Ελλάδα

Βασιλόπουλος: «Θα είμαι χαρούμενος αν μπούμε στην τετράδα»

Χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και πολλά λόγια η Εθνική μας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ένας από τους μεγάλους απόντες, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας χρειάζεται ακόμη δουλειά, αφού «είναι νέα ομάδα που στα φιλικά ψαχνόταν. Δεν ξέρω τη θέση θα καταλάβουμε, αλλά θα είμαι χαρούμενος αν βρεθούμε στην τετράδα».

Χωρίς «τυμπανοκρουσίες» και πολλά λόγια η Εθνική μας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Ένας από τους μεγάλους απόντες, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας χρειάζεται ακόμη δουλειά, αφού «είναι νέα ομάδα που στα φιλικά ψαχνόταν. Δεν ξέρω τη θέση θα καταλάβουμε, αλλά θα είμαι χαρούμενος αν βρεθούμε στην τετράδα»

«Πάντα κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Τα παιδιά θα έχουν αρκετό άγχος γιατί είναι νέα ομάδα… Μπορεί να έχουν παίξει αρκετά φιλικά παιχνίδια, αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση τα επίσημα. Απ’ ότι έχω μάθει τα Σκόπια είναι ομάδα που τρέχουν και σουτάρουν συνεχώς τρίποντα. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να παίξουμε σωστή άμυνα για να κερδίσουμε. Τα πιο σημαντικό παιχνίδια είναι το χιαστή, αυτά που σου δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσεις μετάλλιο. Χρειάζονται όλα τα παιχνίδια για να φτιάξεις ψυχολογία και να πιάσεις ρυθμό. Τα Σκόπια είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να νικήσουμε για να φτιάξουμε ψυχολογία για τη συνέχεια», τόνισε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στην αίσθηση που σημιουργεί σε έναν παίκτη η συμμετοχή του σε διοργανώσεις όπως το Ευρωμπάσκετ:

«Τα παιχνίδια είναι καθημερινά και τα παιδιά θα καταλάβουν ότι ξεκινά το Ευρωμπάσκετ από αύριο που θα πάνε στο γήπεδο, θα δουν το παρκέ, το ξενοδοχείο. Οπότε από το Σάββατο ξεκινά η προετοιμασία . Είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι σε τέτοια τουρνουά με την Εθνική».

Κληθείς να σχολιάσει τις απουσίες στο ρόστερ (σ.σ. μαζί με τον ίδιο) και την έκταση που έχει πάρει το θέμα, είπε: «Δεν νομίζω ότι έχει γίνει κάτι κακό. Μπορεί να υπήρχε πίεση για να πάμε να προσφέρουμε, αλλά εμένα με ευχαριστεί ότι πιστεύουν σε μένα και με θέλουν στην ομάδα. Για τους άλλους δεν μπορώ να πω κάτι. Εγώ προσπάθησα πολύ, όμως δεν τα κατάφερα. Από τη στιγμή μάλιστα που μίλησα με τον προπονητή και μου είπε πως αν σε 20 μέρες είμαι καλά να πάω στην αποστολή, με ικανοποίησε και με έκανε να δουλέψω ακόμη περισσότερο. Ακόμη και να ένιωθα καλά θα θεωρούσα αδικία ένα παιδί να βρίσκεται 20 μέρες στο Καρπενήσι για προετοιμασία, να έχει κουραστεί, και να πάω εγώ που έχω να παίξω 3 μήνες να του πάρω τη θέση και στην πορεία να μην αποδώσω όπως πρέπει. Αν δεν νιώθω υγιής δεν θα μπορούσα να προσφέρω. Εχω ξεκινήσει προπονήσεις, χαίρομαι που νιώθω καλύτερα και έχω την πολυτέλεια του χρόνου για προπόνηση και ξεκούραση».

Όσον αφορά τον στόχο της Εθνικής στο τουρνουά και τη θέση που κατά τη γνώμη του θα καταλάβει, ο 25χρονος φόργουορντ τόνισε: «Σε ένα τουρνουά πας για το καλύτερο. Βάζεις σαν στόχο το χρυσό έτσι ώστε μετά να πας όσο πιο μακριά μπορείς. Είναι νέα ομάδα που στα φιλικά ψαχνόταν, θέλει δουλειά. Τα επίσημα θα είναι οι αγώνες που θα δείξουν κάποια στοιχεία, τότε αρχίζει και η πίεση και εσύ προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Δεν ξέρω τη θέση θα καταλάβουμε, αλλά θα ήμουν χαρούμενος αν ήμασταν μέσα στην τετράδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απουσίες των υπόλοιπων ομάδων: «Υπάρχουν πολλές απουσίες σε όλες τις ομάδες, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει τα παιδιά και να πάνε με αυτό το σκεπτικό. Ότι απουσίες και να έχουν όλοι, άπαντες θέλουν να κερδίσουν. Πόσο μάλλον όταν είσαι Εθνική Ελλάδας με τις διακρίσεις… Όλοι θέλουν να σε νικήσουν. Το βλέπουν σαν καλή ευκαιρία για να πάρουν το αίμα τους πίσω».

Καταλήγοντας ο άσος του Ολυμπιακού σχολίασε και τις δυνατότερες ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: «Η Ισπανία είναι πλήρης, άρα θα εμφανιστεί δυνατή. Οι Ρώσοι δεν μου άρεσαν πολύ. Η Λιθουανία ναι γιατί έχει αρκετά ψηλά κορμιά. Εξαρτάται βέβαια και πόσο θα αντέξουν. Αν στηριχτείς σε δύο παίχτες δεν ξέρεις πόσο θα αντέξουν. Δεν έχω ακούσει κάτι για τους Τούρκους. Η Σερβία είναι πολύ μαχητική ομάδα. Αυτό που καταλαβαίνω υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να προκριθεί η Εθνική μας. Το σημαντικότερο όμως είναι το χιαστή. Είναι ένα παιχνίδι που το βλέπεις σαν τελικό. Υπάρχει μεγάλη πίεση, αφού είναι ένα ματς που πρέπει να νικήσεις για να πας στον τελικό και να πάρεις το μετάλλιο. Αρκεί όλοι να είναι υγιείς για να αποδώσουν αυτό που πρέπει 100%. Εγώ εύχομαι το καλύτερο στα παιδιά, να πάνε εκεί και να το απολαύσουν. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε μαζί τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x