Euro 2024

«Ελ κλάσικο» στη Λατινική Αμερική

Αργεντινή και Βραζιλία καλούνται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αναμετρώνται στο Ροζάριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Πέρα από το γόητρο, η αναμέτρηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για βαθμολογικούς λόγους, αφού το συγκρότημα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση και κάθε άλλο παρά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της Νοτίου Αφρικής.

Αργεντινή και Βραζιλία καλούνται να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αναμετρώνται στο Ροζάριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Λατινικής Αμερικής. Πέρα από το γόητρο, η αναμέτρηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για βαθμολογικούς λόγους, αφού το συγκρότημα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση και κάθε άλλο παρά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Αντίθετα οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα έχουν λιγότερο βάρος στους ώμους, αφού είναι πρωτοπόροι στον όμιλο.

Οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων δεν παρέλειψαν να ανεβάσουν τους τόνους με δηλώσεις τους. «Η Βραζιλία θα μας φοβηθεί», είπε ο Κάρλος Τέβες, ενώ ο Κακά απάντησε πως «... το άγχος το έχει η Αργεντινή». Ο Μαραντόνα δεν... θυμίσει στον Πελέ πως ο κόσμος τον επέλεξε καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και το «μαύρο διαμάντι» αποκρίθηκε λέγοντας ότι «... κανείς δεν παίρνει τον Μαραντόνα στα σοβαρά».

Οι γηπεδούχοι έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθότι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού είναι οι Λούτσο Γκονζάλες, Μάρτιν Ντεμικέλις, Γιόνας Γκουτιέρες και Νίκολας Μπουρντίσο, ενώ κλήθηκε μετά από εννέα χρόνια στην εθνική ο Μάρτιν Παλέρμο. Ο Κάρλος Ντούνγκα αγνόησε και πάλι στις κλήσεις του τον Ροναλντίνιο, όχι όμως και τον Αντριάνο που έχει αναγεννηθεί στη Φλαμένγκο και επιστρέφει στη «σελεσάο».

Η προϊστορία σε μία τέτοια αναμέτρηση έχει το δικό της ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 93 φορές και υπάρχει σχεδόν απόλυτη ισορροπία, με την Αργεντινή να μετρά 34 νίκες έναντι 35 της Βραζιλίας, ενώ 24 παιχνίδια δεν είχαν νικητή (149-145 τα γκολ υπέρ της Αργεντινής). Η Αργεντινή μετρά τρεις ήττες και μία ισοπαλία (0-0 στο ματς του πρώτου γύρου των προκριματικών) στα τέσσερα τελευταία ματς απέναντι στη Βραζιλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι μόλις ο δεύτερος αγώνας προκριματικών Μουντιάλ τα τελευταία 12 χρόνια που θα διεξαχθεί μακριά από το «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες. Το Ροζάριο, όπου και θα γίνει το ματς (χωρητικότητας 45.00 θεατών), έχει φιλοξενήσει άλλες δύο φορές αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Η πρώτη στις 16/8/1975 για το Κόπα Αμέρικα, όταν η Βραζιλία νίκησε με 1-0 και η δεύτερη στις 18/6/1978 στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έληξε 0-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 5/9

Κολομβία-Ισημερινός 23:30
Περού-Ουρουγουάη 23:30

Κυριακή 6/9

Παραγουάη-Βολιβία 01:30
Αργεντινή-Βραζιλία 03:30
Χιλή-Βενεζουέλα 04:30

Η βαθμολογία μετά από 14 αγώνες

1. Βραζιλία 27 (+19)
2. Χιλή 26 (+9)
3. Παραγουάη 24 (+7)
4. Αργεντινή 22 (+4)
5. Ισημερινός 20 (-2)
6. Ουρουγουάη 18 (+7)
7. Κολομβία 17 (-4)
8. Βενεζουέλα 17 (-7)
9. Βολιβία 12 (-11)
10. Περού 7 (-22)

* Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ η πέμπτη δίνει αγώνες μπαράζ (εντός κι εκτός έδρας) με την τέταρτη ομάδα από τη Ζώνη της Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 9/9

Βολιβία-Ισημερινός 22:00

Πέμπτη 10/9

Ουρουγουάη-Κολομβία 00:00
Παραγουάη-Αργεντινή 02:00
Βενεζουέλα-Περού 04:00
Βραζιλία-Χιλή 04:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x