Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Το σίριαλ του αριστερού χαφ...

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε έστω και την ύστατη ώρα κάποιον παίκτη, ο οποίος θα κάλυπτε το «κενό» που υπάρχει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Η διοίκηση, παρότι ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε ζητήσει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές (σ.σ.: εξτρέμ και επιθετικό), δεν ανταποκρίθηκε και η ενίσχυση παίρνει αναβολή, τουλάχιστον έως τον Γενάρη. Πώς τελικά δεν καλύφθηκε το κενό που δημιουργήθηκε από την αποχώρηση του Τζόρτζεβιτς και του Λέτο.

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε έστω και την ύστατη ώρα κάποιον παίκτη, ο οποίος θα κάλυπτε το «κενό» που υπάρχει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Η διοίκηση, παρότι ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε ζητήσει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές (σ.σ.: εξτρέμ και επιθετικό), δεν ανταποκρίθηκε και η ενίσχυση παίρνει αναβολή, τουλάχιστον έως τον Γενάρη.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στα αριστερά της μεσαίας γραμμής ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του, και ο Σεμπαστιάν Λέτο, για τον οποίο δεν δόθηκαν τα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την απόκτησή του και κατέληξε στον Παναθηναϊκό όπου πραγματοποιεί εντυπωσιακές (μέχρι στιγμής) εμφανίσεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα, τα οποία ήταν ικανά να αναπληρώσουν το κενό που άφησαν ο πρώην αρχηγός των Πειραιωτών και ο Αργεντινός.

Το σίριαλ «αναζητώντας έναν αριστερό χαφ» ξεκίνησε με τον Μαρκ Γκονζάλες, για τον οποίο ο Ολυμπιακός διέθετε το πολύ 3,5 εκατ. ευρώ και πίστευε ότι η Μπέτις θα δεχθεί τη συγκεκριμένη προσφορά, αν και οι Ισπανοί δεν έπεφταν κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ. Τελικά ο Χιλιανός κατέληξε στη Ρωσία, όπου τα επόμενα χρόνια θα φορά τη φανέλα της CSKA Μόσχας (που έδωσε 6,5 ευρώ για τον παίκτη).

Στο προσκήνιο ήρθε το όνομα του Αμαντίνο Μαντσίνι. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστευαν για περισσότερο από ένα μήνα ότι θα καταφέρουν να κάνουν τον Βραζιλιάνο δικό τους, αφού η Ίντερ τον πίεζε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ο παίκτης δεν ήθελε να ακούει κάτι τέτοιο. Οι «νερατζούρι» στη συνέχεια πρότειναν τον δανεισμό του Ρικάρντο Κουαρέσμα, αλλά ούτε εκείνος ήθελε να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο χρόνος πίεζε και οι διοικούντες, ύστερα βέβαια και από τα αρνητικά σχόλια των οπαδών, στράφηκαν στην εναλλακτική λύση του Φερναντίνιο, τον οποίο θεωρούσαν εξαιρετική επιλογή-επένδυση. Ωστόσο, ο 23χρονος παίκτης δεν ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό, αφού είχε δώσει τον λόγο του στη Χέρτα Βερολίνου. Έτσι, οι διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο βρέθηκαν σε αδιέξοδο και τελικά δεν μπόρεσαν να φέρουν κάποιον παίκτη για να καλυφθεί το κενό στα αριστερά της μεσαίας γραμμής.

Τώρα, ο Κετσπάγια θα αναγκαστεί να στραφεί σε λύσεις εκ των έσω για να καλύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Γεωργιανός τεχνικός εκτιμάται ότι προορίζει ως βασικό (αν είναι καλά ο Γκαλέτι) τον Ζαουάντ Ζαϊρί, στη συνέχεια τον Λεονάρντο (που είναι μπακ) και στο τέλος τον νεαρό Σοϊλέδη (που στα φιλικά έδειξε ότι έχει το ταλέντο για να προχωρήσει).

Η ουσία είναι η εξής: Ο Ολυμπιακός έμεινε στον… άσο και θα πάει ως έχει μέχρι τον Ιανουάριο, χωρίς να ξέρουμε από τώρα την πορεία που θα έχει στο πρωτάθλημα και τι θα έχει κάνει στο Champions League μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ήθελε τον Λεονάρντο η Κορίνθιανς!

Για την απόκτηση του Λεονάρντο είχε ενδιαφερθεί η Κορίνθιανς, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βραζιλιάνικο Τύπο. Συγκεκριμένα, ο Μάριο Μπόκι, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, δήλωσε: «Ο Λεονάρντο είναι ένας νεαρός παίκτης και είχαμε ενδιαφερθεί γι' αυτόν κατά το παρελθόν, αλλά σήμερα, οικονομικά, η περίπτωσή του είναι απίθανη». Εξάλλου, ο 24χρονος παίκτης αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον χρειάζεται για να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Θα προλάβει ο Γκαλέτι;

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα δώσει το «παρών» στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Champions League απέναντι στην Αλκμααρ (στις 16 Σεπτεμβρίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»). Ο Αργεντινός εμφανίζεται αισιόδοξος και θεωρεί ότι σε δέκα ημέρες θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο 29χρονος παίκτης τονίζει ότι θα παλέψει, αλλά η συμμετοχή του αυτή τη στιγμή κρίνεται αμφίβολη.

Σήμερα θα δώσει ο Ολυμπιακός στην UEFA τη λίστα με τους παίκτες που θα αγωνιστούν στους ομίλους του Champions League.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x