Βόλεϊ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 12-15 (2-3 σετ)

Με στόχο το ''2 στα 2'' που σε μεγάλο βαθμό θα σημάνει και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα τη Σλοβακία. 2-2 στα σετ μέχρι τώρα.

Τα σετ: 25-19, 28-30, 23-25, 25-21, 12-15

Μουδιασμένη εμφανίστηκε στο πρώτο σετ η Εθνική ομάδα. Απ’ τη στιγμή που οι Σλοβάκοι πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (5-1) οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν με αποτέλεσμα να κυνηγούν από νωρίς. Το εξαιρετικό μπλοκ των αντιπάλων δυσχέραινε ακόμα περισσότερο το έργο της «γαλανόλευκης» η οποία έδειχνε να μην βρίσκεται σε καλή μέρα. Οι Σλοβάκοι είχαν και νταμπλ σκορ, 14-7, αλλά η Εθνική κατάφερε να κατεβάζει σιγά σιγά τη διαφορά 18-14. Το τέμπο όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και μοιραία οιΣλοβάκοι πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 25-19.

Η Εθνική έδειξε να αφυπνίζει στο δεύτερο σετ και δεν άφησε τους Σλοβάκους να εφύγουν στο σκορ. Περιόρισε αρκετά το μπλοκ των αντιπάλων, έπαιξε πιο έξυπνα σε πρώτο χρόνο, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη της Σλοβακίας. Ακόμα και όταν τα πράγματα έδειχναν δύσκολα, με το σκορ να είναι στο 23-20 και 24-22 οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη είχαν έτοιμη την απάντησή τους που οδήγησε στην παράταση του σετ. Το σκηνικό έλαβε τέλος με ένα σέρβις του Προύσαλη, μια και η υποδοχή των τυπικά γηπεδούχων ήταν κακή και έτσι η Εθνική νικώντας 30-28 έκανε το 1-1.

Όσο περνούσε η ώρα, η Εθνική εμφάνιζε το καλό της πρόσωπο. Τα λάθη στα σέρβις απ’ τους Σλοβάκους και η δική της ψυχραιμία στην επίθεση την έβαλαν από νωρίς σε θέση οδηγού στο τρίτο σετ. Μάλιστα, πήρε μια διαφορά έξι πόντων (15-9), αλλά η «ψαλίδα» μειώθηκε γρήγορα, όμως πάντα οι διεθνείς διατηρούσαν αυτό το μικρό προβάδισμα ενός-δύο πόντων. Οι Σλοβάκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 18-18, αλλά το «καθαρό» μυαλό στις τελευταίες φάσεις, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Καζάζη με 25-23 για να γυρίσει έτσι «τούμπα» το ματς.

Τα δύο απανωτά σετ που πήρε η Εθνική της έδωσαν «φτερά» για να πάρει και το τρίτο και να τελειώνει με την πρόκριση, όμως οι Σλοβάκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο τέταρτο σετ πήρα από πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ και η διαφορά κυμαινόταν στους τρεις με πέντε πόντους. Μόνο προς το τέλος του σετ οι διεθνείς έδειξαν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι απ’ αυτό το τέταρτο μέρος, μειώνοντας το σκορ από 23-19 σε 23-21, αλλάτο αποτέλεσμα δεν άλλαξε και οι Σλοβάκοι με 25-21 πήγαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x