Stoiximan Super League

Ένα ματς… πρόκ(λη)ριση

Εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στη Βασιλεία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου στις 21:30 (Nova ΣΠΟΡ FM 94.6- MEGA) την Ελβετία σε ένα ματς το οποίο είναι «στην κόψη του ξυραφιού» όπως δήλωσε πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Ότο Ρεχάγκελ.

Εδώ και λίγες ώρες η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου βρίσκεται στη Βασιλεία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το βράδυ του Σαββάτου στις 21:30 (Nova ΣΠΟΡ FM 94.6- MEGA) την Ελβετία σε ένα ματς το οποίο είναι «στην κόψη του ξυραφιού» όπως δήλωσε πριν την αναχώρηση της αποστολής ο Ότο Ρεχάγκελ.

Η πρωτιά του ομίλου δεν αποκλείεται να κριθεί στο ματς του Σαββάτου. Ελλάδα και Ελβετία ισοβαθμούν στους 13 βαθμούς, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να υπερέχει και να βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Ο Ότο Ρεχάγκελ όπως και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους. Από την Δευτέρα που συγκεντρώθηκε η αποστολή κανένας παίκτης δεν έκρυψε την πίστη του για το θετικό αποτέλεσμα με τον Τάκη Φύσσα να δηλώνει μάλιστα στη Web TV του www.sport-fm.gr ότι στόχος σε κάθε ματς είναι η νίκη.

Αυτό τόνισε και ο Γερμανός τεχνικός λίγο πριν αναχωρήσει η Εθνική ομάδα για τη Βασιλεία. «Όλη η Ελλάδα θα βλέπει το παιχνίδι. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλή είναι και η ισοπαλία. Πρώτος μας στόχος όμως είναι πάντα η νίκη. Η Ελβετία είναι ο πιο σοβαρός αντίπαλος για την πρώτη θέση. Θα χρειαστεί να έχουμε καλή απόδοση και ο καλός επαγγελματίας πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει κάτω από πίεση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, να μην είμαστε αγχωμένοι και να έχουμε θετική σκέψη. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν, να οργώσουν τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορούμε να πούμε πού θα κριθεί. Πρέπει να μπλοκάρουμε τα ατού της Ελβετίας».

Ο κ.Ρεχάγκελ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών (Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης). «Τρεις βασικοί παίκτες δεν θα είναι στην ομάδα μας. Οι παίκτες που δεν παίζουν είναι απογοητευμένοι. Εκείνοι που θα αγωνιστούν πρέπει να δείξουν ότι θα καλύψουν το κενό. Δουλεύουμε μέρα-νύχτα με τους παίκτες, μέχρι και την ημέρα του αγώνα».

Οι αντικαταστάτες

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε αρκετά πρόσωπα στις προπονήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Κατσουράνη και Πατσατζόγλου αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει στη βασική 11αδα. Πιθανότεροι αντικαταστάτες για τους Τοροσίδη, Σεϊταρίδη και Καραγκούνη θα είναι οι Σπυρόπουλος, Βύντρα (αγωνίστηκαν στα άκρα και στο τελευταίο φιλικό με την Πολωνία) και Πατσατζόγλου αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς και στο κέντρο της άμυνας δεν αποκλείεται να προτιμηθούν τρεις αμυντικοί με τους Κυργιάκο, Παπαδόπουλο, Μόρα ενώ στην επίθεση Χαριστέας και Σαλπιγγίδης αναμένεται να πλαισιωθούν με έναν εκ των Αμανατίδη-Σαμαρά.

Συνέντευξη Τύπου και προπόνηση

Η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής μια προπόνηση στο «Σεντ Γιάκομπ», το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 42,500 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η δευτεραθλήτρια της περυσινής σεζόν, Βασιλεία.

Χαλκιάς, Βύντρα, Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Πατσα, Κατσουράνης, Χαριστέας, Αμανατίδης, Σαλπιγγίδης

Επιμέλεια: Τόλης Χριστοφοράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x