεύσεις τού πολύ καλού ξανά Λέτο ξεσήκωναν τον κόσμο, που ανυπομονούσε για να δει καλή φάση από τον Παναθηναϊκό. Η μέτρια απόδοση, όμως, των παικτών του Χενκ Τεν Κάτε και το γεγονός ότι ο Σισέ φαινόταν απομονωμένος στην επίθεση και δεν έπαιρνε τις πάσες που ήθελε, έκαναν τους «πράσινους» ακίνδυνους. Από την άλλη, η Σκόντα χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα κρατούσε το μηδέν στην εστία της. Τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ, όμως, τινάχτηκαν στο 40’, με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το «τριφύλλι» να βάλει γκολ. Με στημένο…

Ετσι, λοιπόν, έπειτα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Ξάνθης, για να κάνει το 1-0 και να ξεσηκώσει τους περίπου 25.000 φίλους του Παναθηναϊκού που πήγαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Νίνης μπήκε, ο ΠΑΟ ανέβηκε

Στο δεύτερο μέρος, τα πρώτα λεπτά ήταν σχεδόν ίδια με αυτά του πρώτου ημιχρόνου. Και λέμε σχεδόν, γιατί η Ξάνθη ανέβασε κάπως τις γραμμές της, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν περισσότερους ανοικτούς χώρους. Μάλιστα, στο 61’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα του Σισέ, ο Σαλπιγγίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδιωξε και στη συνέχεια το σουτ του Κατσουράνη πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και πιο ελκυστικός με την είσοδο του Νίνη. Ο μικρός ήταν… όλα τα λεφτά και θύμισε τον Νίνη προ τριετίας. Ορεξάτος, με σπιρτάδα και ταχύτητα στο παιχνίδι του, ανάγκασε τον κόσμο να τον αποθεώσει. Αφού η Ξάνθη απείλησε στο 68’, όταν ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε μια γυριστή κεφαλιά του Δάρλα, ήταν η σειρά του «τριφυλλιού» να απειλήσει. Πρώτα με ένα σουτ – δυναμίτη του Σισέ, που ανάγκασε τον Γκσπούρνινγκ να διώξει εντυπωσιακά και στη συνέχεια με ένα μονοκόματο του Νίνη, το οποίο έδιωξε και πάλι ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Μιας Ξάνθης που παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ δεν μπορούσε να απειλήσει με ιδιαίτερες αξιώσεις την εστία του Γκαλίνοβιτς, αφού τόσο τα αμυντικά χαφ, όσο και η αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού τα πήγαινε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι.
Τα λεπτά περνούσαν και φάση καλή δεν γινόταν μπροστά από τις δυο εστίες, με εξαίρεση το σουτ του Νίνη, μέσα από την περιοχή, που πέρασε άουτ. Το 1-0 για τον Παναθηναϊκό έμεινε και οι «πράσινοι», χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, πήραν τη νίκη, έκαναν το 2x2 στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν…

Στους διακριθέντες από τον Παναθηναϊκό οι Ζιλμπέρτο, Νίνης, Λέτο, ενώ πολύ καλή ήταν και η αμυντική τετράδα, πλην του Γκάμπριελ, που είχε μέτρια απόδοση και παρουσιάστηκε άτολμος όταν είχε την ευκαιρία να προωθηθεί. Στην επανάληψη, την απόδοσή του ανέβασε και ο Κατσουράνης. Από την Ξάνθη, λίγα πράγματα. Ο Κιντάνα προσπαθούσε να οργανώσει παιχνίδι, αλλά δεν έκανε κάτι τρομερό. Ο Γκσπούρνινγκ απέδειξε, με τις αποκρούσεις του, γιατί είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x