Βόλεϊ

Ασταμάτητη η Εθνική

Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα, η Εθνική ομάδα των ανδρών στο βόλεϊ, κατάφερε να επικρατήσει των Σλοβένων με 3 – 1 σετ και να ολοκληρώσει τον όμιλο με τρεις νίκες και μόλις τρία χαμένα σετ. Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και προκρίθηκαν εύκολα στη φάση των «12» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι αντίπαλοι της Εθνικής στη Β' φάση.

Χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα, η Εθνική ομάδα των ανδρών στο βόλεϊ, κατάφερε να επικρατήσει των Σλοβένων με 3 – 1 σετ και να ολοκληρώσει τον όμιλο με τρεις νίκες και μόλις τρία χαμένα σετ. Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και προκρίθηκαν εύκολα στη φάση των «12» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα σετ: 32 - 34, 24 - 26, 25 - 23, 21 - 25

Οι Σλοβένοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, για να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες πρόκρισης διατηρούσαν, μέχρι το τέλος. Με καλό μπλοκ και πολυφωνία στην επίθεση, ξέφυγαν μέχρι και με τέσσερις βαθμούς, όμως οι Χριστοφιδέλης και Λάππας, με προσωπικούς πόντους, έφεραν το σετ στα ίσια. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο από εκεί και πέρα, με την Εθνική να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και να παίρνει το πρώτο σετ με 32 – 24.

Σε πιστή αντιγραφή του πρώτου σετ εξελίχθηκε και το δεύτερο. Τεχνικό τάιμ- αουτ στο 8-7 υπέρ των Σλοβένων, "κεφάλι" πήρε πάλι η αντίπαλός μας, με τέσσερις πόντους, για να τελειώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή υπέρ μας. Μοναδική διαφορά οι πρωταγωνιστές, με Αρμενάκη και Προύσαλη να είναι σε αυτό το σετ (24 – 26) οι "οδηγοί".

Ενώ όλοι περίμεναν το τρίτο σετ να εξελιχθεί σε παράσταση για έναν ρόλο, ήρθε από τον πάγκο των Σλοβένων ο Γκασπαρίνι, να δείξει τις δυνατότητές του και να γυρίσει ένα χαμένο σετ, αφού η Εθνική μας είχε προηγηθεί μέχρι και με 7 πόντους. Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι "πράσινοι" έδειξαν το ταλέντο τους στο παρκέ και πήραν το τρίτο σετ.

Με συνεχές ρίσκο στο σερβίς και πολύ επιθετικό στυλ παιχνιδιού, με κύριο εκφραστή τον Γκασπαρίνι, οι Σλοβένοι προσπάθησαν να πάρουν έστω τη νίκη, όμως το ελληνικό μπλοκ δούλεψε άψογα και τους έκοψε τις όποιες ορέξεις, για κάτι παραπάνω. Τελικό σκορ 1 – 3 σετ, με την Ελλάδα να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα και να περνάει «αέρα» στον επόμενο γύρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9π. (5/19, 2 άσοι), Τζούριτς 13 (5/9, 8 μπλοκ), Αρμενάκης 22 (20/34, 2 άσοι), Κουρνέτας, Ανδρεάδης 4 (2/2), Λάππας 12 (9/22, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ. - 71% υποδοχή), Παπαδημητρίου (λ.), Προύσαλης, Καριπίδης 1, Ρουμελιώτης 2 (1 άσος), Πανταλέων 6 (2/6, 3 μπλοκ, 1 άσος).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Χρίμπαρ): Πάγιενικ 10π. (7/14), Βίντιτς 10 (4/11), Σκετ 10 (8/25), Ούρναουτ 17 (11/27, 6 μπλοκ), Βίνισιτς 5, Κούτουριτς 14 (11/26, 3 άσοι) / Σκορς (λ. - 58% υποδοχή), Γκασπαρίνι 11 (5/23, 6 άσοι), Σμουτς, Πλέσκο.

Μετά την νίκη της Γαλλίας επί της Τουρκίας με 3-0 (25-16, 25-21, 25-23) σε 68 λεπτά, ξεκαθάρισε το τοπίο στον Α΄ όμιλο. Την πρόκριση από τον Α΄ όμιλο πήραν η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία και θα διασταυρωθούν με Ελλάδα, Ισπανία και Σλοβακία. Το πρόγραμμα της Β΄φάσης, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την CEV, έχει γίνει γνωστό.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής στη Β’ φάση

Γερμανία – Ελλάδα 8/9

Ελλάδα – Γαλλία 9/9

Πολωνία – Ελλάδα 10/9

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου, Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x