Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ο Μαρίνος ήρθε, ο Μουν έφυγε

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από χθες ο Στέργος Μαρίνος, αφού ο Χενκ Τεν Κάτε εντυπωσιάστηκε από την απόδοση που είχε στα παιχνίδια με τον Άρη και την ΑΕΚ. Για ποιον λόγο αποκτήθηκε ο 22χρονος μπακ του Ατρομήτου και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού ο Μπράις Μουν στον ΠΑΟΚ. Φουλάρουν για Γίρανεκ τώρα οι «πράσινοι». Γιατί «χάλασε» η μεταγραφή του Μάντζιου στην Κιέβο Βερόνα. Δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν εντός της ημέρας από το «τριφύλλι» οι Τζιόλης και Κλέιτον.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Στέργος Μαρίνος, όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ αργά χθες το βράδυ. Οι επαφές ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε τα δικαιώματα του παίκτη, είχαν αρχίσει από προχθές. Την Κυριακή οι «πράσινοι» αποφάσισαν ότι έπρεπε να κινηθούν άμεσα για την απόκτηση του 22χρονου μπακ, αφού ο Τεν Κάτε εντυπωσιάστηκε από την απόδοση που είχε στα παιχνίδια με τον Άρη και την ΑΕΚ.

«Μπορούμε να τον φέρουμε από τώρα και ας δώσουμε τον Μουν, που δεν έχει συνέλθει ακόμα», είπε ο Ολλανδός τεχνικός στον Κώστα Αντωνίου. Έτσι και έγινε. Ο Μαρίνος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και η ομάδα του Περιστερίου θα πάρει 100.000 ευρώ.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την ξαφνική εξέλιξη που είχε η μεταγραφή μου. Από σήμερα ανήκω στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ άμεσα στα δεδομένα της καινούργιας μου ομάδας. Θεωρώ ότι έχω να μάθω πάρα πολλά από τον κύριο Χενκ Τεν Κάτε και από τους νέους μου συμπαίκτες. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και θα μπορέσω να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπό μου, Γιάννη Ευαγγελόπουλο, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής», δήλωσε ο Μαρίνος μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

«Δεν έχουμε αλλάξει άποψη για τον Μουν»

Τον λόγο για τον οποίο παραχώρησαν στον ΠΑΟΚ με τη μορφή δανεισμού τον Μπράις Μουν εξήγησαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. «Το ότι δόθηκε ο Μουν στον ΠΑΟΚ δεν σημαίνει ότι άλλαξε η άποψή μας για τον παίκτη. Το αντίθετο. Αν δεν τον πιστεύαμε, θα τον πουλούσαμε από τώρα και δεν θα τον δανείζαμε. Απλά ο Μουν βρισκόταν εκτός φόρμας και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να συνέλθει.

Το δεύτερο είναι ότι έχει μια δικαστική διαμάχη τον Νοέμβριο, που καλώς η κακώς δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Και το τρίτο είναι ότι θα φύγει για ένα μήνα για το Κόπα Αφρικα. Επειδή θέλουμε φέτος το πρωτάθλημα, προτιμήσαμε να πάρουμε τον Μαρίνο, που είναι πιο σίγουρη λύση και μπορεί να παίξει άμεσα στην ομάδα, χωρίς να χρειαστεί να απουσιάσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς για εξωαγωνιστικούς σκοπούς
», έλεγαν οι «πράσινοι».

Φουλάρει για Γίρανεκ

Στην απόκτηση του Μάρτιν Γίρανεκ για τον ερχόμενο Ιανουάριο θα στρέψει ο Παναθηναϊκός το ενδιαφέρον του. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αντωνίου αναμένεται μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες να έχει ραντεβού με τον μάνατζερ του 30χρονου αμυντικού της Σπαρτάκ Μόσχας, ώστε να τελειώσει σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση. Από την πλευρά του, ο Τσέχος παίκτης δήλωσε χθες ότι «η Σπαρτάκ Μόσχας μού έχει κάνει προσφορά για να ανανεώσω για άλλον ένα χρόνο, αλλά ο Παναθηναϊκός μού έχει κάνει καλύτερη προσφορά και θα πάω εκεί».

Πώς χάλασε του Μάντζιου

Τελικά ο Βαγγέλης Μάντζιος θα παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, χωρίς να υπολογίζεται από τον Χενκ Τεν Κάτε για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο διεθνής επιθετικός αρχικά δεν δεχόταν να πάει στην Κιέβο Βερόνα, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της ιταλικής ομάδας. Ο 26χρονος φορ εμφανίστηκε στις 16:00 στα γραφεία της ΠΑΕ.

Το «τριφύλλι» συμφώνησε στις 100.000 ευρώ (συν 100.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών) να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος άργησε να απαντήσει επειδή μελετούσε κάποιους όρους του συμβολαίου του. Τελικά ο Μάντζιος είπε το «ναι» στις 500.000, ευρώ πέντε λεπτά πριν από τις 20:00.

Τα φαξ έφτασαν υπογεγραμμένα στα γραφεία της Κιέβο, αλλά στη συνέχεια από την ιταλική ομάδα δεν μπορούσαν να φύγουν και να πάνε στο κεντρικό φαξ της ιταλικής ομοσπονδίας που ήταν απασχολημένο. Οταν ελευθερώθηκε ήταν αργά, είχε περάσει η καθορισμένη ώρα και δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή.

Παράθυρο για Τζιόλη, Κλέιτον

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Σίλβα Κλέιτον, υπάρχει ένα παράθυρο για να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ του πρώτου ειδοποίησε χθες το βράδυ ότι σήμερα θα φέρει πρόταση από ομάδα της Αγγλίας ή της Ολλανδίας (σ.σ.: σήμερα το μεσημέρι τελειώνουν εκεί οι μεταγραφές).

Εν τω μεταξύ, η Σίβασπορ συμφώνησε αρχικά με τον Παναθηναϊκό για τον Κλέιτον, ο οποίος πήγε στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ στις 19:00. Οι Τούρκοι στην αρχή προσέφεραν στον παίκτη 400.000 ευρώ, αλλά εκείνος αρνήθηκε και η πρόταση ανέβηκε στις 425.000 ευρώ. Ο Βραζιλιάνος απάντησε θετικά, αλλά η τουρκική ομάδα μείωσε στις 50.000 τα χρήματα που προσέφερε στο «τριφύλλι». Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Σήμερα ή αύριο θα υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ο Καραγκούνης.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x